Οι φετινές γιορτές γεμίζουν χρώμα, ρυθμό και μαγεία σε μια ιδιαίτερη μουσική γιορτή, συντροφιά με την Underground Youth Orchestra.

Η δημοφιλής νεανική ορχήστρα σας προσκαλεί την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτήριο της οδού Πειραιώς, για να κλείσετε τη χρονιά και να υποδεχτείτε το 2017 με μια λαμπερή εορταστική συναυλία για μικρούς και μεγάλους, υπό την μουσική διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη.

Ελάτε να ανταλλάξουμε ευχές σε μια βραδιά που θα ντυθεί με μελωδίες στο πνεύμα και την παραμυθένια ατμόσφαιρα των ημερών με μια επιλογή έργων των J. S. Bach, F. Schubert, P.I. Tchaikovsky, κάλαντα, χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες μελωδίες και αποσπάσματα από soundtrack που όλοι αγαπήσαμε.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Λίγα λόγια για την Underground Youth Orchestra

Η Underground Υouth Orchestra ιδρύθηκε το 2010. Ξεκίνησε από ένα σύνολο παιδιών, που επιθυμούσαν να βρίσκονται και να κάνουν μουσική μαζί. Οι πρόβες άρχισαν σε ένα υπόγειο (εξ ου και το όνομα της ορχήστρας) και τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Γρήγορα, η μουσική ομάδα κατάφερε να διακριθεί, να συμμετέχει σε Φεστιβάλ, να πραγματοποιεί συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη των φιλόμουσων. Το σχήμα σήμερα αποτελείται από 45 σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 10-24 ετών, και συμπληρώνεται από τέσσερις επαγγελματίες μουσικούς, τους Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου, Franc Shestani, Antonela Cefa, και Όσβαλντ Αμιράλη, που είναι και υπεύθυνοι για την οργάνωση και μελέτη της ορχήστρας. Ο Κώστας Ηλιάδης είναι καλλιτεχνικός διευθυντής, μαέστρος και ενορχηστρωτής της Ορχήστρας.

Μέχρι τώρα η UYO έχει πραγματοποιήσει πάνω από 40 συναυλίες στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Οι σημαντικότερες εμφανίσεις της είναι : Η συναυλία στην Αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής. Η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στην Αρχαία Ολυμπία. Η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις «Η Νύχτα Μέρα» στο πλαίσιο των εγκαινίων του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, στον εορτασμό των 25 χρόνων από την Ένωση των δύο Γερμανιών, που οργανώθηκε από την Γερμανική Πρεσβεία, στις συναυλίες «Στον Κήπο του Μεγάρου 2016» που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής, καθώς και στην μουσικοθεατρική παράσταση «Τραγουδώντας την Γέρμα» του F.G. Lorca στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Συνεργάζεται τακτικά με την Έλλη Πασπαλά, και έχει συμπράξει με την Μαρία Φαραντούρη και την Δήμητρα Γαλάνη, τη σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού και την Ευδοκία Μωυσίδου.

Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο CD με τίτλο “THE UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA LIVE” με ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλίες που έχει δώσει η Ορχήστρα.

Παραγωγή: Ekfrassis Productions
Επικοινωνία: Στέλλα Πεκιαρίδη