Ο Δεκέμβριος μπαίνει στο Faust με εορταστικές συναυλίες και νέες θεατρικές παραστάσεις.

Αναλυτικά:

ΘΕΑΤΡΟ

αμάραντα της bijoux de kant | Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00 | από 22 Δεκεμβρίου

Μια συνάντηση του Παύλου Μάτεσι με τη Γλυκερία Μπασδέκη στη βαθιά Ελλάδα των μπουλουκιών. O Αλέκος Συσσοβίτης, η Μαρία Πανουργιά, η Μπέττυ Βακαλίδου και ο Άγγελος Μαυραειδής στην νέα παραγωγή του FAUST, μια κωμωδία ζωής και θανάτων από τη bijoux de kant.

LEBENSRAUM του Θανάση Τριαρίδη | Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00 | από 13 Δεκεμβρίου

Η παράσταση που ξεκίνησε από το Βερολίνο και ταξίδεψε σε τρεις χώρες και εφτά πόλεις, δημιουργώντας κυριολεκτικά το αδιαχώρητο όπου κι αν παίχτηκε, έρχεται στο FAUST σε σκηνοθεσία της Πηγής Δημητρακοπούλου με τον Πάνο Ζουρνατζίδη και τον Σήφη Πολυζωίδη. Ένα έργο-πείραμα που καταργεί τα όρια ανάμεσα στους ηθοποιούς και το κοινό, στην αθωότητα και την ενοχή, στην κωμωδία και το θρίλερ, στην αλήθεια και το ψέμα. Το έργο έχει ως αφετηρία την ναζιστική επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου (Lebensraum) και την μεταγράφει εφιαλτικά στο σήμερα.

Ο γέρος και η θάλασσα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ | 1, 7, 8, 9, 10, 16 & 17 Δεκεμβρίου στις 21:00, 11 & 18 Δεκεμβρίου στις 19:00

“Ο γέρος και η θάλασσα” διασκευάζεται και ανεβαίνει στη σκηνή από την ομάδα Salao, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Hθοποιοί και μουσικοί ταξιδεύουν για μία ώρα στην Κούβα, εκεί όπου η μουσική, το ψάρεμα, η απλή καθημερινή ζωή συναντιούνται με τη μεγαλύτερη μάχη για το πιο σπουδαίο έπαθλο.

Χρωματιστές Γυναίκες του Βασίλη Ζιώγα | παράταση 5 & 6 Δεκεμβρίου στις 21.00

Η ομάδα θεάτρου Σημείο Συναρμογής παρουσιάζει ένα από τα καλύτερα έργα του νεοελληνικού ποιητικού θεάτρου σε σκηνοθεσία του Κώστα Ξυκομηνού. Η ζωή δύο γυναικών που βρίσκουν το σημείο συνάντησής τους στην ανάμνηση και στην αναπαράσταση της παιδικής τους ηλικίας, μέσα από τα μάτια ενός από τους σημαντικότερους νεοέλληνες θεατρικούς συγγραφείς.

Κατοχικό Γιασεμί της Μαρίας Γεωργαντά | Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, 4, 11 & 18 Ιανουαρίου στις 21.30

Ένας λογιστής της Εθνικής Ασφαλιστικής την ημέρα της «Ανόδου» του με την προαγωγή του βιώνει την «Κάθοδό» του στα κρατητήρια της Kommandatur λόγω…Κατοχής! Ένας μονόλογος με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο για τον Άνθρωπο σε όλες τις εποχές (προς τιμήν του μνημείου της Εθνικής Ασφαλιστικής «Χώρος Ιστορικής Μνήμης 1941-1944»). Τιμητική συμμετοχή: Γιώργος Κιμούλης.

ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! παράσταση για παιδιά | Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι

Η διαδραστική, μουσική παράσταση από την Ομάδα Μικρός Νότος, που αγαπήθηκε από μικρά και μεγάλα παιδιά, συνεχίζει για 4η χρονιά στη σκηνή του FAUST. Πέντε μύθοι του Αισώπου, γνωστοί αλλά… αγνώριστοι! Δράση απρόσμενη, με θεατρικό παιχνίδι, μουσική, τραγούδι και εναλλαγές που θυμίζουν σε ταχύτητα κάτι από κόμιξ!

