Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ένα νέο τριήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ

Ένα νέο τριήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ
O Mορφωτικός Όμιλος Ν. Ψυχικού Μ.Ε.Ο και η Πολιτιστική Εταιρεία ΚΟΥΪΝΤΑ, θέλοντας να προωθήσουν τον κινηματογράφο και την τεχνική του ξεκίνησαν το εργαστήριο κινηματογράφου ΜΕΟ MOVIE ACTION. Με αφορμή αυτό έρχεται ένα νέο τριήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ στα τέλη του Ιούνη!

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τα σχέδια παραγωγής τους. Στη διάρκεια του πρώτου μέρους του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και η καθεμία ανέλαβε την επεξεργασία κομματιού του σεναρίου. Η θεωρία παρουσιάστηκε μέσα από μια σειρά διαλέξεων, η πρακτική εφαρμογή είχε τον χαρακτήρα workshop εργαστηριακού μαθήματος, ενώ παράλληλα με προβολές και κινηματογράφηση δημιουργούσαν και ανέπτυσσαν την δική τους ιδέα.

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ έρχεται να συμπληρώσει την προσπάθεια αυτή, με ένα τριήμερο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα, 24 Ιουνίου, στις 19:30 το Κινηματογραφικό Εργαστήριο του ΜΕΟ θα απονείμει τους τίτλους συμμετοχής στους σπουδαστές του και θα ακολουθήσει προβολή των κινηματογραφικών έργων των σπουδαστών, καθώς και το μονόπρακτο του Τένεσι Γουίλλιαμς «Μίλα μου σαν την βροχή».

Παράλληλα θα γίνει και πρακτική στο μάθημα υποκριτικής, με τη Τζίνα Δημητροπούλου και τον Κωνσταντίνο Γεραντώνη, να ερμηνεύουν τους ρόλους, με υπεύθυνο σκηνοθέτη τον Χρήστο Ν. Καρακάση.

Τη δεύτερη μέρα, στις 25 Ιουνίου, στις 19:30, ο Πρόεδρος του Δικτύου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ ,(παραγωγός, σκηνοθέτης) κ. Ιωάννης Κασπίρης θα μιλήσει για «τα μονοπάτια της Επιστήμης» και θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ του με θέμα το Διαδίκτυο. Στο επεισόδιο αυτό ο Γιώργος Γραμματικάκης συνομιλεί με τον Χρίστο Παπαδημητρίου , γνωστό, ερευνητή στην πληροφορική, καθηγητή σε ένα από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια του κόσμου και της Αμερικής το Μπέρκλεϊ. Στην εκπομπή συζητούν και τολμούν συγκρίσεις της Ελληνικής Ακαδημαϊκής κοινότητας και της έρευνας με εκείνες της Αμερικής. Ο κ. Ι. Κασπίρης σκηνοθέτησε την διαδρομή του Ελευθέριου Βενιζέλου στην σειρά «Οι Μεγάλοι Έλληνες» καθώς και την σειρά της ΕΡΤ «Τα μονοπάτια της Επιστήμης».

Την τελευταία μέρα του φεστιβάλ, στις 26 Ιουνίου, ο κ. Ηλίας Ιωσηφίδης, παραγωγός – σκηνοθέτης, θα μιλήσει για τις «αλήθειες της ζωής» μέσα από την δουλειάς του και θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ Η Πολιτεία των Πουλιών με αναφορά στον σημαντικότερο υγρότοπο της Ευρώπης, την Λίμνη Κερκίνη, όπου σπάνια και απειλούμενα πουλιά την χρησιμοποιούν ως μόνιμη ή προσωρινή κατοικία. Η Πολιτεία των Πουλιών απέσπασε το 1ο Βραβείο Ντοκιμαντέρ και το Βραβείο Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Χαλκίδας.

Σχετικές ειδήσεις
02.02.2017 17:03
Εικόνες και ιστορίες από το Ιράν πλημμυρίζουν την αίθουσα Σταύρος Τορνές, στο Λιμάνι μέσα από το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Το Ιράν που δεν είδα» που συνδιοργανώνουν από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.
16.01.2017 17:15
Το Exile Room παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ντοκιμαντέρ που γιορτάζει το γυναικείο φύλο σε απρόσμενες εξισώσεις: ένα εργαστήριο-εισαγωγή στον κόσμο του ντοκιμαντέρ, ειδικά για έφηβα κορίτσια, και έξι ταινίες για τις υπέροχες εκείνες ηρωίδες της διπλανής πόρτας που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και τις κοινωνικές συμβάσεις, χαράζοντας τον δικό τους δρόμο.
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools στις Εκδηλώσεις πολιτισμού του Θεάτρου Τεχνών
12.05.2016 15:28
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools, συμμετέχει στις «Εκδηλώσεις πολιτισμού» του «Θεάτρου Τεχνών» και την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 θα προβληθούν 6 βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ.
A Hard Day, του Kim Seong-hun: Το ΦΚΘ στην Κορεατική Πολιτιστική Εβδομάδα
11.05.2016 15:46
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την Κορεατική Πολιτιστική Εβδομάδα που διοργανώνει η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας φιλοξενώντας την προβολή της ταινίας A Hard Day του Kim Seong-hun την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 στις 21.00 στην Αποθήκη 1 (Λιμάνι).
Μπίλης: Πρεμιέρα στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος
07.04.2016 11:48
Λίγο πριν αρχίσει την περιοδεία της στα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, η ταινία μικρού μήκους Μπίλης παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο σινεφίλ κοινό της Αθήνας, την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στις 17:00 στον Κινηματογράφο Μικρόκοσμος.