Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Οταν η jazz συνάντησε την electronica…

Οταν η jazz συνάντησε την electronica…
To ακουστικό παρελθόν και το ψηφιακό μέλλον γίνονται ένα, μέσα από μια σύμπραξη που εντυπωσιάζει! Το Synch Festival υποδέχεται μερικά από τα πιο σπουδαία ονόματα της τζαζ.

Aν και αρχικά φαίνονταν να βαδίζουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, η jazz και η ηλεκτρονική μουσική έχουν ενωθεί πλέον σε ένα σώμα , μέσα από δουλειές καλλιτεχνών αρκετά τολμηρών ώστε σήμερα να χαρακτηρίζονται -διακίως- πρωτοπόροι.

Η συμμαχία αυτή δεν εκπλήσει όσους είχαν εντοπίσει και στα δύο ιδιώματα μια έντονη αγάπη για το fusion και τον πειραματισμό.

Το Synch παρουσιάζει για μια ακόμη φορά καλλιτέχνες των οποίων η δουλειά εκφράζει ακριβώς αυτήν τη σύγκλιση, ωθώντας ακόμη παραπέρα τα όρια τους και δημιουργώντας μια γέφυρα ανάμεσα σε διαφορετικού είδους ακροατήρια.

Tortoise, Jazzanova Live feat. Paul Randolph, Mulatu Astatke & The Heliocentrics, Squarepusher και The Matthew Herbert Big Band αναλαμβάνουν φέτος να μας μυήσουν στη σύμπραξη!

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μάκης Αμπλιανίτης στο Half Note Jazz Club
26.01.2017 16:40
Ο κορυφαίος κιθαρίστας-συνθέτης Μάκης Αμπλιανίτης θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ “URANOS” στη σκηνή του Half Note Jazz Club, σ’ έναν απόλυτα ταιριαστό χώρο όπου έχει παρουσιάσει και τις προηγούμενες δισκογραφικές του δουλειές.
Ο Σταμάτης Μορφονιός ζωντανά στο ΚΕΤ
25.10.2016 14:12
Ο τραγουδοποιός Σταμάτης Μορφονιός έρχεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για δύο μοναδικές εμφανίσεις, που διαφοροποιούνται με ό,τι έχει κάνει στο παρελθόν ζωντανά. Χωρίς άλλους μουσικούς, παρουσιάζει παλιότερες και νέες μουσικές του, σε ένα ακουστικό unplugged set, μόνος, με τη συνοδεία της κιθάρας του.
Ο Φοίβος Δεληβοριάς live στο STAMP Festival
14.06.2016 13:12
Ο Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 στη Θεσσαλονίκη και στο STAMP Festival, μαζί με τον Σπύρο Μάνεση σε ένα ακουστικό σετ.
Ο Erkan Oğur και οι Telvin trio στο 16ο Athens Technopolis Jazz Festival
24.05.2016 10:30
Με τα μαγευτικά ακούσματα της τούρκικης folk μουσικής μέσα από jazz αυτοσχεδιασμούς θα κλείσουν την αυλαία του 16ου Athens Technopolis Jazz Festival ο Erkan Oğur και οι Telvin, στην Τεχνόπολη, την Κυριακή 29 Μαΐου στις 23:00.
Mario Biondi & Christian McBride: Δύο μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στο Gazarte
02.03.2016 11:27
Το Gazarte υποδέχεται την Άνοιξη με δύο μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, τον λευκό τραγουδιστή με τη "μαύρη φωνή" Mario Biondi την Κυριακή 6 Μαρτίου και τον κορυφαίο μπασίστα της jazz, Christian McBride (κάτοχο 5 Grammy) με το τρίο του, την Τρίτη 8 Μαρτίου, στο Theater και στο Roof Stage, αντίστοιχα!