Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

4ο CrashFest 2009

4ο CrashFest 2009
Το CRASHFEST είναι ένα Διεθνές Φεστιβάλ Σπουδαστικών και Νεανικών ταινιών που οργανώνεται για το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Φέτος, στην τέταρτη διοργάνωση, έρχεται με τις πιο ενδιαφέρουσες σπουδαστικές ταινίες, που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον όλων των σινεφίλ!

Με συμμετοχές Ελλήνων και ξένων σπουδαστών κινηματογράφου, και όχι μόνον, από Ιδιωτικές και Πανεπιστημιακές Σχολές της Ελλάδας και του Εξωτερικού, το CrashFest αποτελεί ό,τι πιο φρέσκο και ενδαφέρον στον τομέα του κινηματογράφου.

Η πρωτοβουλία αυτή του Τμήματος κινηματογράφου απάντησε μάλλον σε μια υπαρκτή ανάγκη έκφρασης των νέων σε μια εποχή που η οπτικοακουστική επικοινωνία είναι πλέον κυρίαρχη στην κοινωνία μας.

Το  Φεστιβάλ αυτό δεν φιλοδοξεί να είναι μόνο ένα βήμα όπου οι νέοι μας, (μελλοντικοί επαγγελματίες του Οπτικοακουστικού και μη), θα επιδείξουν την δημιουργικότητα τους αλλά και ένας χώρος για ενημέρωση, συζήτηση και προβληματισμό γύρω από την ποιότητα της κινηματογραφικής παιδείας στην χώρα μας.

Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό και οι υποψήφιες ταινίες ταξινομούνται σε τέσσερις κατηγόριες: Μυθοπλασία, Ντοκιμαντέρ , Animation & Πειραματικές, διεκδικώντας ένα από τα έντεκα βραβεία που είναι τα εξής: Καλύτερης ταινίας του Φεστιβάλ, Καλύτερης ταινίας Μυθοπλασίας, Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Καλύτερης ταινίας Animation, Καλύτερης Πειραματικής ταινίας, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερης Ηχητικής επένδυσης, Καλύτερης Σκηνογραφικής επιμέλειας, Καλύτερου Μοντάζ και το Βραβείο κοινού.

Το πρόγραμμα του 4ου CRASHFEST περιλαμβάνει 51 ταινίες στο διαγωνιστικό του τμήμα, τέσσερις εκτός διαγωνισμού, ένα special αφιέρωμα σε animation films του Ιορδάνη Ανανιάδη, ένα ακόμη αφιέρωμα στις σπουδαστικές ταινίες της Κινηματογραφικής σχολής της Μαδρίτης, αλλά και ένα στο Mini Doc.

Το φεστιβάλ θα πλαισιώσουν κι άλλες εκδηλώσεις, ενώ η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στο Ολύμπιον στις 20.30, και θα ακολουθήσει party - τελετή λήξης.

Σχετικές ειδήσεις
Βράβευση του «Ουζερί Τσιτσάνης» στην Ατλάντα
11.11.2016 14:04
Το «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στην Ατλάντα.
29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
18.10.2016 12:34
To 29o Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (17-27 Νοεμβρίου 2016) επιφυλλάσσει δύο εκπλήξεις στους φίλους του καλού ελληνικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου: ένα αφιέρωμα με όλες τις μεγάλου μήκους ταινίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ως φόρο τιμής στον πρόωρα χαμένο πολυσχιδή έλληνα δημιουργό, αλλά και μια επιλογή ταινιών του πολιτικοποιημένου ιταλού σκηνοθέτη Μάρκο Μπελόκιο. Θα προβάλλει μάλιστα σε αβαν πρεμιέρ και τη νέα ταινία του Μπελόκιο «Sweet Dreams» από το πρόσφατο Φεστιβαλ των Καννών.
Δύο μεγάλα βραβεία για το «Suntan» στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Βρυξελλών
27.06.2016 10:42
Η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κατάφερε αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου και το Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών.
Η Μικρά Αγγλία ταξιδεύει στην Αμερική
24.06.2016 17:11
Μετά από μια πολύ επιτυχημένη πορεία στα ελληνικά ταμεία, συγκεντρώνοντας πάνω από 400.000 εισιτήρια και 6 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ταινίας, φωτογραφίας, σκηνικών, κοστουμιών, ήχου και μακιγιάζ), καθώς και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σανγκάης, η «Μικρά Αγγλία ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
23.03.2016 12:49
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, 24 με 30 Μαρτίου 2016, στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι οι εξής