ΜΟΥΣΙΚΗ


Κυριακή 04.12 | Dioni

Η εκθαμβωτική front woman και στιχουργός των Astyplaz, επιστρέφει από την Αυστραλία με το πρώτο της E.P. ως solo artist και παρουσιάζει ένα vintage retro pop πρόγραμμα, όπου η γλυκιά soul της Motown, συναντά την blue-eyed soul των crooners της δεκαετίας του ’60, με μια σύντομη παράκαμψη προς την jazz του μεσοπολέμου και τα φουτουριστικά blues, χωρίς να παραλείπει τις αναφορές στους Astyplaz.

Δευτέρα 05.12 | Αλεξάνδρα Κόνιακ Full Band 

Pop, Rock, Rn’B, έντεχνο τραγούδι κι όχι μόνο, γίνονται ένα με τον μοναδικό τρόπο ερμηνείας της Αλεξάνδρας Κόνιακ και τις σχεδιασμένες -μία προς μία- ενορχηστρώσεις του Χρίστου Σερενέ.

Τρίτη 06.12 | Nylon Astra Band

Η μουσική των NYLON ASTRA είναι ένα ταξίδι σε μια άγνωστη πόλη σε ρυθμούς vintage groove με εκρηκτικές διασκευές σε αγαπημένα rock, pop και blues τραγούδια που θα σας παρασύρουν.

Τετάρτη 07.12 | Chouska Ensemble

Λίγο πριν κλειστούν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον πρώτο τους δίσκο, θα παρουσιάσουν νέα κομμάτια αλλά και παλαιότερο υλικό τους σε ένα live μεταξύ Δύσης και Ανατολής.

Κυριακή 11.12 | Human Touch

Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα group, συνεχίζει δυναμικά μετά από 20 χρόνια, να γαργαλάει ακουστικά, ορέξεις και διαθέσεις. Είναι ο ήχος τους, η άποψη αλλά και η μουσική τους ευαισθησία που σε κάθε live ανοίγει νέους ορίζοντες και κατευθύνσεις, δίχως έγνοια για τον προορισμό.

Δευτέρα 12.12 | ROUS

O Rous, προ των πυλών του δεύτερου άλμπουμ του και πλαισιωμένος από τη νέα μπάντα του, ξεκινά ένα νέο ταξίδι σε ήχους και στίχους. Με τραγούδια του που αγαπήθηκαν από το κοινό (Εξαιρέσεις, Μαριονέτες, Κόκκινο φως, Ιδιαίτερη σχέση, Είμαι από το φεγγάρι, Ένα φιλί), με δείγματα από την επερχόμενη δισκογραφική του δουλειά, αλλά και με διασκευές που επιχειρεί για πρώτη φορά, συνθέτει μια παράσταση γεμάτη ρυθμό, μελωδίες και ήχους που ποικίλουν.

Τρίτη 13.12 | Ένα βήμα μπροστά

Ένα μικρό όμορφο μουσικό ταξίδι, με κομμάτια από την προσωπική τους δουλειά αλλά και πολλά αγαπημένα κομμάτια της ροκ και έντεχνης ελληνικής δισκογραφίας διασκευασμένα με το μοναδικό τους ύφος.

Τετάρτη 14.12 | Jaguar Bombs

O rockn’ roll τσαμπουκάς των 60s συναντά τα χιτάκια του MTV των early zeros σε ένα πρόγραμμα όπου οι pop ύμνοι της εφηβείας μας διασκευάζονται με την Rockabilly/Surf/Garage Rock αισθητική των Jaguar Bombs.

Κυριακή 18.12 | Guitar Department live!

Οι μαθητές του Γρηγόρη Ντάνη παρουσιάζουν τη δουλειά τους συνοδευόμενοι από τους συμμαθητές τους στο LAB Athens.

