Οι εκδόσεις δίσκων Καθρέφτης ήχων Αληθινών, παρουσιάζουν το στιχουργό Χρήστο Καφτεράνη και τον συνθέτη – μουσικό Γιώργο Δούσο σε 11 νέα τραγούδια. Ένας κύκλος τραγουδιών με τίτλο Το Ζεϊμπέκικο του Μενούση.

Το Ζεϊμπέκικο του Μενούση, είναι μια μουσική πρόταση από δυο πρωτοεμφανιζόμενους τραγουδοποιούς, που καταφέρνουν να παντρέψουν το διαχρονικό λαϊκό τραγούδι με την μουσική παράδοση και τον ποιητικό- στιχουργικό λόγο όπως αυτός μας παρουσιάζεται μέσα από τα σύγχρονο ελληνικό τραγούδι των τελευταίων 50 χρόνων. Είναι ευτυχής συγκυρία ότι σε αυτό το κύκλο τραγουδιών (μια φόρμα που τείνει προς εξαφάνιση) εκτός από τους 2 συντελεστές που έχουν τον κύριο λόγο, νέα πρόσωπα (μουσικοί και τραγουδιστές) οι περισσότεροι από τον δημιουργικό κύκλο της Θεσσαλονίκης, κάνουν την πρώτη τους δυναμική παρουσία στην επικαιρότητα του τραγουδιού και της δισκογραφίας.

“Στίχοι γραμμένοι με λέξεις παλιές. Λέξεις από νυχτέρια αλλοτινών χρόνων, που είναι διατεθειμένες και ικανές να εκφράσουν τα εσωτερικά ανθρώπινα Υπερμάχω αλλά τείνουν να εξαφανιστούν από το τρέχον λεξιλόγιο. Μουσική σύνθεση και ενορχήστρωση μέσω μιας απόλυτα πετυχημένης πλαγιοσκόπησης των σημερινών ακουσμάτων με ζεϊμπέκικες νοσταλγικές νότες και συμφιλιωτικούς ήχους από παραδοσιακά όργανα ( χάλκινα, γκάιντα, κλαρίνο). Ερμηνείες φρέσκες, αφκιασίδωτες, από έξη νέους τραγουδιστές της Θεσσαλονίκης. Αυτά και ένας αντί – ηρωικός τίτλος, είναι η συστοιχία των τραγουδιών στο Ζεϊμπέκικο του Μενούση. Έντεκα βαθιά ερωτικά τραγούδια των ανθρωπίνων αντιφάσεων και παθών, της συγχώρεσης και της ανομολόγητης αγάπης, της απώλειας και της μοναξιάς, της θυσίας και του γενναιόψυχου δοτισμού, της μεταμέλειας και της κατανόησης αλλά και της ανθρώπινης ασυνεννοησίας. Μια πρωτότυπη μουσική συνομιλία – γέφυρα ανάμεσα σε έρωτες – στιγμιότυπα απελθόντων καιρών και ερωτικών συναισθηματικών προβληματισμών και αδιεξόδων των ημερών μας. Συνομιλία στημένη με στέρεα στιχουργικά υλικά από τον Χρήστο Καφτεράνη και δεμένη σε μια προχωρημένη μουσική αρχιτεκτονική από τον Γιώργο Δούσο που αιφνιδιάζει.”

Στην παρουσίαση συμμετέχουν οι:

Γιαλτζή Στέλλα Τραγούδι Διονυσίου Γιάννης Τραγούδι Ζορμπά Όλγα Τραγούδι 
Μαθιουδάκης Άρης Μπουζούκι – Φωνή Μπεκιάρης Γιώργος Κιθάρα – Φωνή Παπαοικονόμου Ευρυδίκη – Πιάνο