Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Nylon Affair

Nylon Affair
Στις 10 Ιουνίου το θέατρο Κλειώ του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζει στα πλαίσια της φοιτητικής εβδομάδας, το έργο Nylon Affair, το οποίο βασίζεται σε μια σκηνογραφική ιδέα της Δανάης Ηλιοπούλου, υπό την εποπτεία του καθηγητή Α. Βέττα .

Η βραδιά συνοδεύεται από παράλληλες εκδηλώσεις των φοιτητών του τμήματος στο φουαγιέ του θεάτρου, με προβολές video art της Ζαμπίας Πατεράκη και του Χάρη Παπαδόπουλου, καθώς και έκθεση ενδυματολογικών κατασκευών, σε επιμέλεια Χρύσας Μάντακα, λέκτορα της Ενδυματολογίας.

Η Δανάη Ηλιοπούλου αποφοίτησε φέτος από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και η δουλειά αυτή είναι  αποτέλεσμα της διπλωματικής εργασίας της. Ως βασικό υλικό για την κατασκευή των σκηνικών της παράστασης χρησιμοποιεί το νάιλον, ένα «ευτελές υλικό» που χάνοντας την αρχική του ταυτότητα δημιουργεί ένα ισχυρό σύνολο που τελικά επιβάλλεται δίνοντας ονειρική διάσταση στο χώρο. Ευέλικτος ο χειρισμός των σκηνογραφικών εφευρημάτων. Ο ήχος, η μουσική , ο φωτισμός, η κίνηση, η ανθρώπινη παρουσία πλαισιώνουν το σκηνικό που ισορροπεί ανάμεσα στο θεατρικό σκηνικό και την εικαστική εγκατάσταση. Παρ’όλο που η παράσταση δε βασίζεται σε συγκεκριμένο κείμενο , καταφέρνει να διατηρήσει το ενδιαφέρον του θεατή. Διαπνέεται από ευαισθησία, τρυφερότητα και αισιοδοξία και διακρίνεται από πρωτοτυπία. Εκτός από τα σκηνικά επιμελήθηκε και τη σκηνοθεσία , το φωτισμό και τη μουσική.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν η Στέλλα Βογιατζάκη και ο Θέμης Θεοχάρογλου.

Σχετικές ειδήσεις
«Στα Σκοτεινά - Making Movies» του Γ. Ηλιόπουλου στον Τεχνοχώρο Cartel
23.11.2016 10:30
Βασισμένη στο γνωστό “Bedtime stories” του Γιώργου Ηλιόπουλου, η επιτυχημένη παράσταση «Στα Σκοτεινά - Making Movies» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, επιστρέφει για τρίτη σεζόν στον Τεχνοχώρο Cartel.
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της παράστασης «Μιά πέτρα λάθος» στο Θέατρο Τέχνης!
13.10.2016 10:06
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πέτρα λάθος». Το Θέατρο Τέχνης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της παράστασης την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 9.15, προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Το αγόρι με τη βαλίτσα του Μάικ Κένι από την ομάδα «πηδα σαλταπηδα» στο θέατρο Κλειώ
24.06.2016 12:13
Η ομάδα «πηδα σαλταπηδα» του Θεάτρου εΦ παρουσιάζει για 2 τελευταίες παραστάσεις το έργο του Μάικ Κένι «Το αγόρι με τη βαλίτσα» στις 28 και 29 Ιουνίου 2016 στο θέατρο «Κλειώ» του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Η πλατεία ήτανε άδεια, από την Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου
09.06.2016 10:56
H ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου Oprimid@s σας προσκαλεί στη συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ «Η πλατεία ήτανε άδεια», την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, στις 9.30μμ, στο πλαίσιο της 10ης Αντιρατσιστικής Γιορτής (Λαϊκή Σκηνή), στη Γεωπονική Σχολή.
Ανκόρ, η νέα παράσταση του Θέατρου Άττις
15.04.2016 12:54
Ολοκληρώθηκαν οι πρόβες του "ΑΝΚΟΡ" της νέας παράστασης του Θεάτρου Άττις σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.