Δευτέρα 19.12 | Panos Birbas

Mετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του περσινού χειμώνα, ο Πάνος Μπίρμπας επιστρέφει στο FAUST για μια και μοναδική εμφάνιση, όπου θα μας παρουσιάσει το υλικό από το επερχόμενο άλμπουμ του, Finchley Road, παλαιότερες πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και διασκευές αγαπημένων του καλλιτεχνών από την εναλλακτική rock σκηνή, την indierock αλλά και την triphop.

Τρίτη 20.12 | ΕΚΜΕΚ

Οι ΕΚΜΕΚ, το γλυκό μυστικό της Θεσσαλονίκης, μετά την πολύ επιτυχημένη τους εμφάνιση στο FAUST τον Οκτωβρίου, κατεβαίνουν ξανά στην Αθήνα για ένα ακόμα ξέφρενο live με κομμάτια από την προσωπική τους πορεία και δισκογραφία, αλλά και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, σε μια δημιουργική μίξη από το παρόν και το παρελθόν.

Τετάρτη 21.12 | MOKA BAND ft. MCD

H MOKA BAND στο καθιερωμένο πλέον Christmas Live θα παρουσιάσει, πέρα από το ανανεωμένο playlist και τις επιτυχίες του πρώτου της δίσκου, ένα δείγμα από τον επερχόμενο δεύτερο δίσκο της, καθώς και τη δισκογραφική της συνεργασία με τον MCD (ιδρυτικό μέλος των Active Member). Mαζί τους ο MCD σε ένα special after show party!

Δευτέρα 26.12 | Maracatu

Οι Maracatu θα σας ταξιδέψουν μουσικά και χορευτικά σε ολόκληρη τη Βραζιλία από άκρη σε άκρη, με το δυναμισμό της Samba, την ευαισθησία και νοσταλγία της Bossa Nova αλλά και την εκρηκτικότητα της αφροβραζιλιάνικης μουσικής.

Τρίτη 27.12 | Georgia Poutous

Η τραγουδίστρια/τραγουδοποιός Georgia Poutous και η μπάντα της σε rock-blues-country-folk ρυθμούς. Θα ακούσουμε covers αλλά και original κομμάτια από τον δίσκο που ετοιμάζει!

Τετάρτη 28.12 | Dimitris Tasenas And The Soul Vibrators ft. Matthaia X – MAS

Μαγεμένοι από τον ήχο των 60’s, οι Dimitris Tasenas and The Soul Vibrators έρχονται στο FAUST με ένα πρόγραμμα γιορτινό, εντελώς ξεσηκωτικό και χορευτικό! Μαζί τους η Matthaia X. Spitadaki που με την πανέμορφη φωνή και παρουσία της φέρνει στο σχήμα τη θηλυκή αλλά και Χ-mas ατμόσφαιρα! Καλικάντζαροι, ξωτικά αλλά και ροκαμπίλια εμφανίζονται σε αυτό το μουσικό χρονοντούλαπο! Το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι εδώ και σας χορεύει ροκ εντ ρολ!… Πιο Χ-mas δε γίνεται!

SPECIAL EVENTS


Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου | DJ Μάνος Οικονόμου

Ο αγαπημένος dj του Εν Λευκώ μοιράζεται δημοσίως uptempo καινούργια και παλιά tracks από διάφορα ιδιώματα, παίζει ψαγμένες διασκευές παλιών ήχων, ανένταχτα και μπητάτα grooves και ασφαλώς νοτιοαμερικάνικες αλητείες σε fun και ευδαιμονική ατμόσφαιρα.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου | DJ Akylla

O resident dj των θρυλικών party Magna και μετέπειτα εμπνευστής και resident dj του Breathe Deep-Athens, συνεχίζει με το ίδιο πάθος να ταξιδεύει το αφοσιωμένο κοινό του μέσα από πολύωρα σετ με deep driving tribal beats και soulful φωνητικά.

Christmas night | Κυριακή 25 Δεκεμβρίου | DJ Akylla