Τι έμαθες όλα αυτά τα χρόνια στα θρανία; Μήπως έχεις κενά; Ο καλύτερος «καθηγητής» Ian Crofton έρχεται να σε διδάξει την Ιστορία που δεν έμαθες στο σχολείο! Στο έγκυρο και συναρπαστικό του βιβλίο θα ανακαλύψεις τις κρισιμότερες εξελίξεις όλων των εποχών σε όλες τις ηπείρους, από τις απαρχές της γεωργικής παραγωγής πριν από 10.000 χρόνια μέχρι τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους.

Ένα ταξίδι από την αρχαία Αίγυπτο μέχρι τη σύγχρονη Κίνα

Με το χαρακτηριστικό του στιλ ο συγγραφέας αποτυπώνει στις σελίδες του βιβλίου του με απλό και κατανοητό τρόπο ένα ευρύ φάσμα γεγονότων. Σε ταξιδεύει από την αρχαία Αίγυπτο μέχρι τη σύγχρονη Κίνα και από τους Βίκινγκς και τους Μογγόλους μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση και τον Ψυχρό Πόλεμο…  

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία να ζωντανεύσει την ατμόσφαιρα κάθε περιόδου που εξετάζει, χρησιμοποιώντας επιλεγμένα αποφθέγματα διάφορων προσωπικοτήτων, όπως ο Αριστοτέλης, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ο Χριστόφορος Κολόμβος, ο Γαλιλαίος, ο Τόμας Τζέφερσον, ο Λίνκολν και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Η Αναγέννηση, ο Βουκεφάλας, η ατομική βόμβα…

Επιπλέον, φωτίζονται πολλά συναρπαστικά θέματα, από τον Άνθρωπο της Αναγέννησης μέχρι τον Βουκεφάλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και από την Ισλαμική Επιστήμη και τους Βερβερίνους κουρσάρους μέχρι τον κώδικα Ενίγκμα και την ατομική βόμβα.

Διαφωτιστικό και συναρπαστικό, το βιβλίο «50 μεγάλα γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, περιλαμβάνει πράγματι όλη την ιστορία που οφείλεις να γνωρίζεις. Θα το ξεφυλλίσεις ευχάριστα, ενώ θα ενημερωθείς για συναρπαστικά γεγονότα σε ένα περιπετειώδες ταξίδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα!

Κατερίνα Ηλιάκη