Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Το The Storyteller του Γιώργου Κοντραφούρη σε βινύλιο!

Το The Storyteller του Γιώργου Κοντραφούρη σε βινύλιο!

Το The Storyteller του Γιώργου Κοντραφούρη για πρώτη φορά σε βινύλιο αποκλειστικά στα Public!


Το The Storyteller του Γιώργου Κοντραφούρη κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 16 Απριλίου του 2007 μόνο σε cd.


Όπως αποδείχτηκε ήταν το τελευταίο άλμπουμ του για πιάνο , για πολλά χρόνια, καθώς αμέσως μετά αφοσιώθηκε στο organ και στο Baby Trio.


Το The Storyteller – για πολλούς το καλύτερο άλμπουμ του Κοντραφούρη – έκανε εντύπωση στην εποχή του και επιπλέον έδειξε αντοχή στο χρόνο καθώς αποτελεί ένα από τα long-sellers της Puzzlemusik.


Φέτος κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε βινύλιο στο πλαίσιο των επετειακών κυκλοφοριών για τα 10 χρόνια της εταιρείας. Η έκδοση έγινε σε συνεργασία με τα καταστήματα Public και το βινύλιο θα διατίθεται αποκλειστικά από τα φυσικά καταστήματα Public και από το Public.gr.


Η έκδοση βινυλίου έχει διαφορές από την έκδοση cd. Έγινε νέο mastering από τον Γιώργο Πρινιωτάκη (Artracks Studios), η σειρά των κομματιών είναι διαφορετική από αυτή του cd με σκοπό την καλύτερη ηχητική απόδοση με κριτήριο τις προδιαγραφές του βινυλίου, ενώ για τον ίδιο λόγο και προκειμένου να μειωθεί η συνολική διάρκεια του άλμπουμ έχει αφαιρεθεί το τραγούδι «Oj Djevojko Dje Si Ruze Brala» που υπήρχε στο cd.


Προσαρμογή εξωφύλλου για την έκδοση βινυλίου: Ελένη Κεσαπίδου (επεξεργασία του αρχικού εξώφυλλου του Ιάσονα Λεοντίδη)


Γιώργος Κοντραφούρης: πιάνο
Κώστας Κωνσταντίνου: Κοντραμπάσο
Alvester Garnett: Drums


Συμμετέχει το I.Q. String Quartet


Την περίοδο της πρώτης κυκλοφορίας του άλμπουμ ο ίδιος ο Γιώργος Κοντραφούρης είχε πει για αυτό:


Όλα τα κομμάτια του The Storyteller συμβολίζουν κάτι για μένα και αφηγούνται μια διαφορετική ιστορία το καθένα και μια μεγαλύτερη όλα μαζί. Επιχείρησα να παίξω σε ένα στυλ που δεν είχα συνηθίσει και για πρώτη φορά συμπεριέλαβα ακούσματα που δεν είχα δοκιμάσει να τα φιλτράρω πριν μέσα στο παίξιμο μου (όπως κλασσικής μουσικής , παραδοσιακής και γενικότερα μουσικής της μεσογείου). […] Αυτός ο δίσκος, μου είναι πολύ αγαπητός και είναι το κλείσιμο μιας μεγάλης περιόδου. Τώρα παίζω πολύ διαφορετικά και κυρίως όργανο που ήταν πάντα η κρυφή μου αγάπη.


Μία νέα περίοδος ανοίγει τώρα και πάλι για τον Γιώργο Κοντραφούρη καθώς στην εκπνοή του 2016 επιστρέφει δισκογραφικά στο πιάνο, σχεδόν δέκα χρόνια μετά με την κυκλοφορία του άλμπουμ «Haunted Poems / Στοιχειωμένα Ποιήματα». Το άλμπουμ αυτό θα είναι το πρώτο πιάνο άλμπουμ του Κοντραφούρη από την εποχή του The Storyteller. Συμμετέχουν οι: Πέτρος Κλαμπάνης (κοντραμπάσο), Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα), Άγγελος Πολυχρόνου (κρουστά) και Αλκίνοος Ιωαννίδης (ποιήματα). Περισσότερες πληροφορίες για αυτό πολύ σύντομα.


Το βινύλιο The Storyteller κυκλοφορεί από την Puzzlemusik και θα το βρείτε μόνο στα Public.


Links:

First Flight: https://www.youtube.com/watch?v=1X6XlSW7LBg
The Storyteller: https://soundcloud.com/puzzlemusik/the-storyteller


Ημερομηνία κυκλοφορίας: Νοέμβριος, 2016
Κωδικός κυκλοφορίας: PIECE V04
Format: Βινύλιο


e-mail: puzzlemusik@gmail.com
Site: www.puzzlemusik.com

Σχετικές ειδήσεις
Στοιχειωμένα Ποιήματα, το νέο άλμπουμ του Γιώργου Κοντραφούρη
19.12.2016 12:27
Το άλμπουμ Στοιχειωμένα Ποιήματα έρχεται σχεδόν 10 χρόνια μετά το The Storyteller (Απρίλιος 2007, Puzzlemusik) το οποίο για πολλούς ήταν το καλύτερο πιάνο-άλμπουμ του Γιώργου Κοντραφούρη μέχρι τότε. Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι εμφανίσεις του Κοντραφούρη με πιάνο γίνονταν όλο και πιο αραιές ώσπου αφοσιώθηκε στο organ και στο Baby Trio, το ευρηματικό project “σχολείο” που βρίσκεται πλέον στην 8η ενσάρκωση του, έχει εκπαιδεύσει σημαντικό αριθμό νέων μουσικών και συνεχίζει.
Το ομώνυμο ντεμπούτο των Chickn είναι γεγονός!
11.10.2016 12:07
Το “Chickn” κυκλοφορεί σε διπλό βινύλιο με bonus cd και digital album από την Inner Ear. διαθέσιμο για προ-παραγγελία στο ψηφιακό κατάστημα της Inner Ear και στη σελίδα μας στο Bandcamp
Quantum Unknown: Νέος δίσκος των Gravitysays_i
06.09.2016 11:05
Οι Gravitysays_i κυκλοφορούν στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 το "Quantum Unknown" σε βινύλιο, cd και digital album από την Inner Ear.
 Έτοιμοι Ένα: Άλμπουμ των The Boy από την Inner Ear
18.08.2016 11:38
Το “Έτοιμοι Ένα” είναι το νέο Αλμπουμ των The Boy και κυκλοφορεί σε βινύλιο+cd και digital album από την Inner Ear.
 Daphne and the Fuzz από την Inner Ear
17.08.2016 12:47
Από την Inner Ear κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και digital album το πρώτο album των Daphne and the Fuzz με τίτλο το όνομά τους.