Ο τρίτος προσκεκλημένος τoυ Athens Music Festival στις 20 Ιανουαρίου, είναι ένας από τους σπουδαιότερους πρεσβευτές της ανατολίτικης μουσικής, ο Omar Faruk Tekbilek.

Θα συναντηθεί επί σκηνής με μία από τις πιο σημαντικές και αυθεντικές Ελληνίδες ερμηνεύτριες, τη Γλυκερία και με την ιδιαίτερη και ξεχωριστή ερμηνεύτρια Ματούλα Ζαμάνη.

Ένας χαρισματικός οργανοπαίκτης – παίζει νέι, μπαγλαμά, ούτι και κρουστά – και συνθέτης που η μουσική του έχει τις ρίζες της βαθιά στην παράδοση αλλά και σημαντικές επιρροές από σύγχρονα μουσικά ιδιώματα καταφέρνοντας με τη πάροδο των χρόνων να παντρεύει στοιχεία και ήχους απ’ όλο τον πλανήτη.

Ο Omar Faruk Tekbilek θα συναντηθεί στο πλαίσιο του Athens Music Festival ξανά επί σκηνής με μία από τις αυθεντικότερες Ελληνίδες τραγουδίστριες, την Γλυκερία, την οποία εκτιμά ιδιαίτερα.

Το ήθος και η συνέπεια της στα παραδοσιακά λαϊκά ακούσματα, το ρεμπέτικο και το σμυρναίικο τραγούδι, η ζεστή φωνή της, η ικανότητά της να αποκρυπτογραφεί τους κρυφούς κώδικες των τραγουδιών, της έχει χαρίσει μια μοναδική θέση στο ελληνικό μουσικό στερέωμα και μια καριέρα αξιοζήλευτη που μετράει ήδη 38 χρόνια.

Στην ίδια συναυλία, ο Tekbilek θα γνωρίσει και τη Ματούλα Ζαμάνη. Πληθωρική, χειμαρρώδης, διαχυτική, αληθινή. Είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που τη συνοδεύουν και σίγουρα η Ζαμάνη είναι μία καλλιτέχνις με ποικίλα μουσικά ερεθίσματα που όταν τραγουδάει, απλά και ανεπιτήδευτα, προκαλεί συναισθήματα χαράς και απόλαυσης.