Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ήρωες & Ηρωίδες Χριστουγέννων στις συναντήσεις του Bookpoints στη Θεσσαλονίκη

Ήρωες & Ηρωίδες Χριστουγέννων στις συναντήσεις του Bookpoints στη Θεσσαλονίκη

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ  Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του συνεχίζονται το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο βιβλιοπωλείο Παραμυθούπολη  και ζωντανεύουν αγαπημένους ήρωες και ηρωίδες μέσα από τις αράδες των Χριστουγεννιάτικων βιβλίων.

 

Ο Άγιος Βασίλης, ο Σκρουτζ, η Βασίλισσα του χιονιού, ο Καρυοθραύστης, οι καλικάντζαροι! Τι είναι αυτό που αγαπάμε σε αυτούς και κάθε χρόνο τέτοια εποχή ανυπομονούμε να τους ξαναδιαβάσουμε;

Σας περιμένουμε να τους ανιχνεύσουμε, να τους παίξουμε, να τους γνωρίσουμε από την καλή κι από την ανάποδη και να τους φυλάξουμε μέσα μας σαν μικρούς θησαυρούς.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:


11:00 «Ο Άγιος Βασίλης από πρώτο χέρι»

Παιχνίδια με αφορμή το βιβλίο «Ο Άγιος Βασίλης» από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά ανιχνεύουν την προσωπικότητα και τη ζωή του Άη Βασίλη. Συζητούν για τον αγαπημένο τους χριστουγεννιάτικο ήρωα και μέσα από παιχνίδια και μουσικοκινητικές δραστηριότητες ανακαλύπτουν τις συνήθειες και τα χαρίσματά του. Στη συνέχεια, εμπνέονται μια δική τους χριστουγεννιάτικη ιστορία παίζοντας με την χριστουγεννιάτικη τράπουλα των παραμυθιών. Τη γράφουν όλοι μαζί, την εικονογραφούν και την χαρίζουν σε όλους μας.

Συντονίζουν: Στεφανία Βελδεμίρη (εικαστικός) & Κατερίνα Τζέκου (μουσικοπαιδαγωγός)

Για παιδιά ηλικίας από 5 ως 8 ετών.

Διάρκεια: 90 λεπτά

Είσοδος ελεύθερη - Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

 

13:00 «Παίζουμε παραμύθια;»

Με αφορμή αγαπημένους ήρωες από κλασικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια στήνουμε ένα μεγάλο επιδαπέδιο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους! Ο Σκρουτζ, η Βασίλισσα του χιονιού και ο Καρυοθραύστης χωρίζουν τις ομάδες και τα παιδιά γίνονται πιόνια σε μια παραμυθένια χριστουγεννιάτικη διαδρομή.

Συντονίζει: Δέσποινα Τσιπτσέ (μουσειοπαιδαγωγός)

Για παιδιά ηλικίας από 3 ετών μαζί με συνοδό.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Είσοδος ελεύθερη - Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

 

18:30 «Εκείνα τα Χριστούγεννα ήρθαν τα κάτω πάνω»

H συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου από τις Εκδόσεις Πατάκη, Μαρία Παπαγιάννη, και ο εμψυχωτής–παιδαγωγός, Δικαίος Χατζηπλής, μας εξιστορούν μέσα από αφήγηση , παιχνίδια, θέατρο, τραγούδι και χορό τα κατορθώματα του Νέιθαν, του διαφορετικού μικρού καλικάντζαρου που αντί να βρομάει, να κλοτσάει και να κάνει σκανταλιές, λατρεύει τις ιστορίες, το πλύσιμο των δοντιών, το μπάνιο, τη βιβλιοθήκη και ένα σωρό άλλα ανάποδα πράγματα που θα ανακαλύψουμε μέσα στις σελίδες του βιβλίου.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Για μικρούς και μεγάλους.

Είσοδος ελεύθερη - Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

 

19:45 Δέκα χρόνια παραμύθια!

Η Παραμυθούπολη γίνεται 10 χρονών και προσφέρει κέρασμα στους μικρούς και μεγάλους φίλους του BOOKPOINTS που θα παραβρεθούν. Σας περιμένουμε να γιορτάσετε μαζί μας!

 

Εκτός όμως από τους επισκέπτες, στο φεστιβάλ αυτό θα αισθανθούν κι άλλα παιδιά ήρωες και ηρωίδες!

Την ημέρα των εκδηλώσεων το βιβλιοπωλείο Παραμυθούπολη θα συγκεντρώνει παιδικά βιβλία που μπορούν να προσφέρουν οι επισκέπτες (είτε αγοράζοντας τα από βιβλιοπωλείο είτε φέρνοντας τα από το σπίτι τους) τα όποια θα χαρίσει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευκαρπίας.

Σχετικές ειδήσεις
Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία: Πρόγραμμα εκδηλώσεων Φεβρουαρίου
01.02.2017 11:03
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του συνεχίζονται το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο βιβλιοπωλείο Ονειροπαγίδα, όπου θα συναντήσουμε ήρωες και ηρωίδες βιβλίων που αγαπήθηκαν τόσο ώστε να μεταφερθούν στον κινηματογράφο και να πάρουν σάρκα και οστά!
Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία: Πρόγραμμα εκδηλώσεων
04.01.2017 09:49
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του συνεχίζονται το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στο βιβλιοπωλείο Βιβλιο…Ιδέες και ζωντανεύουν αγαπημένους ήρωες και ηρωίδες βιβλίων που αγαπούν τα μυστήρια και τους γρίφους!
Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία - Νοσταλιγικοι ήρωες & ηρωίδες
23.09.2016 13:13
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία, για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του, κάνουν πρεμιέρα για το σχολικό έτος 2016-2017 το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο βιβλιοπωλείο Κάτι Γίνεται και μας θυμίζουν ήρωες και ηρωίδες των παιδικών μας χρόνων.
Ήρωες & Ηρωίδες στις συναντήσεις του Bookpoints στη Θεσσαλονίκη
15.09.2016 17:13
Το Bookpoints, το φεστιβάλ για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του, συνεχίζεται φέτος με νέα θεματική, νέες ιδέες αλλά τον ίδιο, ίσως και μεγαλύτερο ενθουσιασμό και σας προσκαλεί με χαρά στις νέες του συναντήσεις με βιβλία!
Η Θυμωμένη Μπετονιέρα στην Παραμυθούπολη
27.04.2016 16:04
Το βιβλιοπωλείο Παραμυθούπολη και οι εκδόσεις Επόμενος Σταθμός καλούν μικρούς και μεγάλους στην εκδήλωση για το βιβλίο Η Θυμωμένη Μπετονιέρα (Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2014) με τον συγγραφέα και μουσικό Δημήτρη Μπασλάμ (εικονογράφηση: Κώστας Μαρκόπουλος), την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, στις 6.30 το απόγευμα.