Δύο ομάδες, δύο χώρες, δύο έργα του Σαίξπηρ για δύο άτομα. Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, μια συνάντηση για ένα θέατρο ανθρώπινο, χειροποίητο, συγκινησιακό.

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου το θέατρο Άλφα.Ιδέα εγκαινιάζει την πρώτη του διεθνή συνεργασία παρουσιάζοντας σε ένα διπλό project τις παραστάσεις «Αντώνιος και Κλεοπάτρα» της Colleen Sullivan από την Νέα Υόρκη και «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» της ομάδας Ιδέα από την Αθήνα.

Και τα δύο έργα παίζονται από δύο μόνο ηθοποιούς, με δύο τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις. Πώς αντιμετωπίζουν ένα έργο του Shakespeare δυο ομάδες που τις χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα, αλλά τις ενώνει η ανάγκη για ένα σύγχρονο, ανθρώπινο, χειροποίητο, συγκινησιακό θέατρο. Πώς μεταφέρεται στην πλάτη δυο μόνο ηθοποιών ένα ολόκληρο έργο. Πώς υποδέχονται οι δυο ηθοποιοί το βάρος των δύο κεντρικών ρόλων και πώς όλους τους υπόλοιπους ρόλους. Τί σημαίνει εν τέλει ο αριθμός 2 για τη σκηνή και τί για τι ζωή.

Μετά τις δύο παραστάσεις της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Επίσης θα υπάρξει ένα κοινό σεμινάριο των δύο ομάδων, η ημερομηνία του οποίου θα ανακοινωθεί άμεσα.

Θα υπάρξει μειωμένο εισιτήριο για θεατές που επιθυμούν να δουν και τις δύο παραστάσεις.