Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

1η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair

1η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair

Το όραμα της δημιουργίας και καθιέρωσης μίας καινούργιας, πρωτοποριακής και πολυδιάστατης Art Fair, λαμβάνει χειροπιαστή μορφή με την υλοποίηση της 1ης Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair, που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, από την 1η έως τις 4 Δεκεμβρίου 2016.


Η έκθεση διοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Παντελή Τσάτση.


Η Art-Thessaloniki φιλοδοξεί να λειτουργήσει καταλυτικά, ενδυναμώνοντας το διάλογο, την καλλιτεχνική κινητικότητα, τις προκλήσεις για καινοτομία, τις καλλιτεχνικές γειτνιάσεις και ανταλλαγές και κυρίως την κατανόηση της διαφορετικότητας των πολιτισμικών φαινομένων.
Παράλληλα, η νέα αυτή έκθεση επενδύει στην μακραίωνη ιστορία και στην πολυπολιτισμική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας τους ιδιαίτερους δεσμούς της πόλης με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, της λεκάνης της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.


Με άξονα το ότι η τέχνη και ο πολιτισμός αποτελούν βασικά εργαλεία διάδοσης της γνώσης, της οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και της προβολής και επικοινωνίας, η 1η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair θα αποτελέσει μία πρωτοποριακή συνεύρεση αιθουσών τέχνης από όλο τον κόσμο.


Ήδη, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους γκαλερί από την Ρωσία, Ιταλία, Τουρκία, Ιαπωνία, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ισραήλ, Γερμανία, Σερβία και Γαλλία, γεγονός που θα προσελκύσει στην έκθεση πολυάριθμους επισκέπτες, συλλέκτες και αγοραστές έργων τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Τιμώμενοι Καλλιτέχνες της Art-Thessaloniki θα είναι ο γλύπτης Θόδωρος και ο ζωγράφος Νίκος Σαχίνης ενώ η έκθεση πλαισιώνεται από ένα δυναμικό και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, όπου μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν οι εξής μουσειακές εκθέσεις:


- Jewish Museum, επιμέλεια Drorit Gur Arie (Director of Petach Tikva Museum of Art), Tel Aviv
- «outsider art / έκκεντρη τέχνη», επιμέλεια Παύλος Βασιλειάδης, Σάνια Παπά
- «Άλλοι – Άλλοτε – Τώρα» , επιμέλεια Χάρης Σαββόπουλος, Λουΐζα Αυγήτα
- Collector’s eye Ι, ο εικαστικός Μάριος Πράσινος και καλλιτέχνες της γενιάς του 50’, συλλογή Κωστόπουλου, επιμελητής Μάνος Στεφανίδης
- Collector’s eye ΙΙ, contemporary art collection, συλλογή Άρις Στοΐδης, επιμέλεια Μαρία Κενανίδου
- «talks program» με ιστορικούς τέχνης και ομιλητές από Ελλάδα, Ισραήλ, Τουρκία κα


Συμμετέχουν οι γκαλερί:

AGATHI KARTALOS, Athens, Greee
HIRO GALLERY, Tokyo, Japan
kaplanon galleries, Contemporary Art, Athens, Greece
FINE ART Gallery, Moscow, Russia
LOS ART Gallery, Symi, Greece
New Moment Gallery, Belgrade, Serbia
PAPATZIKOU GALLERY, Veria, Greece
Pg Art Gallery, Istanbul, Turkey
Chili Art Gallery, Athens, Greece
Kivo Art Gallery, Skiathos, Greece
UFOFABRIK, Moena (Trento), Italy
GALLERY ERSI, Athens, Greece
P gallery | sculpture, Athens, Greece
Artshot Sophia Gaitani, Athens, Greece
EPsilon Art Gallery, Loutraki, Greece
GuruShots, Tel Aviv, Israel
ARTFORUM Gallery, Thessaloniki, Greece
Gallery Armos, Serres, Greece
Vlassis Art Gallery - ArtNoise, Thessaloniki, Greece
Kappa art gallery, Thassos, Greece
Artis Causa Gallery, Thessaloniki, Greece
MELKART GALLERY, Paris, France
Galerie Iragui, Moscow, Russia
GALERİ BİNYIL, Istanbul, Turkey


Η 1η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και πολυάριθμων φορέων της πόλης, που ενώνουν τις προσπάθειές τους για την ανάδειξη της έκθεσης σε ετήσιο θεσμό.

Σχετικές ειδήσεις
Η Αγγελική Παπαδοπούλου στο ΒΚΚ 4th International Contemporary Ceramic art project στην Ταϊλάνδη
13.12.2016 10:55
Η κεραμίστρια Αγγελική Παπαδοπούλου προσκαλεσμένη από την έδρα Κεραμικής του Πανεπιστήμιου του Κhon Kaen, της Ταϊλάνδης, συμμετείχε στο ΒΚΚ 4 Ιnternational Ceramic art project από τις 8 έως τις 15 Νοέμβρη με θέμα «Σύγχρονα κεραμικά φωτιστικά έργα».
International Contemporary Artists 2016: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
02.08.2016 09:57
Η Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «International Contemporary Artists 2016», το Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016 και ώρα 20.00, στο πλαίσιο του εικαστικού της προγράμματος, Σκουφά Μύκονος 2016.
Έκθεση ζωγραφικής της Φωτεινής Χαμηδιελή στο Hyatt Regency Thessaloniki
16.06.2016 16:43
Το Myrό Antiques House παρουσιάζει σειρά νεότερων έργων της εξαιρετικά αγαπητής στην Θεσσαλονίκη ζωγράφου από την Βέροια, Φωτεινής Χαμηδιελή, στον χώρο Hallway του Hyatt Regency Thessaloniki.
Έκθεση Op Art της Ελένης Πίττα – Γρηγοριάδη στο Hyatt Regency Thessaloniki
27.05.2016 15:20
Η εντυπωσιακή ασπρόμαυρη σειρά έργων Op Art της Ελένης Πίττα – Γρηγοριάδη κοσμεί το Business Corner του Hyatt Regency Thessaloniki από τις αρχές Απριλίου του 2016, με την επιμέλεια του Myrό Antiques House.
Plastisphere - Artecitya Residency #1: Έκθεση των Swaantje Güntzel & Jan Philip Scheibe στο Goethe-Institut Thessaloniki
30.03.2016 13:21
Το Plastisphere / Thessaloniki, των Swaantje Güntzel & Jan Philip Scheibe (*1972), καλλιτεχνών με έδρα το Αμβούργο, διερευνά την παρουσία του πλαστικού στην καθημερινότητά μας.