Το πρώτο θεατρικό σίριαλ, “Κόκορας“, επιστρέφει στο εστιατόριο Ριφιφί με το πρώτο επεισόδιο, που τιτλοφορείται “Η γριά“.

Επεισόδιο 1: «Η γριά»

Πρεμιέρα: Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

(8 παραστάσεις μόνο!)

Μετά από χρόνια άσκησης του βίτσιου να κρυφακούμε τους διπλανούς σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, ταβέρνες, ΚΤΕΛ, πλατείες, αίθουσες αναμονής, ΙΚΑ και λοιπές δημόσιες υπηρεσίες, δημιουργήθηκε η δική μας –φανταστική- ιστορία κλειδαρότρυπας! Σκεφτήκαμε πως μια τέτοια ιστορία θα ήταν σωστό να της δώσουμε σάρκα και οστά μέσα σε ένα χώρο φυσικό!

Κάπως έτσι γεννήθηκε «Ο Κόκορας», το πρώτο θεατρικό σήριαλ που διαδραματίζεται σε ένα εστιατόριο!

«Κόκορας» ή αλλιώς «αλέκτωρ», σημαίνει αρχικά τον υπερασπιστή, τον μαχητή (ρ. Αλέξω = απομακρύνω, αποκρούω, υπερασπίζομαι) και μεταφορικά σημαίνει άνδρα ερωτύλο και καρδιοκατακτητή ή επιδεικτικό παλικαρά έτοιμο για όλα!

Ο δικός μας Κόκορας είναι ο Αργύρης. Ένας άντρας λίγο μετά τα 40. Και… η Κότα του είναι η Πόπη. Την παίρνει μια στο τόσο, λοιπόν, να βγούνε για φαγητό και να συζητήσουν τα του βίου τους! Με όπλο το μοναδικό τους χιούμορ, διαφωνούν, συγκρούονται και επιδίδονται σε παιχνίδια μυαλού και εξουσίας, αγωνιώντας να βγουν αλώβητοι από την αιώνια μάχη του αρσενικού- θηλυκού

Δεν ξέρουμε, ακόμα κι εμείς, που ακριβώς θα οδηγηθούν μετά από τόσες συγκρούσεις. Άλλωστε, ο Αργύρης και η Πόπη έχουν πια αυτονομηθεί και αποφασίζουν μόνοι για το μέλλον τους. Εμείς φροντίζουμε, απλά, να τους το μαγειρεύουμε και να τους βοηθάμε να το βάλουν σε λέξεις, ώστε να σας το σερβίρουν φρέσκο κάθε φορά.

Καλή σας διασκέδαση!

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Τάσος Γερακίνης, Κατερίνα Παπαναστασάτου

Παίζουν: Νικόλας Κασάπης, Αλεξάνδρα Ούστα

Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου

Ενδυματολογική επιμέλεια: Έλενα Στρατηγοπούλου

Επεισόδιο 1:  «Η γριά» – Πρεμιέρα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 (για 8 παραστάσεις)

Επεισόδιο 2:  «Το οικόπεδο» – η Πρεμιέρα θα ανακοινωθεί (για 8 παραστάσεις)

Επεισόδιο 3:  «Η επιστολή» – η Πρεμιέρα θα ανακοινωθεί (για 8 παραστάσεις)

Επεισόδιο 4:  «Η λύση» – η Πρεμιέρα θα ανακοινωθεί (για 10 παραστάσεις)