Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, το Θέατρο Άβατον παρουσιάζει -σε συμπαραγωγή με την 1st Bollywood Dance Academy Greece– την παράσταση Sangamam. Η βραβευμένη ομάδα της Ουάσινγκτον Dakshina έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παρουσιάζει πέντε υπέροχες χορογραφίες που συνδυάζουν μοναδικά τον Ινδικό χορό “Bharatanatyam” και τον μοντέρνο χορό, υπερβαίνοντας κάθε όριο χώρου, χρόνου και εθνικότητας.

Παρουσιάζονται πέντε ανεξάρτητες χορογραφίες:

1. Ashtakam σε χορογραφία Rama Vaidyanathan: το σύγχρονο επικαλείται το παραδοσιακό με κινήσεις που παραπέμπουν στο Bharatanatyam.

2. Lullaby σε χορογραφία Daniel Phoenix Singh: η άρια του Πουτσίνι Puccini’s “O Mio Babbino Caro” συναντά την ινδική παράδοση σε μία χορογραφία που αναδεικνύει τη σημασία της ομορφιάς μέσα σε έναν κόσμο κατεστραμμένο.

3. Since You’ve Asked σε χορογραφία Daniel Phoenix Singh: ένα ζευγάρι που καλείται –ύστερα από διάφορες δυσκολίες- να αναθεωρήσει τα θεμέλια της σχέσης του και να επαναξιολογήσει την αγάπη του.

4. September Sonnet σε χορογραφία της  Anna Sokolow:  ένα ντουέτο που μας ταξιδεύει σε όλα τα σημεία – σταθμούς μίας σχέσης.

5. In Chakra σε χορογραφία Daniel Phoenix Singh: ο χορός Bharatanatyam αξιοποιείται στο έπακρο: ρυθμοί, κινήσεις, χειρονομίες ενώνονται δημιουργικά με το χώρο και αναπτύσσουν μία δημιουργική δυναμική, χαρίζοντας ενέργεια και αισιοδοξία.


Λίγα λόγια για τον χορογράφο και την ομάδα Dakshina

Ο Daniel Phoenix Singh εμπνέεται από την κοινωνία στην οποία ζει. Οι χορογραφίες του αντανακλούν τη σύχρονη πραγματικότητα αλλά κύριο μέλημά του είναι να αφήνει τους χορευτές και το κοινό να συνδεθούν χωρίς τους περιορισμούς του γραπτού λόγου. Πιστεύει ότι ο κάθε θεατής πρέπει να είναι ελεύθερος να ερμηνεύσει την παράσταση μέσα από το δικό του πρίσμα και να βγάλει τα προσωπικά του συμπεράσματα και μηνύματα. Γι’αυτό, κάθε παράσταση της ομάδας Dakshina είναι κι ένα μέσο που υπερβαίνει σύνορα, κουλτούρες, χρόνο.

Η ομάδα Dakshina είναι η μόνη ομάδα που έχει τιμηθεί με το “Innovate Arts Award” από την επιτροπή “Arts and Humanities” της Ουάσινγκτον.