Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Απόλλων και οι Μούσες... ένα διπλό αφιέρωμα

Απόλλων και οι Μούσες... ένα διπλό αφιέρωμα
Η δεκαπενταμελής χορευτική ομάδα του Ινστιτούτου Ισιδώρας Ντάνκαν της Νέας Υόρκης παρουσιάζει στο Κέντρο Τεχνών στο ACS ένα διπλό αφιέρωμα στην ελληνική μυθολογία και στη θρυλική χορεύτρια Ισιδώρα Ντάνκαν.

Το Απόλλων και οι Μούσες είναι μία παράσταση της δεκαπενταμελούς χορευτικής ομάδας της Νέας Υόρκης, υπό τη διεύθυνση της Jeanne Bresciani με την συμμετοχή του διεθνούς φήμης έλληνα σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη.

Μέσα από την παράσταση αυτή εξερευνάται το ελληνικό μέλος - το μοναδικό αυτό συνδυασμό χορού, μουσικής και ποίησης της Αρχαίας Ελλάδας-  μέσα από αρχαϊκές, κλασικές και σύγχρονες φόρμες.

Πρόκειται για μία παράσταση χορευτικής ερμηνείας όπως εκείνης των αρχαίων Μουσών σε αρμονία με τους ρυθμούς της φύσης, γεμάτη χάρη, ποίηση και πάθος, φόρος τιμής στο θησαυρό της Μυθολογικής παράδοσης της Ελλάδας, με τον τρόπο της Ισιδώρας Ντάνκαν.

Οι χορογραφίες είναι της ίδιας της Ντάνκαν και της Τζ. Μπρεσιάνι ενώ ο Δημήτρης Βασιλάκης με το σαξόφωνό του και ο Γιώργος Κοντραφούρης στο πιάνο συνοδεύουν μουσικά το χορό με πρωτότυπες συνθέσεις του Δ. Βασιλάκη, ενώ επίσης θα ακουστούν και έργα κλασικών, ιμπρεσιονιστών και αβάντ γκαρντ συνθετών.

Στο πιάνο ο Γιώργος Κοντραφούρης.

Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Νίκο Κούρκουλο από το Εθνικό Θέατρο
30.01.2017 13:31
Το Εθνικό Θέατρο, με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Κούρκουλου, έχει προγραμματίσει μια εκδήλωση- αφιέρωμα στον άνθρωπο που υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του για 13 συνεχόμενα χρόνια και συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες τομές σε όλα τα επίπεδα, ανοίγοντας το δρόμο του μέλλοντος και αφήνοντας μια πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Πνεύμονες, του Ντάνκαν Μακ Μίλαν στο Tempus Verum Εν Αθήναις
04.01.2017 17:22
Το έργο Πνεύμονες, του Ντάνκαν Μακ Μίλαν ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ομάδα ΤempusVerum σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου, στο Tempus Verum Εν Αθήναις, για 20 μόνο παραστάσεις.
Οίκος ενοχής, των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα στο Θέατρο Απόλλων
24.08.2016 16:40
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», η θεατρική ομάδα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χρουσσών θα παρουσιάσει την παράσταση «Οίκος Ενοχής» στο Θέατρο Απόλλων, από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00.
Ποιά Ελένη, των Ρέππα -Παπαθανασίου στο Θέατρο Απόλλων στη Σύρο
08.08.2016 17:23
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», ο Θεατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Απόλλων" παρουσιάζει το θεατρικό έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου «Ποια Ελένη», στο Θέατρο Απόλλων, από την Κυριακή 7 έως την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00.
Αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στις Θεατρικές Συναντήσεις στο Cafe του ΙΑΝΟΥ
13.04.2016 11:59
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Άγγλο ποιητή και θεατρικό συγγραφέα Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, διοργανώνει ο ΙΑΝΟS με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατό του, που συμπληρώνονται στις 23 Απριλίου 2016.