Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Με Lila Downs ξεκινά το 23ο Φεστιβάλ Υμηττού

Με Lila Downs ξεκινά το 23ο Φεστιβάλ Υμηττού
Με τη συναυλία της κορυφαίας ερμηνεύτριας Lila Downs ξεκινά το φετινό 23ο Φεστιβάλ Υμηττού, ενώ ακολουθούν κι άλλα σπουδαία μουσικά ονόματα, αλλά και εξαιρετικές θεατρικές παραγωγές και μικρά φεστιβάλ.

Η παγκοσμίου φήμης ερμηνεύτρια έγινε ευρύτερα γνωστή μέσω της συμμετοχής της στην ταινία Frida και στο απόλυτα επιτυχημένα soundtrack, με το πασίγνωστο πλέον ντουέτο Burn it Blue, με το μεγάλο Βραζιλιάνο τροβαδούρο  Caetano Veloso, το οποίο προτάθηκε για Grammy και Οscar.  

Η Lila Downs επέστρεψε δισκογραφικά το φθινόπωρο με την έκτη διεθνή της κυκλοφορία με αγγλόφωνο τίτλο Shake Αway και ισπανόφωνο Ojo de Culebra, που αποτελεί τον πιο προσωπικό και  μάλλον τον κορυφαίο της δίσκο.

Μαζί με την επταμελή της μπάντα La Misteriosa, και τους παραγωγούς Paul Cohen, Aneiro Tano και Brian Lynch, και παίζοντας η ίδια κιθάρα και κρουστά ολοκληρώνει ένα πολύπλευρο μουσικό ψηφιδωτό. Η μπάντα χρησιμοποιεί όργανα της μεξικάνικης παράδοσης (άρπα, βιολί , κιθάρα jarana, όλα από τα επιδέξια χέρια του άφθαστου Celso Duarte), αλλά και  ακορντεόν, άρπα, κλαρινέτο  και σύγχρονα ηλεκτρικά.  Βασικές θεματικές συνιστώσες είναι η προσωπική ίαση, επούλωση πληγών και αναζήτηση ισορροπίας (Shake Away) και οι κοινωνικές ανησυχίες, με αναφορές σε καυτά θέματα, όπως η μετανάστευση, η πολιτική ανισότητα κ.α.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ επισκεφτείτε το http://www.festival-ymittou.gr/

Σχετικές ειδήσεις
Ηχόχρωμα: Μια μουσική συνάντηση, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού
31.08.2016 13:20
Μουσική για κιθάρα και φλάουτο, με έργα των Francisco Tárrega , Isaac Albéniz, Roland Dyens, Carlo Domeniconi, Astor Piazzolla, Νίκου Παπασπυρόπουλου, σε μια βραδιά με ήχο και χρώμα, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (δίπλα στη Μονή Καισαριανής), το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00.
Γλυκερία, Δημήτρης Μπάσης και Ελένη Πέτα για μία συναυλία στο Φράγμα Θέρμης
18.08.2016 11:25
Η σπουδαία μας ερμηνεύτρια Γλυκερία, διαχρονική και κλασσική, παρέα με τον Δημήτρη Μπάση, μία από τις σημαντικότερες λαϊκές φωνές των τελευταίων ετών, και την χαρισματική τραγουδίστρια Ελένη Πέτα, μάς καλούν σε ένα μουσικό ταξίδι για μια ξεχωριστή βραδιά αυθεντικής διασκέδασης.
Piaf! The Show: Η καλύτερη παράσταση που έγινε ποτέ για την Edith Piaf έρχεται στο Ηρώδειο
19.07.2016 13:04
Η ζωή της κορυφαίας Γαλλίδας ερμηνεύτριας Edith Piaf ξετυλίγεται σε ένα οπτικοακουστικό θέαμα, το Piaf! The Show, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.
ΑΝΑΒΟΛΗ - Ηχόχρωμα: Μια μουσική συνάντηση στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού
15.06.2016 13:22
Μουσική για κιθάρα, με έργα των Francisco Tárrega , Isaac Albéniz, Roland Dyens, Carlo Domeniconi, Astor Piazzolla, Νίκου Παπασπυρόπουλου, σε μια βραδιά με ήχο και χρώμα, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00. - Αναβάλλεται
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.