Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Το ζεϊμπέκικο του Μενούση: παρουσίαση δίσκου στη Μουσική σκηνή Σταθμαρχείον (Αλλαγή χώρου)

Το ζεϊμπέκικο του Μενούση: παρουσίαση δίσκου στη Μουσική σκηνή Σταθμαρχείον (Αλλαγή χώρου)

Οι εκδόσεις δίσκων Καθρέφτης ήχων Αληθινών, παρουσιάζουν το στιχουργό Χρήστο Καφτεράνη και τον συνθέτη – μουσικό Γιώργο Δούσο σε 11 νέα τραγούδια. Ένας κύκλος τραγουδιών με τίτλο Το Ζεϊμπέκικο του Μενούση.


Το Ζεϊμπέκικο του Μενούση, είναι μια μουσική πρόταση από δυο πρωτοεμφανιζόμενους τραγουδοποιούς, που καταφέρνουν να παντρέψουν το διαχρονικό λαϊκό τραγούδι με την μουσική παράδοση και τον ποιητικό- στιχουργικό λόγο όπως αυτός μας παρουσιάζεται μέσα από τα σύγχρονο ελληνικό τραγούδι των τελευταίων 50 χρόνων. Είναι ευτυχής συγκυρία ότι σε αυτό το κύκλο τραγουδιών (μια φόρμα που τείνει προς εξαφάνιση) εκτός από τους 2 συντελεστές που έχουν τον κύριο λόγο, νέα πρόσωπα (μουσικοί και τραγουδιστές) οι περισσότεροι από τον δημιουργικό κύκλο της Θεσσαλονίκης, κάνουν την πρώτη τους δυναμική παρουσία στην επικαιρότητα του τραγουδιού και της δισκογραφίας.


“Στίχοι γραμμένοι με λέξεις παλιές. Λέξεις από νυχτέρια αλλοτινών χρόνων, που είναι διατεθειμένες και ικανές να εκφράσουν τα εσωτερικά ανθρώπινα Υπερμάχω αλλά τείνουν να εξαφανιστούν από το τρέχον λεξιλόγιο. Μουσική σύνθεση και ενορχήστρωση μέσω μιας απόλυτα πετυχημένης πλαγιοσκόπησης των σημερινών ακουσμάτων με ζεϊμπέκικες νοσταλγικές νότες και συμφιλιωτικούς ήχους από παραδοσιακά όργανα ( χάλκινα, γκάιντα, κλαρίνο). Ερμηνείες φρέσκες, αφκιασίδωτες, από έξη νέους τραγουδιστές της Θεσσαλονίκης. Αυτά και ένας αντί – ηρωικός τίτλος, είναι η συστοιχία των τραγουδιών στο Ζεϊμπέκικο του Μενούση. Έντεκα βαθιά ερωτικά τραγούδια των ανθρωπίνων αντιφάσεων και παθών, της συγχώρεσης και της ανομολόγητης αγάπης, της απώλειας και της μοναξιάς, της θυσίας και του γενναιόψυχου δοτισμού, της μεταμέλειας και της κατανόησης αλλά και της ανθρώπινης ασυνεννοησίας. Μια πρωτότυπη μουσική συνομιλία - γέφυρα ανάμεσα σε έρωτες – στιγμιότυπα απελθόντων καιρών και ερωτικών συναισθηματικών προβληματισμών και αδιεξόδων των ημερών μας. Συνομιλία στημένη με στέρεα στιχουργικά υλικά από τον Χρήστο Καφτεράνη και δεμένη σε μια προχωρημένη μουσική αρχιτεκτονική από τον Γιώργο Δούσο που αιφνιδιάζει.”


Στην παρουσίαση συμμετέχουν οι:


Γιαλτζή Στέλλα Τραγούδι Διονυσίου Γιάννης Τραγούδι Ζορμπά Όλγα Τραγούδι
Μαθιουδάκης Άρης Μπουζούκι - Φωνή Μπεκιάρης Γιώργος Κιθάρα – Φωνή Παπαοικονόμου Ευρυδίκη - Πιάνο

 

Διαβάστε πληροφορίες για τον νέο χώρο, ΕΔΩ.

Σχετικές ειδήσεις
Το ζεϊμπέκικο του Μενούση: παρουσίαση δίσκου τον
06.12.2016 11:53
Οι εκδόσεις δίσκων Καθρέφτης ήχων Αληθινών, παρουσιάζουν το στιχουργό Χρήστο Καφτεράνη και τον συνθέτη – μουσικό Γιώργο Δούσο σε 11 νέα τραγούδια. Ένας κύκλος τραγουδιών με τίτλο Το Ζεϊμπέκικο του Μενούση.
Η Γιάννα Βασιλείου και ο Αδάμ Τσαρούχης στη μουσική σκηνή Σφίγγα
18.10.2016 11:33
Η Γιάννα Βασιλείου και ο Αδάμ Τσαρούχης έρχονται τις Πέμπτες 3 και 10 Νοεμβρίου στο καινούριο στέκι της Αθήνας, τη μουσική σκηνή Σφίγγα. Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τις προσωπικές τους δουλειές όσο και τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο. Τραγούδια που έχουν αγαπηθεί και έχουν αντέξει στον χρόνο.
Udopia: Παρουσίαση του δίσκου του Θύμιου Ατζακά στο Θέατρο Αλώνι
22.08.2016 15:19
To Θέατρο Αλώνι σε συνεργασία με το μουσικό χωριό Αγίου Λαυρεντίου παρουσιάζουν στις 25 Αυγούστου 2016, για μια βραδιά την μουσική συναυλία παρουσίαση του δίσκου του Θύμιου Ατζακά με τίτλο «Udopia».
Αλλαγή χώρου - Οι Villagers of Ioannina City live στο Gazi Music Hall
29.03.2016 14:02
Οι Villagers of Ioannina City επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα τελευταίο club show πριν την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου! Η πιο πολυσυζητημένη μπάντα της εγχώριας σκηνής θα εμφανιστεί την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Gazi Music Hall (νέος χώρος). Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Road Miles.
Χωρίς αφέντες: Παρουσίαση του δίσκου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
15.03.2016 14:58
Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου θα γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση του δίσκου Χωρίς Αφέντες του Πόλυ Κυριάκου και της Σοφίας Νάτσιου στη κεντρική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θέατρου.