Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Πεθαίνοντας για την αλήθεια

Πεθαίνοντας για την αλήθεια
Σε κάθε πόλεμο υπάρχουν ιστορίες πόνου και απελπισίας για να ειπωθούν και κάποιοι πρέπει να βρίσκονται εκεί για να τις καταγράψουν. Το Πεθαίνοντας για την αλήθεια είναι ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του Ν. Μεγγρέλη, αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους ανθρώπους, που έγιναν μάρτυρες στο βωμό της αλήθειας.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Νίκο Μεγγρέλη καταπιάνεται με ένα τόσο μεγάλο, διεθνούς ενδιαφέροντος θέμα, που αγγίζει την καρδιά της ενημέρωσης στα δύσκολα πεδία του πολεμικού ρεπορτάζ.

Είναι επίσης η πρώτη φορά που Έλληνες παραγωγοί ενδιαφέρθηκαν και ανέλαβαν το δύσκολο εγχείρημα της παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, με γυρίσματα σε 3 ηπείρους και 9 χώρες, για να συναντηθούν και να μιλήσουν με τους συγγενείς, τους φίλους, τους συνεργάτες αλλά και με κυβερνητικά στελέχη, αξιωματούχους και διανοούμενους, που εμπλέκονται με τις ιστορίες των δημοσιογράφων που χάθηκαν στα πολεμικά μέτωπα των τελευταίων ετών.

Μία νέα βραβευμένη σκηνοθέτιδα, η Ειρήνη Βαχλιώτη, αναλαμβάνει το σκηνοθετικό εγχείρημα, ενώ το ντοκιμαντέρ γίνεται με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ).

Το φιλμ-ντοκιμαντέρ Πεθαίνοντας για την Αλήθεια παρουσιάζει συνταρακτικές ιστορίες δημοσιογράφων που θυσιάστηκαν στον πόλεμο.

Σχετικές ειδήσεις
Προβολή του ντοκιμαντέρ AsiaQuest στο Booze Cooperativa
07.02.2017 10:37
Ταξίδια και εθελοντισμός αποτυπωμένα σε ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ! Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ ‘’AsiaQuest : Ταξίδι στην Ανατολή με προορισμό τον άνθρωπο’’.
Μικρές Ιστορίες Ρομά, του Σταύρου Ψυλλάκη στο Poems ‘n Crimes
06.07.2016 12:13
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Μικρές Ιστορίες Ρομά» του Σταύρου Ψυλλάκη θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Poems ‘n Crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, στις 20.30.
Solitaire ou Solidaire?: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Σινέ Τριανόν
03.06.2016 13:34
Μετά τις δυο προβολές στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το ντοκιμαντέρ “Solitaire ou Solidaire?” (Μόνος ή αλληλέγγυος;) προβάλλεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου 2016, στις 9 μ.μ. στον κινηματογράφο Τριανόν.
33.333 - Η Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη, του Μένιου Καραγιάννη στο Δαναό
09.05.2016 15:20
Ο κινηματογράφος Δαναός παρουσιάζει από τις 14 Μαΐου 2016 την ταινία 33.333 - Η Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη. Ένα ντοκιμαντέρ του Μένιου Καραγιάννη, γύρω από την προσωπική και συγγραφική Οδύσσεια του μεγάλου Κρητικού στοχαστή.
Με τα μάτια ανοιχτά: αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη
01.04.2016 10:18
Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Exile Room, συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά στις 21- 24 Απριλίου 2016 αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.