Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Έκθεση των Μ. Χάρου, Γ. Χαδούλη και Φάλη Λεών

Έκθεση των Μ. Χάρου, Γ. Χαδούλη και Φάλη Λεών
Την Πέμπτη 11 Ιουνίου στον εικαστικό χώρο της M art Manolioudakis, M art Space η ιστορικός τέχνης Ελένη Αθανασίου παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής των Μανώλη Χάρου, Γιώργου Χαδούλη και Φάλη Λεών. Η έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα από την πρόσφατη ενότητα της δουλειάς τους.

Ο Μανώλης Χάρος, διανοούμενος καλλιτέχνης, αποφασισμένος, τολμηρός, ορμητικός, με ανεξάρτητη και δημιουργικά κριτική σκέψη και αναλυτικό πνεύμα, παρουσιάζει εικόνες αποσπασματικές, ονειροπόλες, διάφανες, άϋλες και μετέωρες που συνδυάζουν τον λυρισμό με μια νέα αντίληψη των χρωμάτων.

Ο Γιώργος Χαδούλης, αισθησιακός και συνάμα πνευματώδης, αθεράπευτος νοσταλγός αλλά και πραγματιστής παρουσιάζει τοπία, νεκρές φύσεις, στιγμιαίες σκηνές παιδιών που κολυμπούν, καθώς και πορτραίτα της οικογένειας και στενών του φίλων.

Και ο Φάλης Λεών, ανήσυχος και ευρηματικός, προσεγγίζει την ψυχή και την πνοή του αστικού τοπίου. Αποφεύγει τις γλαφυρές ή ρομαντικές διατυπώσεις, αιχμαλωτίζει την καθημερινότητα στις πραγματικές της διαστάσεις και την εμπλουτίζει με καυστικά κοινωνικοπολιτικά σχόλια.

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
(test) in between: έκθεση της Κατερίνας Αθανασίου στο Beton 7
02.03.2016 16:36
Το Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Κατερίνας Αθανασίου με τον τίτλο (test) in between.
ΤΥΠΟ: έκθεση του Μανώλη Χάρου στο χώρο τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ
29.02.2016 13:32
Η Εθνική Ασφαλιστική στα πλαίσια του 3ου Athens Print Festival, μας προσκαλεί στην ατομική έκθεση του Μανώλη Χάρου με τίτλο ΤΥΠΟ.
Αέναα... ζωγραφικά...: έκθεση της Ευδοξίας Ψυρροπούλου-Καράγιαννη στη γκαλερί Έρση
12.02.2016 09:55
Η Γκαλερί Έρση εγκαινιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ευδοξίας Ψυρροπούλου-Καράγιαννη, με τίτλο "αέναα…ζωγραφικά…", την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016.
Εικαστικό λογότυπο II: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση
12.11.2015 17:10
Η Γκαλερί Έρση την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 & ώρα 7.30 μμ. εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση Ζωγραφικής – Γλυπτικής με τίτλο Εικαστικό λογότυπο II.