Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση των Μ. Χάρου, Γ. Χαδούλη και Φάλη Λεών

Έκθεση των Μ. Χάρου, Γ. Χαδούλη και Φάλη Λεών
Την Πέμπτη 11 Ιουνίου στον εικαστικό χώρο της M art Manolioudakis, M art Space η ιστορικός τέχνης Ελένη Αθανασίου παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής των Μανώλη Χάρου, Γιώργου Χαδούλη και Φάλη Λεών. Η έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα από την πρόσφατη ενότητα της δουλειάς τους.

Ο Μανώλης Χάρος, διανοούμενος καλλιτέχνης, αποφασισμένος, τολμηρός, ορμητικός, με ανεξάρτητη και δημιουργικά κριτική σκέψη και αναλυτικό πνεύμα, παρουσιάζει εικόνες αποσπασματικές, ονειροπόλες, διάφανες, άϋλες και μετέωρες που συνδυάζουν τον λυρισμό με μια νέα αντίληψη των χρωμάτων.

Ο Γιώργος Χαδούλης, αισθησιακός και συνάμα πνευματώδης, αθεράπευτος νοσταλγός αλλά και πραγματιστής παρουσιάζει τοπία, νεκρές φύσεις, στιγμιαίες σκηνές παιδιών που κολυμπούν, καθώς και πορτραίτα της οικογένειας και στενών του φίλων.

Και ο Φάλης Λεών, ανήσυχος και ευρηματικός, προσεγγίζει την ψυχή και την πνοή του αστικού τοπίου. Αποφεύγει τις γλαφυρές ή ρομαντικές διατυπώσεις, αιχμαλωτίζει την καθημερινότητα στις πραγματικές της διαστάσεις και την εμπλουτίζει με καυστικά κοινωνικοπολιτικά σχόλια.

Σχετικές ειδήσεις
Pieces of..., έκθεση των Μ. Χάρου, Μ. Καλλιμόπουλου και Μ. Νομίδου στη Λόλα Νικολάου
01.02.2017 10:41
Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου εγκαινιάζει την κοινή έκθεση των Μανώλη Χάρου, Μιχάλη Καλλιμόπουλου και Μίνας Νομίδου, με τίτλο Pieces of...
Μικρά ζωγραφικά έργα, έκθεση στην γκαλερί Εικαστικό Κύκλο Sianti
02.12.2016 14:28
Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti, εγκαινιάζοντας το νέο του χώρο, σας προσκαλεί στην καθιερωμένη, ετήσια έκθεσή του «Μικρά ζωγραφικά έργα», αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο την τρέχουσα χρονιά και υποδεχόμενος τη νέα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
(test) in between: έκθεση της Κατερίνας Αθανασίου στο Beton 7
02.03.2016 16:36
Το Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Κατερίνας Αθανασίου με τον τίτλο (test) in between.
ΤΥΠΟ: έκθεση του Μανώλη Χάρου στο χώρο τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ
29.02.2016 13:32
Η Εθνική Ασφαλιστική στα πλαίσια του 3ου Athens Print Festival, μας προσκαλεί στην ατομική έκθεση του Μανώλη Χάρου με τίτλο ΤΥΠΟ.