Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.

Καλλιτέχνες που ανήκουν σε διαφορετικά είδη μουσικής επιλέγονται και παρουσιάζονται στη διάρκεια ενός μήνα από τον εκάστοτε μουσικό επιμελητή. 

Επιμέλεια Γιώργος Γιαννόπουλος

Ξεκινώντας την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, ο Γιώργος Γιαννόπουλος (ενεργός μουσικός της Jazz σκηνής και session μουσικός με συμμετοχή στη δισκογραφία και εκπαιδευτικός της Μουσικής) εγκαινιάζει τη μουσική πλατφόρμα PIREOS138 προτείνοντας: 

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 – “Another Tale Quartet”

Βύρωνας Ντόλας – κιθάρα 
Γιώργος Γιαννόπουλος – σαξόφωνα/πλήκτρα 
Γιάννης Μαντζιάρας – drums 
Αχιλλέας Ταμπάκης – μπάσο 

Νέο σχήμα της Αθηναϊκής jazz σκηνής με κεντρικό άξονα πρωτότυπες συνθέσεις του γκρουπ και επιλεγμένες διασκευές από ένα ευρύ φάσμα με επιρροές από πολλά σύγχρονα μουσικά είδη και σχολές! 

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 – “Blues fathers and the Swingers” 

Μελέτη Πόγκα – κιθάρα, φωνή 
Γιώργος Κουβαράς – πιάνο, φυσαρμόνικα, φωνή 
Φώτης Δασκαλάκης – μπάσο 
Γιάννης Χριστόπουλος – τύμπανα 
Lou is – φωνητικά 

Οι Blues Fathers & The Swingers δημιουργήθηκαν το 2007 και παίζουν blues σε όλες τους τις μουσικές εκφάνσεις, από τα ακουστικά των Robert Johnson, Big Bill Broonzy κ.ά, τα blues της Νέας Ορλεάνης, τα swing του Μεσοπολέμου, τα early jazz του D.Ellington, της E. Fitzgerald, τα Chicago Blues (1940-1970 κυρίως) αλλά και J.J. Cale, Eric Clapton, Ten Years After, Rory Gallagher, Tom Waits, κ.ά.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 – Paterelis – Tabakis – Papagiannoulis trio

Ο κιθαρίστας Γιώργος Ταμπάκης συμπράτει με τους δεξιοτέxνες Τάκη Πατερέλη (soprano sax) και Γιάννη Παπαγιαννούλη (drums/percussion) δημιουργώντας το project Light Vibrations. 

Οι τρεις τους παρουσιάζουν ένα σύνολο καινούργιων συνθέσεων του Γιώργου Ταμπάκη, με την προσθήκη κομματιών του cd View Point (2016), όπως το Two Suns και Expand, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα “ακουστικής” jazz υψηλής αισθητικής και ευρείας καλλιτεχνικής εμβέλειας.

 

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 – Κώστας Μητρόπουλος «Ενατένιση» 

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, δεξιοτέχνης κιθαρίστας, ιδρυτικό μέλος των Gadjo Dilo, μας χαρίζει επτά δικές του συνθέσεις που κινούνται στα όρια της Jazz και της New Age μουσικής φόρμας. 

Με την συνδρομή του Χάρη Μέρμηγκα στο κόντρα μπάσο και του Νίκου Νταρίλα στα κρουστά, μας συνεπαίρνουν σ’ ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι γεμάτο εικόνες και συναισθήματα! 

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 – “BluePitch Quartet”

Οι BluePitch κινούνται στον χώρο της αφροαμερικάνικης αυτοσχεδιαστικής μουσικής από την δεκαετία του ’30 εώς σήμερα. Jazz standards, θέματα από Musical, τραγούδια και ορχηστικά, συνθέτουν το πρόγραμμα τους σχήματος. 

Το κουαρτέτο αποτελείται από τον Χρήστο Τσιφτσή στην φωνή, Χάρη Μπότση στο πιάνο, Μιχάλη Καλαντζή στο κοντραμπάσο και τον Θεοδωρή Χριστοδούλου στα τύμπανα.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 – “Triplicity”

Οι Triplicity αποτελούν μια ομάδα τριών ιδιαίτερα ξεχωριστών μουσικών, οι οποίοι μοιράζονται έναν κοινό στόχο: τη δημιουργία του προσωπικού τους ήχου στη σκηνή της αυτοσχεδιαστικής μουσικής και της σύγχρονής jazz του σήμερα. Μέσω της ανάμειξης φαινομενικά ετερόκλητων επιρροών, από τις παραδοσιακές φόρμες της jazz και τις γεμάτες ενέργεια διαθέσεις της rock μέχρι τις πολυρυθμίες της Αφρικής, οι Triplicity χαράσσουν ένα εκλεκτικό μουσικό μονοπάτι, κομμένο και ραμμένο για όσους αναζητούν περιπετειώδη ακροάματα.

Οι Triplicity αποτελούνται από τους: Γιώργο Σταυρουλάκη στην ηλεκτρική κιθάρα και στο guitarsynth, Παναγιώτη Μπουραζάνη στο ηλεκτρικό μπάσο και στα φωνητικά και τον Πάνο Βασιλόπουλο στα τύμπανα.