Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

4ο CrashFest 2009

4ο CrashFest 2009
Το CRASHFEST είναι ένα Διεθνές Φεστιβάλ Σπουδαστικών και Νεανικών ταινιών που οργανώνεται για το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Φέτος, στην τέταρτη διοργάνωση, έρχεται με τις πιο ενδιαφέρουσες σπουδαστικές ταινίες, που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον όλων των σινεφίλ!

Με συμμετοχές Ελλήνων και ξένων σπουδαστών κινηματογράφου, και όχι μόνον, από Ιδιωτικές και Πανεπιστημιακές Σχολές της Ελλάδας και του Εξωτερικού, το CrashFest αποτελεί ό,τι πιο φρέσκο και ενδαφέρον στον τομέα του κινηματογράφου.

Η πρωτοβουλία αυτή του Τμήματος κινηματογράφου απάντησε μάλλον σε μια υπαρκτή ανάγκη έκφρασης των νέων σε μια εποχή που η οπτικοακουστική επικοινωνία είναι πλέον κυρίαρχη στην κοινωνία μας.

Το  Φεστιβάλ αυτό δεν φιλοδοξεί να είναι μόνο ένα βήμα όπου οι νέοι μας, (μελλοντικοί επαγγελματίες του Οπτικοακουστικού και μη), θα επιδείξουν την δημιουργικότητα τους αλλά και ένας χώρος για ενημέρωση, συζήτηση και προβληματισμό γύρω από την ποιότητα της κινηματογραφικής παιδείας στην χώρα μας.

Το Φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό και οι υποψήφιες ταινίες ταξινομούνται σε τέσσερις κατηγόριες: Μυθοπλασία, Ντοκιμαντέρ , Animation & Πειραματικές, διεκδικώντας ένα από τα έντεκα βραβεία που είναι τα εξής: Καλύτερης ταινίας του Φεστιβάλ, Καλύτερης ταινίας Μυθοπλασίας, Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Καλύτερης ταινίας Animation, Καλύτερης Πειραματικής ταινίας, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερης Ηχητικής επένδυσης, Καλύτερης Σκηνογραφικής επιμέλειας, Καλύτερου Μοντάζ και το Βραβείο κοινού.

Το πρόγραμμα του 4ου CRASHFEST περιλαμβάνει 51 ταινίες στο διαγωνιστικό του τμήμα, τέσσερις εκτός διαγωνισμού, ένα special αφιέρωμα σε animation films του Ιορδάνη Ανανιάδη, ένα ακόμη αφιέρωμα στις σπουδαστικές ταινίες της Κινηματογραφικής σχολής της Μαδρίτης, αλλά και ένα στο Mini Doc.

Το φεστιβάλ θα πλαισιώσουν κι άλλες εκδηλώσεις, ενώ η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στο Ολύμπιον στις 20.30, και θα ακολουθήσει party - τελετή λήξης.

Σχετικές ειδήσεις
Δύο μεγάλα βραβεία για το «Suntan» στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Βρυξελλών
27.06.2016 10:42
Η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κατάφερε αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου και το Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών.
Η Μικρά Αγγλία ταξιδεύει στην Αμερική
24.06.2016 17:11
Μετά από μια πολύ επιτυχημένη πορεία στα ελληνικά ταμεία, συγκεντρώνοντας πάνω από 400.000 εισιτήρια και 6 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ταινίας, φωτογραφίας, σκηνικών, κοστουμιών, ήχου και μακιγιάζ), καθώς και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σανγκάης, η «Μικρά Αγγλία ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
20.01.2016 12:06
Οι ταινίες της εβδομάδας 21 έως 27 Ιανουαρίου 2016 που θα προβάλλονται στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι Η επιστροφή, Δεσμοί αίματος, Το μεγάλο σορτάρισμα και Brooklyn.
Η «Νιότη» του Πάολο Σορεντίνο είναι η καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία του 2015
14.12.2015 17:06
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο η τελετή των 28ων Βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αναδεικνύοντας τη μαγική, σπάνιας ομορφιάς «Νιότη», νικήτρια στις βασικές κατηγορίες: Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας, Καλύτερου Σκηνοθέτη (Πάολο Σορεντίνο) και Καλύτερου Άνδρα Ηθοποιού (Μάικλ Κέιν).
Ταινίες της ΑΜΑ Films στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
05.11.2015 14:04
Τέσσερις (4) ταινίες, που θα προβληθούν από την ΑΜΑ Films στις ελληνικές αίθουσες την περίοδο 2015 - 2016, θα πραγματοποιήσουν την πανελλήνια πρεμιέρα τους στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.