Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής. Οι ‘ArtVarious’ θα προσφέρουν στο κοινό, στη συναυλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Κυριακάτικων Πρωινών της Κ.Ο.Θ., ένα πλούσιο και πολυποίκιλο πρόγραμμα, χαρακτηριστικό άλλωστε του σχήματος που δοκιμάζει συνεχώς διάφορους συνδυασμούς οργάνων μεταξύ των μελών του.

Το πρόγραμμα ξεκινά με τη ‘Μικρή Καντάτα’ του Telemann που πραγματεύεται τη χαρά να ζει κανείς στη φύση και συνεχίζεται με μία από τις ‘Εννιά Γερμανικές Άριες’ του Χέντελ, ένα ακόμη χαρακτηριστικό έργο της μπαρόκ εποχής. Η συνέχεια περιλαμβάνει ένα ‘Πιάνο Τρίο’ του Μπετόβεν και τέσσερις από τις ‘Έξι Σπουδές σε μορφή κανόνα’ του Σούμαν. Η άρια ‘Pace, pace mio dio’ από την όπερα ‘La forza del destino’ του Βέρντι φέρνει μία πινελιά από το ιταλικό μελόδραμα, πριν φτάσουμε σε σύγχρονα ακούσματα, όπως ‘Trio de salon’ του Franck και μία ακόμη πρώτη πανελλήνια εκτέλεση από το σχήμα, το ‘Ressemblance’ του Rabey. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την ‘Ελεγεία των Ερινυών’ του Massenet και το τραγούδι ‘ParlaWalzer’ του Arditi.


Art Various


Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου (σοπράνο), Ευαγγελία Κουζώφ (βιολί), Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (βιολοντσέλο), Θανάσης Γοβατζιδάκης (πιάνο)


Πρόγραμμα

– Georg Philipp Telemann (1681-1767): Die Landluft, Μικρή Καντάτα για soprano, violin, basso continuo

– Georg Friedrich Handel (1685-1759): Flammende rose, Άρια από τις 9 γερμανικές άριες Hwv 210

– Ludwig van Beethoven (1750-1827): Πιάνο τρίο σε σι ύφεση μείζονα Wo O39 (Allegretto)

– Robert Schumann (1810-1856): Duos pour violon et violoncelle op.56

– Giuseppe Verdi (1813-1901): Pace, pace mio dio, Άρια της Leonora από την όπερα ‘La forza del destino’

– César Franck (1822-1890): Piano trio αρ.2 σε σι ύφεση μείζονα, έργο 1, Trio de salon

– René Rabey (1878- 1958): Ressemblance (για φωνή, βιολί, πιάνο), Le papillon (για φωνή, τσέλο, πιάνο), Nocturne (για πιάνο τριο και φωνή), Chanson d’ Avril (για πιάνο τρίο και φωνή)

– Jules Émile Frédéric Massenet (1842-1912): Melodie-elegie des erinnyes για πιάνο τρίο

– Luigi Arditi (1822-1903): Parla – Walzer