Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Πεθαίνοντας για την αλήθεια

Πεθαίνοντας για την αλήθεια
Σε κάθε πόλεμο υπάρχουν ιστορίες πόνου και απελπισίας για να ειπωθούν και κάποιοι πρέπει να βρίσκονται εκεί για να τις καταγράψουν. Το Πεθαίνοντας για την αλήθεια είναι ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του Ν. Μεγγρέλη, αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους ανθρώπους, που έγιναν μάρτυρες στο βωμό της αλήθειας.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Νίκο Μεγγρέλη καταπιάνεται με ένα τόσο μεγάλο, διεθνούς ενδιαφέροντος θέμα, που αγγίζει την καρδιά της ενημέρωσης στα δύσκολα πεδία του πολεμικού ρεπορτάζ.

Είναι επίσης η πρώτη φορά που Έλληνες παραγωγοί ενδιαφέρθηκαν και ανέλαβαν το δύσκολο εγχείρημα της παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, με γυρίσματα σε 3 ηπείρους και 9 χώρες, για να συναντηθούν και να μιλήσουν με τους συγγενείς, τους φίλους, τους συνεργάτες αλλά και με κυβερνητικά στελέχη, αξιωματούχους και διανοούμενους, που εμπλέκονται με τις ιστορίες των δημοσιογράφων που χάθηκαν στα πολεμικά μέτωπα των τελευταίων ετών.

Μία νέα βραβευμένη σκηνοθέτιδα, η Ειρήνη Βαχλιώτη, αναλαμβάνει το σκηνοθετικό εγχείρημα, ενώ το ντοκιμαντέρ γίνεται με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ).

Το φιλμ-ντοκιμαντέρ Πεθαίνοντας για την Αλήθεια παρουσιάζει συνταρακτικές ιστορίες δημοσιογράφων που θυσιάστηκαν στον πόλεμο.

Σχετικές ειδήσεις
Μικρές Ιστορίες Ρομά, του Σταύρου Ψυλλάκη στο Poems ‘n Crimes
06.07.2016 12:13
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Μικρές Ιστορίες Ρομά» του Σταύρου Ψυλλάκη θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Poems ‘n Crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, στις 20.30.
33.333 - Η Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη, του Μένιου Καραγιάννη στο Δαναό
09.05.2016 15:20
Ο κινηματογράφος Δαναός παρουσιάζει από τις 14 Μαΐου 2016 την ταινία 33.333 - Η Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη. Ένα ντοκιμαντέρ του Μένιου Καραγιάννη, γύρω από την προσωπική και συγγραφική Οδύσσεια του μεγάλου Κρητικού στοχαστή.
Με τα μάτια ανοιχτά: αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη
01.04.2016 10:18
Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Exile Room, συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά στις 21- 24 Απριλίου 2016 αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.
Στην κόψη του Ξυραφιού, του Χρήστου Ν. Καρακάση στην Αλκυονίδα
25.01.2016 13:08
Πρεμιέρα θα κάνει στον ιστορικό κινηματογράφο Αλκυονίδα την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, το νέο μεγάλου μήκους Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ «Στην κόψη του Ξυραφιού» του Σκηνοθέτη Χρήστου Ν. Καρακάση.
Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται, από τον μαγικό κόσμο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ
21.01.2016 14:28
Η Tanweer παρουσιάζει στους κινηματογράφους σε 2D και 3D από τις 17 Νοεμβρίου 2016 την ταινία Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται (FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM), σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Γέιτς.