Μετά την μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Μουσικά Παραμύθια με την Καμεράτα, Ο Πέτρος και ο Λύκος και η Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον» σε αφήγηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη με τη συνοδεία των  Μουσικών της ΚαμεράταΟρχήστρα των Φίλων της Μουσικής και τη βραβευμένη αρχιμουσικό Ζωή Ζενιώδη, συνεχίζουν λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων για δύο ακόμα παραστάσεις την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Το περίφημο μουσικό παραμύθι “Ο Πέτρος και ο Λύκος” σε λιμπρέτο και μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου. Αποτελώντας ένα ευφάνταστο μουσικό όχημα, μέσω του οποίου τα παιδιά γνωρίζουν τα όργανα της ορχήστρας, οι χαριτωμένες περιπέτειες του μικρού Πέτρου και του κακού λύκου, έχουν χαρίσει στιγμές μουσικής απόλαυσης σε γενιές και γενιές μικρών και μεγάλων.

Η “Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον”, είναι ένα υπέροχο έργο για ορχήστρα και αφηγητή, που βασίζεται στην ιστορία του γνωστού Αρκούδου που ήρθε στο Λονδίνο από το Περού. Ο Βρετανός Herbert Chappell χρησιμοποιεί μια σύγχρονη μουσική γλώσσα με ισχυρές δόσεις jazz και πολύ χιούμορ, δημιουργώντας ένα λαμπερό ορχηστρικό πυροτέχνημα. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Στην οθόνη της Αίθουσας «Χρήστος Λαμπράκης» θα ζωντανεύσουν οι αγαπημένοι μας ήρωες  συστήνοντας στα παιδιά την μαγεία της κλασικής μουσικής.

Ο μοναδικός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ως αφηγητής μαζί με τους Μουσικούς της Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής σε μουσική διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους σε ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο. Ο Σουηδός εικαστικός Daniel Egneus μαζί με την βραβευμένη Ελληνίδα σκηνοθέτη και animator  Έφη Παππά θα ντύσουν οπτικά με τις ατμοσφαιρικές εικόνες τους την Χριστουγεννιάτικη αυτή συναυλία.

 

Συντελεστές

Αφηγητής: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Οι Μουσικοί της Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Μουσική Διεύθυνση: Ζωή Ζενιώδη

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ντικράν Οβακιμιάν

Εικονογράφηση: Daniel Egneus

Σκηνοθεσία animation: Έφη Παππά

Εκτέλεση animation : Χρήστος Παπανδρεόπουλος

Οργάνωση παραγωγής : Λήδα Κοζάκη

Διεύθυνση παραγωγής: Όλγα Μαυροειδή

Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Lykos Productions

Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης