Η νέα ταινία Creepy, του Κιγιόσι Κουροσάουα, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 από την Odeon.

Ο Κιγιόσι Κουροσάουα (Ταξίδι στην Άλλη Όχθη, Tokyo Sonata) σκηνοθετεί με μαεστρία ένα θρίλερ μυστηρίου που θα σας κρατήσει με κομμένη την ανάσα.

Ο πρώην ιδιωτικός ντετέκτιβ, Τακακούρα, δέχεται τηλεφώνημα από έναν παλιό του συνάδελφο που του ζητά να εξετάσει την άλυτη υπόθεση μίας αγνοούμενης οικογένειας, που συνέβη έξι χρόνια πριν. Παράλληλα, ο Τακακούρα μετακομίζει σε νέο σπίτι μαζί με τη γυναίκα του. Ο καινούριος τους γείτονας, Νισίνο, έχει μία άρρωστη γυναίκα και μία νεαρή κόρη. Μία μέρα, η κόρη, Μίο, λέει στον Τακακούρα πως αυτός ο άνδρας δεν είναι ο πατέρας της, αλλά κάποιος άγνωστος.


Λίγα λόγια για την ταινία

Υπηρετώντας το είδος του θρίλερ μυστηρίου με θαυμαστή ικανότητα και ταινίες που τον καθιέρωσαν στο μυαλό του κοινού ως «μορφή» του cult κινηματογράφου (The Cure, Pulse), ο Κιγιόσι Κουροσάουα είχε στραφεί στο είδος του δράματος τα τελευταία χρόνια. Με το “Creepy” επιστρέφει στο κινηματογραφικό είδος που τον ανέδειξε, δείχνοντας πόσο πολύ μας είχε λείψει.

Βασισμένος στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιουτάκα Μαεκάουα εν έτει 2011 (που του χάρισε και το βραβείο Καλύτερου Μυθιστορήματος Μυστηρίου Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα), ο Κουροσάουα κατόρθωσε να διανθίσει το πρωτογενές υλικό του συγγραφέα με μία καθ’ όλα κυρίαρχη νοσηρή ατμόσφαιρα που προκαλεί τρόμο. Το γεγονός αυτό, παρέα με την κλιμάκωση του σασπένς που χαρακτηρίζει την ταινία, ήταν οι πόλοι έλξης για κοινό και κριτικούς που εντυπωσιάστηκαν από την πρώτη προβολή του φιλμ στο διάσημο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

«Ένα ανατριχιαστικό θρίλερ από τον μαέστρο του είδους», ήταν η ετυμηγορία του Variety, ενώ οι New York Times εξήραν την αρμονική συμβίωση των διαφορετικών ειδών στην ταινία: «Το Creepy μοιάζει –και το αισθάνεσαι- σαν ταινία τρόμου, αλλά διαθέτει επίσης τα στοιχεία μίας αστυνομικής ιστορίας, τη συναισθηματική ένταση ενός δράματος και το γοργό ρυθμό ενός ψυχολογικού θρίλερ»

Ο ίδιος ο Κουροσάουα, ανέφερε πόσο εντυπωσιάστηκε από το βιβλίο του Μαεκάουα: «Είναι ένα αριστουργηματικό μυθιστόρημα. Η ταινία καταπιάνεται με τον εκφυλισμό της οικογένειας –σαν την υπόθεση που εξετάζεται, μα παραμένει άλυτη. Ελπίζω το κοινό να απολαύσει τον τρόμο και το σασπένς, όταν τα μυστικά αρχίσουν να αποκαλύπτονται».


Ποιος είναι ο Κιγιόσι Κουροσάουα

Ο Κιγιόσι Κουροσάουα γεννήθηκε στην Ιαπωνία το 1955. Πραγματοποίησε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία  «Kandagawa Wars» το 1983, αλλά η ταινία που τον έκανε διεθνώς γνωστό ήταν το εξαιρετικό «Cure» το 1997. Η μετέπειτα πορεία του υπήρξε πολυβραβευμένη με τα «License to Live» και το «Pulse» (βραβείο FIPRESCI στις Κάννες). Το «Tokyo Sonata» του 2008, κατά πολλούς η καλύτερη δουλειά του, κατέκτησε το βραβείο των κριτικών στο «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών, ενώ επτά χρόνια αργότερα ήρθε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας, πάλι στο ίδιο τμήμα της διάσημης διοργάνωσης, για το «Ταξίδι στην Άλλη Όχθη».

Σκηνοθεσία: Κιγιόσι Κουροσάουα

Σενάριο : Κιγιόσι Κουροσάουα

Τσιχίρο Ουκέντα

Παραγωγή: Ταντάσι Οσούμι

Ηθοποιοί : Χιντετόσι Νισιτζίμα

Γιούκο Τακεούτσι

Τερουγιούκι Καγκάουα

Χαρούνα Καουαγκούτσι

Μασαχίρο Χιγκασίντε

Φωτογραφία: Ακίρο Ασιζάουα

Μοντάζ: Κόιτσι Τακαχάσι

Σχεδιασμός παραγωγής: Νοριφούμι Ατάκα


Διάρκεια: 130’