Την παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου» με τη μοναδική Δέσποινα Μπεμπεδέλη και πέντε εξαίρετους ηθοποιούς, η οποία έχει αποσπάσει ήδη διθυραμβικές κριτικές, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι φίλοι του θεάτρου.

Με εξαίρεση την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τις υπόλοιπες ημέρες των εορτών το θεατρόφιλο κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει στο θέατρο Βεάκη την παράσταση που είναι αφιερωμένη στη ζωή της Φιλιώς Χαϊδεμένου, της εμβληματικής φυσιογνωμίας της Μικράς Ασίας.

Η σημαντική πορεία της γυναίκας με το όνομα Φιλιώ, αυτής της εμβληματικής προσωπικότητας της Μικράς Ασίας, έγινε η αφορμή να γεννηθεί το θεατρικό έργο που εξιστορεί τη ζωή της, βασισμένη στις προσωπικές της μαρτυρίες.

Πέρα από την προσωπική ιστορία αυτής της σημαντικής προσωπικότητας, η δύναμη της θέλησης και ο αγώνας της για επιβίωση μέσα σε ένα ολόκληρο αιώνα συνιστά ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης.

Η θεατρική παράσταση περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της αλλά και μουσική και τραγούδια

που έγραψε ο Ζαχαρίας Καρούνης ειδικά για την «Φιλιώ Χαϊδεμένου» σε στίχους Χρήστου Παπαδόπουλου

Παίζουν οι: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Χαρά Κεφαλά Αλέξανδρος Καλπακίδης, Εμμανουέλα Χαραλάμπους – Ένγκελ, Αλκιβιάδης Μαγγόνας

Διασκευή: Άνδρη Θεοδώτου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ευταξόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Άγγελος Αγγελής
Μουσική – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζαχαρίας Καρούνης
Μουσική Διδασκαλία: Χαρά Κεφαλά
Πρωτότυπα τραγούδια: Στίχοι: Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος, Μουσική: Ζαχαρίας Καρούνης
Σαντούρι : Πάνος Βέργος, Κρουστά: Μανούσος Κλαπάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκυ Πάστρα
Επιμέλεια Video: Σπύρος Πανταζής
Φωτογραφίες: Γιώργος Σπανός
Διεύθυνση & Επιμέλεια Παραγωγής: Αναστασία Παπαγεωργίου (Τέχνης Πολιτεία)
Σχεδιασμός αφίσας: Πάνος Παπαϊωάννου
Κατασκευή σκηνικού: Κώστας Ζωγραφόπουλος

Video : Γιάννης Καρούνης

Παραγωγή: Ίδρυμα Πολιτισμού ” ΙΩΝΙΑ ”