Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει το «χρώμα της αγάπης» στο Half Note

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει το «χρώμα της αγάπης» στο Half Note

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων έρχεται για πρώτη φορά στο Half Note για να μας παρασύρει στην μαγεία των λυρικών μελωδιών και των ιστοριών του.


Για τέσσερις μόνο βραδιές, από Παρασκευή 9 έως και Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ο σπουδαίος τραγουδοποιός από τ’ Ανώγεια της Κρήτης, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με παλιά και νέα τραγούδια αφιερωμένο στο «χρώμα της αγάπης». Κάθε βραδιά μαζί του θα βρίσκεται επί σκηνής και μία διαφορετική, εκλεκτή καλεσμένη. Θα εμφανιστούν οι Νένα Βενετσάνου , Μαρία Αναματερού, Μαριάννα Πολυχρονίδη και Νεφέλη Κουρή.


Με τον δικό του μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια που στοχεύουν κατευθείαν στην καρδιά, θα ψιθυρίσει αλήθειες που μοιάζουν σαν παραμύθια , θα σκαρώσει στίχους και θα μας χαρίσει απλόχερα σκέψεις και συναισθήματα που δίνουν νόημα στη ζωή. Λυρικά, χαμηλόφωνα και ουσιαστικά.


Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων σημειώνει για τις εμφανίσεις του στο Half Note:


«Η γιαγιά μας παρότρυνε να τρέξουμε κάτω από το ουράνιο τόξο (της "κυράς τη ζώνη" όπως λέγεται στ’ Ανώγεια ) κι αν περνούσαμε από κάτω τότε θα μέναμε αθάνατοι! Εμείς ένα τσούρμο αδέρφια ξαδέρφια τρέχαμε αλλά ποτέ δεν τα καταφέραμε. Εκείνο απομακρυνόταν όσο πλησιάζαμε! Όταν αργότερα έγραφα το τραγούδι «Ποιο το χρώμα της αγάπης» θυμήθηκα την ιστορία. Ήταν ιδανικό για να πιστοποιηθεί η κεντρική ιδέα του τραγουδιού…“Ποιο το χρώμα της αγάπης ποιος θα μου το βρει; Να 'ναι το ουράνιο τόξο που δεν πιάνεται. Όλο φαίνεται πως φτάνω κι όλο χάνεται…»


Πέρασαν χρόνια από τότε και το ερώτημα εξακολουθεί να τίθεται. Η αγάπη μόνο με τα φτερά της ελευθέριας μπορεί να πιάσει το ύψος που της ταιριάζει. Χωρίς ελευθερία, αγάπη δεν υπάρχει. Η αγάπη συχνά προβάλλεται στην οθόνη και σαν φόβος. H φύση διδάσκει με "ενυπόγραφες επιστολές", ό,τι η αγάπη μόνο μπορεί σε ανίκητα κάστρα να μπει. Αγαπώ θα πει αποδέχομαι τον άλλο γι’ αυτό που επέλεξε να είναι. Τόσο απλά, τόσο δύσκολα! Ένα ταξίδι με σπουδαίους συνεργάτες και φίλους. Αυτές οι τέσσερις εμφανίσεις στο Half Note.»


Τον συνοδεύουν:


Αλίκη Ζωγράφου: τραγούδι
Αντώνης Μυτακίδης: κιθάρα
Γιώργος Κοντογιάννης: λύρα
Μανώλης Μπαρδάνης: φυσαρμόνικα - αφήγηση
Σοφία Μαυρογεννίδου: φλάουτο (Σαβ. 10/12)

Σχετικές ειδήσεις
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων live στο Ρυθμός Stage
14.02.2017 11:58
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων σημαντικός συνθέτης και αγαπημένος τραγουδοποιός, αφήνει για λίγο την πολυαγαπημένη του πατρίδα, για να μας συναντήσει στο "Ρυθμός Stage" τις Παρασκευές 24 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου.
Ο Vinicio Capossela live στο Half Note
30.11.2016 17:20
Ο σπουδαίος Ιταλός τραγουδοποιός και performer Vinicio Capossela επιστρέφει δριμύτερος στη σκηνή του Half Note Jazz Club με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Canzoni Della Cupa».
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στη Gallerie Δημιουργών
14.11.2016 11:17
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων αναρωτιέται «Ποιο το χρώμα της αγάπης» σε μια μουσική παράσταση στην Gallerie Δημιουργών στην Κηφισιά το Σάββατο 19 Νοεμβρίου.
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ζωντανά στο Ρυθμός Stage
29.03.2016 13:43
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων σημαντικός συνθέτης και αγαπημένος τραγουδοποιός, αφήνει για λίγο την πολυαγαπημένη του πατρίδα όπου όπως μας λέει μένει μόνιμα πλέον ξαναβρίσκοντας τη σχέση του με τα βουνά και τους παιδικούς του φίλους, για να μας συναντήσει στο "Ρυθμός Stage" τα Σάββατα 16 και 23 Απριλίου 2016.
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
07.03.2016 10:26
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων σημαντικός συνθέτης, αγαπημένος τραγουδοποιός, αφήνει για λίγο την πολυαγαπημένη του πατρίδα όπου όπως μας λέει μένει μόνιμα πλέον ξαναβρίσκοντας τη σχέση του με τα βουνά και τους παιδικούς του φίλους, για να μας συναντήσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 4 Απριλίου.