Από τις Εκδόσεις εν πλω κυκλοφoρεί το ημερολόγιο του Χρήστου Κεχαγιόγλου για το 2017,  Καταφύγια του νερού, με 12 ζωγραφικά έργα και 12 ποιήματα του Σωτήρη Κακίση.

Το νερό είναι ταυτόχρονα και το θέμα και το βασικό υλικό της καινούργιας μου ζωγραφικής δουλειάς. Κάθε έργο κι ένα καταφύγιο, όπου μέσα του, μέσα από τα χρώματα, τα σχήματα και τα συναισθήματα που άφησε πίσω του το νερό, φανερώνεται η μυστική, δημιουργική του παρουσία. Σαν διαλύτης γίνεται ένα με τα χρώματα, τις χρωστικές, διεισδύει στη δομή του χαρτιού, του ξύλου, του καμβά. Σαν υγρασία, με μια λεπτεπίλεπτη δομή, απλώνεται στις λευκές επιφάνειες, αγκαλιάζει τα πράγματα και τις φόρμες, συμπλέκεται με όλα και τους δίνει ζωή, χρωματίζει κι αποχρωματίζει, διαλύει, προσθέτει, αφαιρεί. Πυκνώνει, αραιώνει και αραιώνεται. Και στο τέλος το ίδιο αποσύρεται σιωπηλά, εξατμίζεται, δεν εντοπίζεται πλέον πουθενά, αλλά ολόκληρο το έργο δεν είναι παρά συνταιριαγμένα ίχνη της ενεργούς παρουσίας του.
Το νερό ακούει, έχει μνήμη, καταγράφει. Είναι ένας καθρέφτης, αλλά και προωθητής των αισθημάτων, των λογισμών και των σκέψεων μας. Κατά τον Dr Masaru Emoto, στο βιβλίου του “Το μυστικό μήνυμα του νερού”, το νερό αλλάζει την κρυσταλλική του δομή ανάλογα με το τι συμβαίνει στο περιβάλλον του. Ακούει, διαβάζει, συναισθάνεται. Δεν είναι καθόλου τυχαία η θέση και σημασία που του έχει δοθεί σε όλες τις θρησκευτικές παραδόσεις. Αν σκεφτούμε ότι ο άνθρωπος αποτελείται κυρίως από νερό καταλαβαίνουμε την δύναμη που έχουν οι μεταμορφώσεις του νερού μέσα μας. Αν σκεφτούμε επίσης ότι στη ζωγραφική πράξη είναι το μέσο, ένα είδος Αριστοτελικής μεσότητας ενδεχομένως, καταλαβαίνουμε πως μπορεί να συμπλεύσει με τα χρώματα, να συνταιριαχτεί μαζί τους και με τις διαθέσεις και τα συναισθήματα του δημιουργού και να γίνει ο αόρατος παράγοντας που βοηθά την ύλη να εκφράσει στο σώμα της, να φανερώσει, να κάνει ορατά πάνω της τα συναισθήματα.
X. Κεχαγιόγλου

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου (KEX) γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1960. Από τα δεκαεπτά του χρόνια ασχολήθηκε με την ζωγραφική. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης και σκηνοθεσία στην Σχολη Χατζίκου στην Αθήνα. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο Paris I στο Παρίσι μελετώντας τις σχέσεις κινηματογράφου και ζωγραφικής.
Παράλληλα με την ζωγραφική εργάζεται σαν art director και σκηνοθέτης.
Είναι δημιουργός πολλών πειραματικών, εικαστικών ταινιών και videos, multimedia εφαρμογών και installations που παρουσιάστηκαν σε αίθουσες τέχνης και φεστιβάλ.