Η παράσταση «Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα» του Θεάτρου 104 είναι γεμάτη χρώματα, μουσικές, και παραμυθένιες σκηνικές δράσεις ευαισθητοποιεί και συγκινεί παιδιά απο 3 μέχρι 93 ετών. 

Yπόθεση

Η Λίνα Μαγισσουλίνα είναι ζωηρή! Πολύ πολύ ζωηρή και κανείς δεν την αντέχει … ούτε για μια στιγμή! Γι’ αυτό και οι φίλοι της, τη φορτώνουν στο μαγικό σκουπάκι της και τη στέλνουν «διακοπές» στον Βόρειο Πόλο,  στην νονά της την Σία  Μαγισσία! – Που μεταξύ μας μια χαρά περνούσε μέχρι τώρα στην κουζίνα της, φτιάχνοντας πραλίνες, κουραμπιέδες και γλυκάκια για τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικάκια!!! Μα όταν η Λίνα η Μαγισσουλίνα αρχίζει τις σκανδαλιές τότε όλα γίνονται στ’ αλήθεια “κάτω – άνω”, ακόμη κι αν είναι Χριστούγεννα!!!  Τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια ζωντανεύουν και χοροπηδάνε και τον κόσμο όλο χαλάνε! Μικροί καλικάντζαροι κάνουν την εμφάνιση τους! Τα «γλυκά» των Χριστουγέννων γίνονται «πικρά»! Ο Άγιος Βασίλης χάνει τα γυαλιά του και δε μπορεί να διαβάσει τα γράμματα των παιδιών! Και όσο για το σοκολατένιο πάρκο των ονείρων… λιώνει και γίνεται ένα τεράστιο ποτάμι σοκολάτας που κινδυνεύει να πνίξει όλο το Βόρειο Πόλο!!!!!!  

Άραγε θα πείσουν ο Άγιος Βασίλης και τα παιδιά την Λίνα  Μαγισσουλίνα να σταματήσει τις σκανταλιές, να διορθώσει τα λάθη της και να αποκτήσει πολλούς και πραγματικούς φίλους;


Λίγα λόγια για την παράσταση

Μια πραγματικά διαδραστική «παράσταση – παιχνίδι» που σκορπάει διάχυτη τη μαγεία των Χριστουγέννων! Γεμάτη χρώματα, μουσικές, και παραμυθένιες σκηνικές δράσεις ευαισθητοποιεί και συγκινεί παιδιά απο 3 μέχρι 93 ετών. Οι θεατές εμπλέκονται στα δρώμενα και συμπαρασύρονται σε μια γιορτή αγάπης. Ξετυλίγουν μαζί με τη μικρή Λίνα Μαγισσουλίνα το κουβάρι της ιστορίας και αντιλαμβάνονται την ουσιαστική έννοια της φιλίας. Οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν τους τρόπους για να προσεγγίσουν, αλλά και να κρατήσουν κοντά τους πραγματικούς φίλους, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν μέσω της φαντασίας τις επικοινωνιακές τους ικανότητες. Εμπλουτισμένη με «μαγευτικά σκηνικά» υψηλής αισθητικής, η παράσταση κερδίζει και συνεπαίρνει μικρούς και μεγάλους από την πρώτη στιγμή!

Εμπιστευθείτε την σχολική σας γιορτή στην Ομάδα των Πέντε Εποχών!

Η παράσταση «Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα»  αποτελεί την ιδανική πρόταση για την σχολική σας  “γιορτή”. Εντάσσουμε τα παιδιά σε  ένα  παραμυθένιο σκηνικό περιβάλλον και με  την τεχνική του καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού τα βοηθάμε να εισχωρήσουν και να γίνουν συνδημιουργοί του μαγικού κόσμου της Λίνας Μαγισσουλίνας. Όσον αφορά τους μεγάλους, «πιο παιδιά και από παιδιά» εντυπωσιάζονται, συγκινούνται, παρασύρονται και τελικά  αναλαμβάνουν και αυτοί δράση στην πιο πιο πιο Παιχνιδομαγευτική παράσταση!!!


Προσαρμογή

Η Λίνα Μαγισσουλίνα κουνάει μαγικά το ραβδάκι της και η παράσταση ταξιδεύει όλο τον χρόνο σε όλες τις περιόδους και τις εποχές

Συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σοφία Παπαδοπούλου

Επιμέλεια Κίνησης: Ιφιλένια Ζαχαριάδου

Φωτογραφίες: Θωμάς Μάμαλης

Ηθοποιοί-Εμψυχωτές: Λία Καράμπελα, Έλσα Λουμπαρδιά, Αντώνης Κυριακάκης, Σοφία Παπαδοπούλου


Η ομάδα

Η θεατρoπαιδαγωγική ομάδα «Η ομάδα των Πέντε Εποχών» συστάθηκε το 2006. απαρτίζεται από εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, ηθοποιούς, παιδαγωγούς και θεατρολόγους. Κοινό γνώρισμα όλων η αγάπη για τα παιδιά και η κατάρτισή τους γύρω από αυτό.

Στοχεύοντας πάντα στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με προσπάθεια και μεράκι η «Ομάδα των Πέντε Εποχών» έχει παρουσιάσει δουλειές της: στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο θέατρο Χυτήριο, στο θέατρο του Νέου Κόσμου, στο θέατρο Χώρα, στο Θέατρο της Ημέρας, στο Επί Κολωνώ, στο θέατρο Λύχνος Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού, σε πληθώρα σχολείων, σε δήμους και σε διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.. Από την έναρξη της θεατρικής σεζόν 2015 και μέχρι σήμερα στεγάζεται στο Θέατρο 104. «Η Ομάδα των Πέντε Εποχών» εχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση καλοκαιρινών προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης, σε συνεργασία με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και παράλληλα έχει αναλάβει την εμψύχωση ομάδων παιδιών και ενηλίκων. Παράλληλα, έχει εκπονήσει μια σειρά από εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια με ποικίλες θεματικές ενότητες σε σχολεία και εκπαιδευτήρια. Έχει συνεργαστεί με το παιδαγωγικό Αλεξανδρούπολης και αναλαμβάνει την κατάρτιση στον τομέα του θεατρικού παιχνιδιού σε παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς και ηθοποιούς.

Η «Ομάδα των Πέντε Εποχών» αποσκοπεί στην ανάπτυξη του θεατρικού φαινομένου με την μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού. Βασική αρχή της ομάδας είναι η διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στην παιδαγωγική και θεατρική μέθοδο, τέτοια ώστε το αποτέλεσμα να διατηρεί τη μαγεία του θεάτρου, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει μια σειρά από εκπαιδευτικούς στόχους πολλαπλών επιπέδων. Πρόκειται για ένα πάντρεμα αισθητικής και παιδείας.