Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Σιωπηλή παρουσία: συναντώντας τον Ζογγολόπουλο 45 χρόνια μετά» σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου 2017 (κλειστά από 23/12/2016-8/1/2017).

Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, στις 19:30, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης πραγματοποιείται ανοιχτή συζήτηση με τίτλο: «Γιώργος Ζογγολόπουλος και σύγχρονοι καλλιτέχνες: Φόρμες και αφορμές». Ομιλητές στην εκδήλωση είναι ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Καθημερινή, Νίκος Βατόπουλος, ο γλύπτης και καθηγητής στην Α.Σ.Κ.Τ., Γιώργος Χουλιαράς, ο εικαστικός και συνεργάτης του Γιώργου Ζογγολόπουλου, Κωστής (Τριανταφύλλου), η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού και ο διευθυντής του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου, Άγγελος Μωρέτης.

Το 1971, στην γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ο Γιώργος Ζογγολόπουλος εγκαινίασε ένα νέο κεφάλαιο στην καλλιτεχνική του πορεία παρουσιάζοντας την πρωτοποριακή έκθεση «Κινητική Τέχνη». Σήμερα, 45 χρόνια μετά, η επέτειος αυτή γίνεται αφορμή για μια αφιερωματική έκθεση με έργα σύγχρονων Ελλήνων γλυπτών και ζωγράφων, γύρω από έναν πυρήνα πρωτότυπων έργων του Γιώργου Ζογγολόπουλου. Στην έκθεση, που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού, παρουσιάζονται έργα των: Γιάννη Αδαμάκου, Κώστα Ανανίδα, Ανδρέα Αραπάκη, Νανάς Βέττα, Μάριου Βουτσινά, Μάρκου Γεωργιλάκη, Γιώργου Γυπαράκη, Λένας Ζευγαρίδου, Γιώργου Λάππα, Σπύρου Λισγάρα, Αφροδίτης Λίτη, Βαρβάρας Μαυρακάκη, Στέλλας Μελετοπούλου, Λίνας Μπέμπη, Χάρη Ναζλίδη, Στέλιου Παναγιωτόπουλου, Άρτεμις Παπαδήμα, Χαράς Πλατάκη, Στέφανου Σουβατζόγλου, Κωστή (Τριανταφύλλου), Ριχάρδου Φώσκολου και Γιώργου Χουλιαρά σε εικαστικό διάλογο με επιλεγμένα έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Ανοιχτές για το κοινό ξεναγήσεις πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, στις 18:00 & το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, στις 12:30.

Ανοιχτή συζήτηση

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, 19:30
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)

Ημερομηνίες Ξεναγήσεων

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, στις 18:00 &
Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, στις 12:30

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση «Σιωπηλή παρουσία: συναντώντας τον Ζογγολόπουλο 45 χρόνια μετά» μπορείτε να δείτε εδώ.