Σε αυτό το μικρό EP επιστρέφουμε στις πρώτες εποχές μας, όχι από νοσταλγία ή επειδή μετανιώσαμε, μα για να δείξουμε στον αλλοτινό μας εαυτό πως μεγαλώσαμε, όμορφα και με τον τρόπο που θέλαμε. Δώσαμε βοή και οργή στο Small talk with the devil, πειράξαμε τους στίχους και το φινάλε του Ugly Man, βρήκαμε τη φωνή που ήταν γραμμένο από τη μοίρα να τραγουδήσει το Tangerine, αποτίσαμε φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που έγραψε το αλφάβητο της σκοτεινής μας εφηβείας, αφιερώνοντας το Stubborn Balloon στον Θάνο Ανεστόπουλο.

Το όχημα που ονομάζεται Jane Doe δεν έχει πρόδηλο προορισμό και αυτό είναι που μας κρατάει σε εγρήγορση. Κυλάει από τραγούδι σε τραγούδι, αναζητώντας Χίλιες Ιθάκες και άλλα τόσα ταξίδια. Νομίζω πως ακόμα αναζητάμε την ταυτότητα μας και, για την ώρα, αυτό μας κρατάει ελεύθερους, μακριά από ταμπελίτσες, είδη και υποείδη, post και rock και psych και indie και αυτό και το άλλο και «πρέπει να είναι μεταλλάδες τα παιδιά στην τελική».

Ξέρουμε πως το B612 revisited (ναι, είναι ο πλανήτης που κατοικεί ο Μικρός Πρίγκιπας, έχουμε κι εμείς τα κολλήματα μας) δεν θα αλλάξει τον κόσμο, κανένας δίσκος μας δεν θα το κάνει. Άλλαξε… αλλάζει εμάς όμως. Που είμαστε μέρος του κόσμου… άρα, θα αλλάξει τον κόσμο… χμμμ… ΟΚ, το πιάσατε περίπου αυτό που θέλαμε να πούμε, σωστά;

Info:

Οι Jane Doe είναι ένα indie/alternative rock συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που σχηματίστηκε το 2007 και αυτή τη στιγμή αποτελείται από επτά ανθρώπους ο καθένας με το δικό του ρόλο (Stratos Doe – τύμπανα, Dionisis Doe – Ηλεκτρικό μπάσο, Anastasis Doe – Κιθάρες, Antonis Doe – Κιθάρες, Moss Doe – Λέξεις, Nik Doe – Ηχοληψία, John Doe – visuals).

Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους (“Heaven for Dogs” 2008-RunDevilRun, “The Enormous Head of King Splendid” 2013-Puzzlemusik, “Revolution Diaries” 2014-Puzzlemusik. “Recipes for Refugees” 2014-Puzzlemusik).

Πριν λίγo καιρό κυκλοφόρησαν το EP “B612 revisited”, στο οποίο διασκευάζουν καθολικά δικά τους παλιότερα τραγούδια.

www.janedoeband.net
http://www.facebook.com/TheJaneDoeBand
http://www.youtube.com/channel/UCef-eSTx_i0bux_4wn00zEA

* Αναδημοσίευση από το περιοδικό Culturenow Mag, τεύχος 36