Την εποχή της αβεβαιότητας και των απρόβλεπτων αλλαγών, οι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ και ο Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού διοργανώνουν την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στο Beton7, την παρουσίαση του βιβλίου “Δυναμική των Ομάδων και Αλλαγή στους Οργανισμούς” και μία ανοικτή συζήτηση για τη δύναμη των ομάδων ως μέσο αλλαγής.

Το βιβλίο εξετάζει σε βάθος τη δυναμική και τη διεργασία των ομάδων και των οργανισμών, τον ρόλο τους στην αντιμετώπιση των εσωτερικών κρίσεων αλλά και των πιέσεων που προέρχονται από ένα ασταθές και διαρκώς αβέβαιο εξωτερικό περιβάλλον. Ο ρόλος της ηγεσίας, οι συγκρούσεις, η εσωστρέφεια και η παθογένεια, αλλά και θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση, την έρευνα και την εποπτεία των ομάδων εξετάζονται σε συνάρτηση με τη δυνατότητα των πάσης φύσεως ομάδων να μετεξελιχθούν από κλειστά σε ανοικτά συστήματα.

Για τα θέματα αυτά συνομιλούν με τους συγγραφείς η Θεανώ Καλλινικάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας, ΔΠΘ, ο Αλέξης Κόκκος, Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ΕΑΠ, ο Κλήμης Ναυρίδης, Ομ. Καθηγητής Ψυχολογίας της Επικοινωνίας, ΕΚΠΑ και η Αθηνά Φραγκούλη, Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων. Την συζήτηση συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Έλλη Τριανταφύλλου.