Οι Σωτήρες, Φώτης Σιώτας και Λευτέρης Μουμτζής, παρουσιάζουν στο Σταυρό του Νότου τον πρώτο τους δίσκο!

Ο Φώτης Σιώτας και ο Λευτέρης Μουμτζής δυο γνωστοί μουσικοί χαμαιλέοντες οι οποίοι αφήνουν αισθητά τα ίχνη τους εδώ και χρόνια στη δισκογραφία μέσα από παραγωγές πολλών καταξιωμένων δημιουργών, κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ ως Σωτήρες (Λουβάνα Δίσκοι/2016).

Ο δίσκος είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς και πολλών δημιουργικών συναντήσεων του Φώτη και του Λευτέρη μαζί με τον Κώστα Παντέλη στην κιθάρα, το Βασίλη Μπαχαρίδη στα τύμπανα και τον Αντρέα Τραχωνίτη στην ηχοληψία και την παραγωγή. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Φώτη Σιώτα, της Φωτεινής Λαμπρίδη, του Γιάννη Μελισσίδη και του Κώστα Βραχνού.

Οι ΣΩΤΗΡΕΣ δημιουργούν ένα δικό τους ηχητικό σύμπαν. Τα 10 τραγούδια του δίσκου φτιάχνουν ένα κόσμο με ροκ, πανκ και ψυχεδελικά στοιχεία, με επιρροές από την ελληνική παράδοση και αφρικανικούς ρυθμούς και που ταυτόχρονα δεν είναι τίποτα μόνο από όλα αυτά.
 

Η Κοκκινοσκουφίτσα είναι το πρώτο single από αυτή τη δουλειά του οποίου το βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τον Μάιο του 2016. Στις 19 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε το βίντεοκλιπ Πάντα ξένοι ενώ στα μέσα Ιανουαρίου 2017 αναμένεται η κυκλοφορία του ζωντανού βίντεο ΣΩΤΗΡΕΣ – Live at the Library, από τη Λουβάνα Δίσκοι.

 
Opening act: Tsop