Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων Πρώτη Έκδοση, η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει για πρώτη φορά στην γκαλερί της Χατζηκυριάκος-Γκίκας Τα χαρακτικά του Ιδρύματος Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού.

Η συλλογή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα των Pablo Picasso, Marc Chagall Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Σπύρου Βασιλείου, Γιάννη Τσαρούχη, Μιχάλη Τόμπρου κ.ά.

Τα χαρακτικά της συλλογής είναι κυρίως δώρα των καλλιτεχνών προς το ζεύγος Κατακουζηνού που το σπίτι τους αποτέλεσε διάσημο καλλιτεχνικό σαλόνι της Γενιάς του 1930 ενώ παράλληλα φωτογραφίζουν ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα σε σημαντικούς πνευματικούς ανθρώπους και καλλιτέχνες της εποχής.

Μέσα από την έκθεση αυτή η Ελληνοαμερικανική Ένωση τιμά τον Άγγελο Κατακουζηνό, που εκτός από καταξιωμένος νευρολόγος και ψυχίατρος, υπήρξε  ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης από το 1967 μέχρι το 1975. Την περίοδο αυτή ανέδειξε την Ελληνοαμερικανική Ένωση σε πολιτιστικό οργανισμό κύρους, θέτοντας έτσι πολύτιμες βάσεις για την μετέπειτα εξέλιξη και πρόοδό της.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης χαρακτικά έργα του Νικόλαου Χατζηκυριάκου – Γκίκα με τον οποίο ο Α. Κατακουζηνός διατηρούσε στενή φιλία. Ο Χατζηκυριάκος – Γκίκας ήταν και αυτός ένας από τους ιδρυτές της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. H Ελληνοαμερικανική Ένωση έδωσε το όνομά του σε μια από τις γκαλερί της, όπου και παρουσιάζονται τα χαρακτικά έργα της έκθεσης.

Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης / επιμελήτρια Ίρις Κρητικού.

Παράλληλα στην γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης παρουσιάζεται εκπαιδευτική έκθεση για την χαρακτική τέχνη από την ALPHA BANK με τίτλο Τι είναι Χαρακτικό;.