Από πολύ μικρός έχω πάθος για τη μουσική. Κάτι έπαθα όταν άκουσα πρώτη φορά Beatles στο δημοτικό…το ίδιο παθαίνω και σήμερα, μεγάλη υπόθεση οι Beatles !

Βρήκα έναν τρόπο έκφρασης μέσα από την κιθάρα. Στην πορεία ήρθαν τα εφέ και τα πετάλια να κερδίσουν το ενδιαφέρον μου, και να δώσω μεγάλο βάρος στον Ήχο. Σε τέτοιο βαθμό που προέκυψε να είναι η δουλειά μου να κατασκευάζω πετάλια μέχρι και σήμερα (JAM pedals).

Η πρώτη μου ολοκληρωμένη δουλειά ως μουσικός ήταν με το συγκρότημα των INTRAVENUS. Ήμασταν για πολλά χρόνια ένα δεμένο γκρουπ, κυκλοφορήσαμε έναν πολύ όμορφο δίσκο και διαλυθήκαμε !

Δραστηριοποιούμενος χρόνια ως μέλος μπάντας, μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να εξερευνήσω τις δυνατότητες μου ως solo act και να “τολμήσω” να λειτουργήσω στο live υπό συνθήκες ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και instant composing. Το live-painting της Deniz ήρθε να συμπληρώσει το εγχείρημα αυτό και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το οπτικοακουσικό project, “Elektronik Meditation”.

Όταν επισκέφτηκα για πρώτη φορά το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, αμέσως σκέφτηκα πως είναι ο ιδανικός χώρος να το κάνω “σπίτι μου” και να ξεκινήσω κάτι που είχα καιρό στο μυαλό μου, μια μηνιαία σειρά εμφανίσεων ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, όπου σε κάθε παράσταση θα καλώ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists.

Είναι η δεύτερη χρονιά που συνεχίζονται οι παραστάσεις αυτές και οι μέχρι τώρα μουσικοί καλεσμένοι είναι οι: Σαβίνα Γιαννάτου, Θοδωρής Ρέλλος, Φλώρος Φλωρίδης, Γιώργο Δημητριάδη, Αντώνης Ανισέγκος, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Χάρης Λαμπράκης, Guido de Flaviis, Γιάννης Νοταράς, Φώτης Σιώτας, Νίκος Παπαναγιώτου, Ορέστης Μπενέκας, Στέλιος Ρωμαλιάδης και οι εξαιρετικοί visual artists: Deniz Αγγελάκη, Ερατώ Τζαβάρα, COM.ODD.OR, Έρη Σκυργιάννη, Κωνσταντίνος Νησσίδης, Αντρέας Καραουλάνης.

Στο επόμενο Sound of Color στις 11/1/2017 καλεσμένοι είναι οι “Liminal Vanguard” και η Ερατώ Τζαβάρα στα live-visuals.

Επίσης ακολουθεί στις 24/2/2017 στο six dogs, Elektronik Meditation με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Χάρη Λαμπράκη. Είναι από τις συνεργασίες που πήγε τόσο καλά που έπρεπε να το επαναλάβουμε!

Info:

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια. Ως μέλος του ντουέτου Εlektronik Mediation, μαζί με την εικαστικό Nτενίζ Αγγελάκη δημιουργούν παραστάσεις οι οποίες είναι μια μοναδική εμπειρία, καθώς μπορεί να βιώσει κανείς τη δύναμη της σύμπραξης μεταξύ των δύο διαφορετικών τεχνών, καθώς και τη δύναμη του αυτοσχεδιασμού. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι : Arve Henriksen, Eivind Aarset, Θοδωρής Ρέλλος, Σαβίνα Γιαννάτου , Φλώρος Φλωρίδης, Χάρης Λαμπράκης , Νίκος Σιδηροκαστρίτης κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες & υλικό : www.jannisanastasakis.com


Διαβάστε επίσης:

Οι Liminal Vanguard και η Eρατώ Τζαβάρα στο The Sound of Colour στο ΚΕΤ