Το λογοτεχνικό περιοδικό Κλεψύδρα και το Βιβλιοκαφέ Έναστρον εδώ και τρία χρόνια έχουν θεσμοθετήσει το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη (για λογοτέχνες μέχρι 40 ετών που έχουν γράψει μέχρι τρία βιβλία πεζογραφίας) το οποίο θα απονέμεται κάθε χρόνο και θα αφορά τα βιβλία πεζογραφίας της χρονιάς (συλλογή διηγημάτων, νουβέλα ή μυθιστόρημα), έπειτα από αξιολόγηση αρμόδιας επιτροπής.

Η διαδικασία:

Για την καλύτερη προώθηση των πεζογραφικών έργων των νέων λογοτεχνών και την πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τα πλέον ενδιαφέροντα βιβλία κάθε χρονιάς, θα πραγματοποιείται μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο: Υποψήφιοι για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη

Σε ειδικές συναντήσεις στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον, μία φορά τον μήνα, από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο ή Ιούνιο, θα παρουσιάζονται από μέλη της Συντακτικής Ομάδας του Περιοδικού, οι προτεινόμενοι για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη που εξέδωσαν βιβλία μέχρι το τέλος της προηγούμενης χρονιάς. Για φέτος, θα συμπεριληφθούν βιβλία που εκδόθηκαν από 1/1/2016 μέχρι 31/12/2016. Αφού ολοκληρωθούν αυτές οι συναντήσεις, Κριτική Επιτροπή θα επιλέγει τον συγγραφέα στον οποίο θα απονέμεται το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη σε ειδική εκδήλωση.

Την πρωτοβουλία και το σχεδιασμό των εκδηλώσεων έχει ο συγγραφέας Βαγγέλης Μπέκας

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2103828161 και 2103828139 ή στο e-mail: vivlio@enastron.com.gr
www.enastron.com.gr