Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Απόλλων και οι Μούσες... ένα διπλό αφιέρωμα

Απόλλων και οι Μούσες... ένα διπλό αφιέρωμα
Η δεκαπενταμελής χορευτική ομάδα του Ινστιτούτου Ισιδώρας Ντάνκαν της Νέας Υόρκης παρουσιάζει στο Κέντρο Τεχνών στο ACS ένα διπλό αφιέρωμα στην ελληνική μυθολογία και στη θρυλική χορεύτρια Ισιδώρα Ντάνκαν.

Το Απόλλων και οι Μούσες είναι μία παράσταση της δεκαπενταμελούς χορευτικής ομάδας της Νέας Υόρκης, υπό τη διεύθυνση της Jeanne Bresciani με την συμμετοχή του διεθνούς φήμης έλληνα σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη.

Μέσα από την παράσταση αυτή εξερευνάται το ελληνικό μέλος - το μοναδικό αυτό συνδυασμό χορού, μουσικής και ποίησης της Αρχαίας Ελλάδας-  μέσα από αρχαϊκές, κλασικές και σύγχρονες φόρμες.

Πρόκειται για μία παράσταση χορευτικής ερμηνείας όπως εκείνης των αρχαίων Μουσών σε αρμονία με τους ρυθμούς της φύσης, γεμάτη χάρη, ποίηση και πάθος, φόρος τιμής στο θησαυρό της Μυθολογικής παράδοσης της Ελλάδας, με τον τρόπο της Ισιδώρας Ντάνκαν.

Οι χορογραφίες είναι της ίδιας της Ντάνκαν και της Τζ. Μπρεσιάνι ενώ ο Δημήτρης Βασιλάκης με το σαξόφωνό του και ο Γιώργος Κοντραφούρης στο πιάνο συνοδεύουν μουσικά το χορό με πρωτότυπες συνθέσεις του Δ. Βασιλάκη, ενώ επίσης θα ακουστούν και έργα κλασικών, ιμπρεσιονιστών και αβάντ γκαρντ συνθετών.

Στο πιάνο ο Γιώργος Κοντραφούρης.

Σχετικές ειδήσεις
Ποιά Ελένη, των Ρέππα -Παπαθανασίου στο Θέατρο Απόλλων στη Σύρο
08.08.2016 17:23
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», ο Θεατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Απόλλων" παρουσιάζει το θεατρικό έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου «Ποια Ελένη», στο Θέατρο Απόλλων, από την Κυριακή 7 έως την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00.
Αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στις Θεατρικές Συναντήσεις στο Cafe του ΙΑΝΟΥ
13.04.2016 11:59
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Άγγλο ποιητή και θεατρικό συγγραφέα Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, διοργανώνει ο ΙΑΝΟS με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατό του, που συμπληρώνονται στις 23 Απριλίου 2016.
Οδός Ολύμπου 12 από την ομάδα Αίολος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
10.02.2016 11:48
Η Θεατρική Ομάδα Αίολος παρουσιάζει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου την παράσταση Οδός Ολύμπου 12, βασισμένο στην «Ελληνική Μυθολογία» του Νίκου Τσιφόρου.
Ο Ελέφας του Κώστα Μποσταντζόγλου στο Θέατρο Απόλλων
03.02.2016 13:05
Ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου «Απόλλων» παρουσιάζει το έργο «Ο Ελέφας» του Κώστα Μποσταντζόγλου, την Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, στο Θέατρο Απόλλων.
Ισιδώρα Ντάνκαν - Η ζωή μου, με την Ιωάννα Δελάκου στο θέατρο Άλφα
21.01.2016 15:30
Την Ισιδώρα Ντάνκαν θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από τις 27 Ιανουαρίου 2016 μέσα από το έργο «Ισιδώρα Ντάνκαν - Η ζωή μου» που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Θανάσης Θεολόγης στο θέατρο «Άλφα».