Με μια πολύχρωμη παρέλαση ρυθμού, χορού, κίνησης και θεάματος, που θα “συνοψίζει” όλες τις καλλιτεχνικές τάσεις που της χάρισαν την πιο ιδιαίτερη εορταστική περίοδο των τελευταίων χρόνων, η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει το 2016.

Η παρέλαση, που θα ξεκινήσει από διαφορετικά σημεία πέριξ της πλατείας Αριστοτέλους, στις 18:30, θα καταλήξει στο κέντρο της, όπου θα συναντηθούν κοινό και καλλιτέχνες, και ο «κύκλος» της πλατείας θα γεμίσει ανθρώπους, σκέψεις, τραγούδια και μελωδίες. Στην κορύφωση της εκδήλωσης, το παλιό έτος θα αποχαιρετήσουν ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης και η Διοίκηση του Δήμου, με ευχές για μια καλύτερη χρονιά.

Ο αποχαιρετισμός του 2016 θα συνεχιστεί με ήχους swing, blues, jazz και manuche σε ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο από το μουσικό σχήμα «The Speakeasies Swing Band», και με dj set, έως λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Ένα λεπτό πριν την “αποχώρηση” του 2016, ο ουρανός της Θεσσαλονίκης θα φωτιστεί από τα 3.000 περίπου πυροτεχνήματα, που θα γίνουν ορατά απο όλη την πόλη, σε μια εκδήλωση με την ευγενική χορηγία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Το φαντασμαγορικό θέαμα θα διαρκέσει 8 λεπτά, με τη ρίψη των πυροτεχνημάτων να ξεκινάει μέσα από τον Θερμαϊκό Κόλπο, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.

Για την άρτια διοργάνωση του ξεχωριστού αυτού event, το ΕΒΕΘ ανέθεσε το project στους πλέον ειδικούς, στους αδερφούς Νάνου, οι οποίοι έχουν αποσπάσει επτά πρώτα παγκόσμια βραβεία για τη ρίψη των πυροτεχνημάτων και έβαλαν τη “σφραγίδα” τους σε ξεχωριστά γεγονότα, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, το 2004.

Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: http://events.thessaloniki.gr/entypo-programma/

Περισσότερα στοιχεία για τη διοργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης «Χριστούγεννα Μαζί»: http://events.thessaloniki.gr/

Τα «Χριστούγεννα Μαζί» στο Facebook: https://www.facebook.com/Hristougennamazi/