Στη σημερινή ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις Χρυσές Σφαίρες του 2017, των βραβείων που εκτελούν χρέη «προάγγελου» των Όσκαρ, το “Lion”, διανομής Odeon, βρέθηκε ανάμεσα στις ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες.

Το συγκλονιστικό δράμα του Γκαρθ Ντέιβις, που βρίσκεται ήδη στην τρίτη εβδομάδα προβολής του στις ελληνικές αίθουσες, συγκέντρωσε τέσσερις υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων και την πιο σημαντική: της καλύτερης ταινίας.

Οι εκπληκτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών, δε γινόταν να μην αναγνωριστούν από την επιτροπή: ο Ντεβ Πατέλ και η Νικόλ Κίντμαν δίνουν ρεσιτάλ και θα βρεθούν επάξια υποψήφιοι στις κατηγορίες καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου και καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου αντίστοιχα.

Τις τρεις προαναφερθείσες υποψηφιότητες συμπληρώνει μία από τις πιο καθηλωτικές μουσικές που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια: το soundtrack του Ντάστιν Ο’ Χάλοραν και του Hauschka, θα βρεθεί μεταξύ των πέντε επικρατέστερων της κατηγορίας.

Τελικά, τα λόγια του παραγωγού Εμίλ Σέρμαν, βγήκαν προφητικά: «Αισθανθήκαμε ότι ο Γκαρθ Ντέιβις –αν και δεν είχε ακόμη κάνει μια μεγάλου μήκους ταινία– θα ήταν ο σωστός σκηνοθέτης. Είναι απίστευτα κινηματογραφικός και έχει την ικανότητα να δημιουργεί εκπληκτικές σκηνές και εικόνες. Και ξέρει, επίσης, πώς να παίρνει από τους ηθοποιούς του τον καλύτερο εαυτό τους. Δημιουργεί οικειότητα μαζί τους και τους αποσπά τις καλύτερες ερμηνείες».

Η εκπληκτική ταινία “Lion”, με τις 4 υποψηφιότητες στις φετινές Χρυσές Σφαίρες, προβάλλεται στους κινηματογράφους.