13 σκηνές της καθημερινότητας ζωντάνεψαν από 13 ηθοποιούς του ΚΘΒΕ την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στη στάση «Πανεπιστήμιο» του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ήταν μια πρωτότυπη μουσικοεικαστική performance, σε σκηνοθεσία Νίκου Καπέλιου, που διοργανώθηκε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την εταιρεία Αττικό Μετρό.

Οι θεατές που βρέθηκαν 8 μέτρα κάτω από την γη, έκαναν μια πρώτη διαδρομή με μουσική, χορό, ποίηση και φιλοσοφία. Στην performance ακούστηκαν αποσπάσματα του κομματιού «Η αλχημεία του λόγου» από το δίσκο «Μια εποχή στην κόλαση» του Γιώργου Χριστιανάκη με τη φωνή της Λυδίας Φωτοπούλου.

Το κοινό ανταποκρίθηκε άμεσα, καθώς τα δελτία εισόδου εξαντλήθηκαν από την πρώτη στιγμή και το χειροκρότημα του στο τέλος της μουσικοεικαστικής performance ήταν πολύ θερμό.

Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Νίκος Καπέλιος, Μουσική-Ηχητικό Περιβάλλον: Στέλιος Ντάρας, Κοστούμια: Χαρά Τσουβαλά, Φωτισμοί: Μιχάλης Ζίφτης, Οργάνωση παραγωγής: Marleen Verschuuren.

Συμμετείχαν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Μελίνα Αποστολίδου, Φανή Αποστολίδου, Αναστασία Δαλιάκα, Χρύσα Ζαφειριάδου, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Δάφνη Κιουρτσόγλου, Άννα Κυριακίδου, Αντώνης Μιχαλόπουλος, Aρετή Μίχου, Νίκος Ορτετζάτος, Σοφία Παπανικάνδρου, Νίκος Ράμμος, Στέργιος Τζαφέρης.