Στις 31 Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος και η PRAKSIS σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς διοργανώνουν ένα antismoking event, με ενημέρωση γύρω από τους κινδύνους του καπνίσματος και ένα ξεχωριστό party.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα σε σχέση με το κάπνισμα συνεχίζουν να είναι άκρως απογοητευτικά. Δύο στους τρεις Έλληνες (58.1%) και μια στις τρεις Ελληνίδες (32,2%) καπνίζουν κάθε μέρα, ενώ ταυτόχρονα η χώρα έρχεται πρώτη στους βαρείς καπνιστές σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν 24.000 άτομα στην Ελλάδα από αρρώστιες που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31/5), αλλά και την απαγόρευση που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου, έχουν προγραμματιστεί ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της καμπάνιας ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ, με σύνθημα Μην αφήνεις το μέλλον σου να γίνει καπνός.

Την Κυριακή 31 Μαΐου στις 21.00, στο bar Καπέλο θα πραγματοποιηθεί θεματικό απόγευμα με ομιλητή τον ειδικό πνευμονολόγο-φυματιολόγο στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, Βασίλη Τσούτσο. Η είσοδος είναι δωρεάν, θα προσφέρεται καφές και παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα που σχετίζονται με το κάπνισμα και τους τρόπους διακοπής του.

Στον ίδιο χώρο, μετά τις 22.00, θα ακολουθήσει Πάρτυ χωρίς καπνό, ενισχύοντας την ιδέα ότι η διασκέδαση και η ποιότητα ζωής μπορούν να συνδυαστούν!