Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα μας περιμένουν τον Ιανουάριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Αναλυτικά:

Σαββατιάτικα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 3 έως 5 ετών.

7/1/2017
«Παίζοντας με τις αισθήσεις»

Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στο νου, αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις! Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μία -μία και τις πέντε!

Ο ήλιος λάμπει και ένα ελαφρύ αεράκι χαϊδεύει το μάγουλο. Λίγο πιο κάτω, μια γάτα νιαουρίζει και από το σπίτι της γειτόνισσας μοσχοβολάει κανέλα! Τι να μαγειρεύει άραγε; Μήπως να δοκιμάσω; Ανακαλύψτε τις πέντε αισθήσεις με βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια και απολαύστε την καθημερινότητα μέσα από αυτές!

14/1/2017
«Μια μέρα με τον Χουμ και τη Νταν»

Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους!

Ο Χουμ και η Νταν μας υποδέχονται στην σπηλιά τους. Εκεί θα βρούμε μια εστία, πέτρες, βραχογραφίες, κοχύλια, εργαλεία, καρπούς… ή αλλιώς τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν οι άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια!

21/1/2017
«Ο Αέρας …ο παιχνιδιάρης»

Είναι το στοιχείο της φύσης που ακολουθεί μικρούς και μεγάλους παντού! Τον αισθάνονται, αλλά δεν μπορούν να τον δουν. Πού κρύβεται και πώς θα τον ανακαλύψουν; Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές θα τους οδηγήσουν σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του!

Ένα ταξιδιάρικο πούπουλο υποδέχεται γονείς και παιδιά για να τους γνωρίσει με έναν καινούριο αόρατο φίλο, τον Αέρα.  Τα παιδιά ανακαλύπτουν από πού ξεκινά τα ταξίδια του, τρέχουν, παίζουν και χορεύουν μαζί του.

28/1/2017
«Το λιοντάρι και ο ποντικός»

Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε ένα μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλο!

Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη «δύναμή» μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

Αναζητάμε τη διαφορετικότητα έχοντας για ερέθισμα την αφήγηση του μύθου. Παιδιά και γονείς ξεκινούν ένα ταξίδι μέσω της δραματοποίησης. Πώς ένιωθε το λιοντάρι και το ποντίκι στη σπηλιά; Πώς είναι το θυμωμένο λιοντάρι, και τι συμβαίνει όταν αυτό παγιδευτεί;

Πληροφορίες:
Ώρα έναρξης: 11:30
Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ το παιδί, 10 ευρώ ο ενήλικας/συνοδός
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 5 έως 12 ετών

Ξεκινάμε φέτος δυναμικά βαδίζοντας στα μονοπάτια του Οδυσσέα, του Ηρακλή και όχι μόνο! Η πλούσια ελληνική μυθολογία παρέα με τον «Ελληνικό Κόσμο» μας ταξιδεύουν σε ουρανό και γη! Για να γνωρίσουμε και να παίξουμε με ήρωες, θεούς, ανθρώπους ή ημίθεους!

8/1/2017
Στα ίχνη του Οδυσσέα!

Ταξίδια, περιπέτειες, απρόσμενες συναντήσεις, αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και εχθροί είναι μερικά μόνο από αυτά που θα μας διηγηθεί ο πολυμήχανος Οδυσσέας για τη ζωή του! Τα ίχνη του μας προκαλούν να τον ακολουθήσουμε!

Ανακαλύπτουμε έναν από τους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, τον μυθικό Οδυσσέα και την ιστορία του. Ερχόμαστε σε επαφή με τις περιπέτειες και την εφευρετικότητά του με σκοπό να αντιληφθούμε την αξία του αγώνα του ανθρώπου για την επίτευξη των στόχων του. Με ομαδικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν ιστορία του ήρωα που αποτέλεσε έναν ύμνο για τους τολμηρούς ναυτικούς της εποχής του!

15/1/2017
Έναν μύθο θα σας πω για τον Νάρκισσο και την Ηχώ…

Ένα πανέμορφο λουλούδι με ξεχωριστή ευωδιά, σε κάνει να απορείς πόσο αξίζει η ομορφιά… Γνωρίζουμε τον Νάρκισσο και γνωρίζουμε και την Ηχώ! Ανακαλύπτουμε τον μύθο που τους «έδεσε» για πάντα… αλλά και πόσο αυτός επηρέασε την τέχνη!

Μυθολογικός ήρωας ή ευωδιαστός άνθος; Και στις δύο περιπτώσεις ο νάρκισσος μαγεύει με την ομορφιά του! Παίζοντας, ανακαλύπτουμε διαφορετικές εκδοχές του μύθου, γνωρίζουμε τον Τειρεσία, την Ηχώ, τον Κηφισό και αναγνωρίζουμε το αποτύπωμά του μύθου στην τέχνη.

22/1/2017
Ηρακλής: 12 άθλοι σε μια μέρα

Λιοντάρι, ελάφι, σιδερένια πουλιά… πολλοί άθλοι, ένας ήρωας. Οι άθλοι του Ηρακλή ξεπηδούν από τα αγγεία και γίνονται αφορμή για ένα μαγευτικό ταξίδι.

Η μυθοπλασία για τον ημίθεο Ηρακλή γίνεται δοκιμασία για τα παιδιά! Ταξιδεύουμε με τη βοήθεια ενός χάρτη ακολουθούμε την πορεία του και μαθαίνουμε τα μέρη στα οποία περιπλανήθηκε. Ακροστιχίδες, δραματοποίηση, παιχνίδια μνήμης και κατασκευές φέρνουν μπροστά στα μάτια των παιδιών τη ζώνη της Ιππολύτης, τη Λερναία Ύδρα, τον Άτλαντα…

29/1/2017
Αστρικές «συνωμοσίες» του ουρανού μυθολογίες

Σύμπαν: Τόσο αχανές, αλλά και τόσο γοητευτικό! Πώς γίνεται μυθικά πρόσωπα, δράκοι και ζώα να συνυπάρχουν στον ουρανό; Πραγματικές ιστορίες καλά κρυμμένες στα βάθη του σύμπαντος.

Μικρή και Μεγάλη Άρκτος, Πήγασος, Ωρίων, Κασσιόπη και ακόμα 83 αστερισμοί που στολίζουν την ουράνια θόλο έγιναν γνωστοί στην αρχαία Μεσοποταμία και στη συνέχεια υιοθετήθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι τους ενσωμάτωσαν στη μυθολογία τους. Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των αστερισμών, καθώς και τη μυθοπλασία που τους περιβάλλει, και στη συνέχεια θα συνθέσουν και θα αναπαραγάγουν στο χώρο τις διατάξεις αστερισμών, με διάφορα υλικά.

Πληροφορίες:

Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης