Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Ορατόριο F. Mendelssohn: Elijah

Ορατόριο F. Mendelssohn: Elijah
Την Κυριακή 31 Μαΐου το Κέντρο Τεχνών στο ACS παρουσιάζει αποσπάσματα από το δημοφιλές ορατόριο Elijah του F. Mendelssohn, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Dr. Robert McBain, με πέντε λυρικούς σολίστ και τέσσερεις χορωδίες από τις ΗΠΑ, υπό τη συνοδεία της ορχήστρας Εναρμόνια.

Πρόκειται σίγουρα για μία μοναδική μουσική εκδήλωση , στην οποία υμμετέχουν δύο διακεκριμένοι καλλιτέχνες , από τις πιο ελπιδοφόρες φωνές του 21ου αιώνα: μεγάλος Αμερικανός τενόρος της LaScalla Opera House  Stuart Neill και η εξαίρετη σοπράνο της Metropolitan Opera Sandra Lopez.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συμμετέχουν επίσης οι καλλιτέχνες: Horace English, Anna McDonald και Viola Dacus.

Ο Φέλιξ Μέντελσον συνέθεσε το Ορατόριο που αναφέρεται σε διάφορα επεισόδια από τη ζωή του βιβλικού προφήτη Elijah με βάση την Παλαιά Διαθήκη και τα βιβλία Α’ και Β’  Βασιλέων, το 1846, για το Φεστιβάλ του Μπέρμιγχαμ, εμπνευσμένος από  συνθέσεις των Μπαχ και Χέντελ, την μουσική των οποίων αγαπούσε πολύ.

Βέβαια ο ιδιοφυής συνθέτης έδωσε στο ορατόριο το δικό του στίγμα με το λυρισμό του και τον τρόπο χρήσης των ορχηστρικών και χορωδιακών χρωμάτων. Το έργο είναι γραμμένο για τέσσερεις σολίστ (μπάσο/βαρύτονο, τενόρο, άλτο και σοπράνο), συμφωνική ορχήστρα και μεγάλη χορωδία .

Από την πρώτη του παράσταση το έργο έγινε αμέσως δημοφιλές και αγαπημένο έργο χορωδιών. Ερμηνεύεται συχνά, κυρίως στις αγγλόφωνες χώρες, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία σε αμέτρητες παραστάσεις.

Σχετικές ειδήσεις
Η Τραβιάτα, του Τζουζέππε Βέρντι από την ΕΛΣ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.10.2016 17:08
Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει στο Μέγαρο την δημοφιλέστατη Τραβιάτα του Βέρντι, στην υψηλής αισθητικής παραγωγή του Νίκου Πετρόπουλου, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.
Ενθουσιώδη χειροκροτήματα για την πρεμιέρα της Κάρμεν στο κατάμεστο Ηρώδειο
25.07.2016 15:37
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της Κάρμεν του Μπιζέ, -της τελευταίας παραγωγής της ΕΛΣ για την καλλιτεχνική περίοδο 2015/16-, την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, στο κατάμεστο Ηρώδειο, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Στήβεν Λάνγκριτζ.
Το Κατά Μάρκον Πάθη, opus 94, του Φίλιππου Τσαλαχούρη στο Μουσείο Μπενάκη
12.04.2016 10:19
Στα πλαίσια των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών 2016, θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη, το ορατόριο του Φιλίππου Τσαλαχούρη "Κατά Μάρκον Πάθη" opus 94.
Οι Μέτοικοι ζωντανά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Upstage
03.03.2016 13:24
Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 τέσσερεις νέοι καλλιτέχνες με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, "μετοικίζουν" στο Γυάλινο – UpStage.
Χριστουγεννιάτικη συναυλία της ΕΛΣ στο Πεδίον του Άρεως
23.12.2015 12:56
Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, στις 17.00, στο Πεδίον του Άρεως, η ΕΛΣ θα πραγματοποιήσει συναυλία με αποσπάσματα από διάσημες ελληνικές και βιεννέζικες οπερέτες, με τη συμμετοχή καταξιωμένων Μονωδών και μικρού μουσικού συνόλου, σε μουσική διεύθυνση Χρύσανθου Αλισάφη.