Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, ταξιδεύει για 27η χρονιά στο αργολικό θέατρο, με πολλούς αξιόλογους συντελεστές και ηθοποιούς, στις 3 και 4 Ιουλίου, για να ανοίξει το φετινό Φεστιβάλ Επιδαύρου με την κωμωδία του Αριστοφάνη Νεφέλες.

Οι Νεφέλες παρουσιάστηκαν το 423 π.Χ., στα Μεγάλα Διονύσια και απέσπασαν το τρίτο βραβείο. Πιστεύοντας στο έργό του, ο Αριστοφάνης το διόρθωσε ριζικά με σκοπό να το ξαναπαρουσιάσει στο κοινό. Οι Νεφέλες που μας σώζονται είναι η δεύτερη εκδοχή.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ξακουσμένα και πολυσυζητημένα έργα του Αριστοφάνη, ο άλυτος γρίφος μέσα σ’ ολόκληρη την αριστοφανική παραγωγή κι ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά στην ιστορία της λογοτεχνίας.

Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, μουσική και τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη, σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή πλαισιωμένο από σκηνοθετική ομάδα που την αποτελούν οι Γιώργος Μουαΐμης, Λέα Μαλένη, Ανδρέας Τσουρής, Νεοκλής Νεοκλέους. Τα σκηνικά υπογράφει ο Χάρης Καυκαρίδης, τα κοστούμια ο Λάκης Γενεθλής και τη χορογραφία ο Ισίδωρος Σιδέρης.

Στο ρόλο του Στρεψιάδη ο  Ανδρέας Τσουρής, στο ρόλο του Σωκράτη ο Σταύρος Λούρας και στο ρόλο του Φειδιππίδη ο Χριστόδουλος Μαρτάς. Τον Δίκαιο Λόγο θα ερμηνεύσει η Αννίτα Σαντοριναίου και τον Άδικο Λόγο η Έλενα Ευσταθίου.