Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Γερμανού καλλιτέχνη Thomas Struth. Στην έκθεση φιλοξενούνται συνολικά 28 έργα του διεθνώς καταξιωμένου φωτογράφου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 16 Ιουνίου.

Στους επισκέπτες δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν το εύρος του έργου του Thomas Struth, μέσα από τις φωτογραφίες της έκθεσης που χρονολογούνται από το 1997 έως το 2003. Η έκθεση, την οποία επιμελείται ο ίδιος ο Thomas Struth, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γερμανίας και το Goethe Institut, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Με αφετηρία το Dϋsseldorf και άλλες γερμανικές πόλεις, και κατόπιν ταξιδεύοντας σε μεγαλουπόλεις του κόσμου, ο γερμανός καλλιτέχνης φωτογραφίζει μεμονωμένα κτίρια και συμπλέγματα κτιρίων σε δρόμους που συνήθως μοιάζουν ερημωμένοι.

Από το 2003, ο Thomas Struth  δημιουργεί ίσως την πιο συζητημένη σειρά φωτογραφιών του, γνωστή ως Museum Photographs. Το αντικείμενό του είναι δημόσιοι χώροι, κυρίως μουσεία και εκκλησίες. Συλλαμβάνει στιγμές κατά τις οποίες η ανθρώπινη παρουσία μέσα σε αυτούς του χώρους δημιουργεί μία σχέση με έντονη δυναμική.