Το Plisskën Festival, στη δεύτερη χειμερινή έκδοχη του στις 2 & 3 Δεκεμβρίου 2016, παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό line up 40+ διεθνών και εγχώριων καλλιτεχνών, σε τρεις ιδιαίτερους χώρους της Αθήνας, Piraeus 117 Academy, Μεταλλουργείο & The Hub και σε τέσσερα stages που θα ξεκινάνε κάθε μέρα από τις 19:00 και θα καταλήγουν στις πρώτες πρωινές ώρες.

Πιστό στις μουσικές αξίες του εξακολουθεί να παρουσιάζει τους ήχους του αύριο σήμερα σε συνδυασμό πάντα με ονόματα που έχουν καθορίσει “σκηνές’ και μουσικά είδη. Tο μουσικό κομμάτι θα πλαισιώνεται και από τα καθιερωμένο Food Court, τα Cocktail Bars και πολλές παράλληλες δραστηριότητες ενώ για πρώτη φορά θα εγκαινιαστεί και ένα Pop Up Store με Plisskën merchandise, έκθεση artwork και φωτογραφίας του φεστιβάλ.

Μοναδικές επανεμφανίσεις από θρύλους όπως οι Death In Vegas και οι Tuxedomoon, σπάνια live sets από τους masters της ηλεκτρονικής σκηνής Prefuse 73, Zomby και Vatican Shadow, εκρηκτικά techno και house sets από πρωτοπόρους του είδους όπως η Ellen Allien και οι Optimo αλλά και πληθώρα ζωντανών εμφανίσεων που ξεκινάνε από το γαλλικό surf psych pop των La Femme και μέσω του Λονδρέζικου old school hip hop των Four Owls και του ακατέργαστου grime του D Double E καταλήγουν στο dark techno της Charlotte De Witte και το shoegaze post rock των δικών μας The Fog Ensemble. Tο Plisskën συνεχίζει να προκαλεί τα μουσικά “σύνορα” κάθε χρόνο αλλά και τις χωροταξικές μας αντιλήψεις δημιουργώντας φέτος στην Πειραιώς μια ατμόσφαιρα street festival. Ταυτόχρονα, σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι περιβαλλοντολογικές του ανησυχίες που άλλωστε το έχουν βραβεύσει με 2 αστέρια στα Greener Festival Awards αλλά και η εκπαίδευση νέων ανθρώπων μέσω του εργαστηρίου του The Lab.

2 Δεκεμβρίου 2016

 

TUXEDOMOON performs Half Mute, ELLEN ALLIENPREFUSE 73 live

ZOMBY live, THE FOUR OWLS, D DOUBLE E, ATH KIDS

CHARLOTTE DE WITTE, PSYCHIC ILLS, KOOBA TERCU

AMELIE LENS, NALYSSA GREEN, MENTA, ELIJAH & SKILLIAM

APPLESCAL, BLACK ATHENA, THE FOG ENSEMBLE

STRANGE U, FLOKOSH, ERROR404, RU NNER


3 Δεκεμβρίου 2016


DEATH IN VEGAS, LA FEMME, VATICAN SHADOW live
BLACK MILK, OPTIMO (ESPACIO), BABYFATHER

NEGROS TOU MORIA, XXXY, AURORA HALAL, HOLY MONITOR

MUERAN HUMANOS, DOC DANEEKA, BEATRICE DILLON

LORD TUSK, CRAVES, NTS RADIO, KLEIN, THE VAGINA LIPS

SOMEONE WHO ISN’T ME, HYDROESSA

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr