O Mορφωτικός Όμιλος Ν. Ψυχικού Μ.Ε.Ο και η Πολιτιστική Εταιρεία ΚΟΥΪΝΤΑ, θέλοντας να προωθήσουν τον κινηματογράφο και την τεχνική του ξεκίνησαν το εργαστήριο κινηματογράφου ΜΕΟ MOVIE ACTION. Με αφορμή αυτό έρχεται ένα νέο τριήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ στα τέλη του Ιούνη!

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τα σχέδια παραγωγής τους. Στη διάρκεια του πρώτου μέρους του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και η καθεμία ανέλαβε την επεξεργασία κομματιού του σεναρίου. Η θεωρία παρουσιάστηκε μέσα από μια σειρά διαλέξεων, η πρακτική εφαρμογή είχε τον χαρακτήρα workshop εργαστηριακού μαθήματος, ενώ παράλληλα με προβολές και κινηματογράφηση δημιουργούσαν και ανέπτυσσαν την δική τους ιδέα.

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ έρχεται να συμπληρώσει την προσπάθεια αυτή, με ένα τριήμερο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα, 24 Ιουνίου, στις 19:30 το Κινηματογραφικό Εργαστήριο του ΜΕΟ θα απονείμει τους τίτλους συμμετοχής στους σπουδαστές του και θα ακολουθήσει προβολή των κινηματογραφικών έργων των σπουδαστών, καθώς και το μονόπρακτο του Τένεσι Γουίλλιαμς «Μίλα μου σαν την βροχή».

Παράλληλα θα γίνει και πρακτική στο μάθημα υποκριτικής, με τη Τζίνα Δημητροπούλου και τον Κωνσταντίνο Γεραντώνη, να ερμηνεύουν τους ρόλους, με υπεύθυνο σκηνοθέτη τον Χρήστο Ν. Καρακάση.

Τη δεύτερη μέρα, στις 25 Ιουνίου, στις 19:30, ο Πρόεδρος του Δικτύου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ,(παραγωγός, σκηνοθέτης) κ. Ιωάννης Κασπίρης θα μιλήσει για «τα μονοπάτια της Επιστήμης» και θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ του με θέμα το Διαδίκτυο. Στο επεισόδιο αυτό ο Γιώργος Γραμματικάκης συνομιλεί με τον Χρίστο Παπαδημητρίου, γνωστό, ερευνητή στην πληροφορική, καθηγητή σε ένα από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια του κόσμου και της Αμερικής το Μπέρκλεϊ. Στην εκπομπή συζητούν και τολμούν συγκρίσεις της Ελληνικής Ακαδημαϊκής κοινότητας και της έρευνας με εκείνες της Αμερικής. Ο κ. Ι. Κασπίρης σκηνοθέτησε την διαδρομή του Ελευθέριου Βενιζέλου στην σειρά «Οι Μεγάλοι Έλληνες» καθώς και την σειρά της ΕΡΤ «Τα μονοπάτια της Επιστήμης».

Την τελευταία μέρα του φεστιβάλ, στις 26 Ιουνίου, ο κ. Ηλίας Ιωσηφίδης, παραγωγός – σκηνοθέτης, θα μιλήσει για τις «αλήθειες της ζωής» μέσα από την δουλειάς του και θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ Η Πολιτεία των Πουλιών με αναφορά στον σημαντικότερο υγρότοπο της Ευρώπης, την Λίμνη Κερκίνη, όπου σπάνια και απειλούμενα πουλιά την χρησιμοποιούν ως μόνιμη ή προσωρινή κατοικία. Η Πολιτεία των Πουλιών απέσπασε το 1ο Βραβείο Ντοκιμαντέρ και το Βραβείο Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Χαλκίδας.