Mε φρέσκο ήχο και πάθος για τη μουσική θεωρούνται από πολλούς ως η πιο “hot jazz μπάντα”. Η μουσική τους αντανακλά εμφανώς όλη την γκάμα των αναφορών-επιρροών τους. Το αποτέλεσμα είναι, με γοητευτικό τρόπο, προκλητικό.

Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, επιστρέφουν στη σκηνή του gazarte για ένα δυνατό live στο πλαίσιο του οποίου θα ακούσουμε αγαπημένα κομμάτια των Radiohead μέσα από το προσωπικό τους πρίσμα σε jazz ύφος.

Τα μέλη των Next Step Quintet διατηρώντας την φρεσκάδα που χαρακτηρίζει το νεαρό της ηλικίας τους, αλλά σαφέστατα εμπειρότεροι πλέον, κάνουν το … “επόμενο βήμα” στην καριέρα τους διατηρώντας τον χαρακτηριστικό τους ήχο, αλλά και με μεγάλη αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα εξερευνούν νέα ηχητικά μονοπάτια.

Στα highlights της πορείας τους συναντάμε το πρώτο βραβείο το οποίο τους απονεμήθηκε φέτος στην κατηγορία “small band” στο διαγωνισμό “Made in New York Jazz Competition” καθώς και τα live τους που αποσπούν πολύ καλές κριτικές (στο ‘Kerameio Jazz Bar’ με τον Tivon Pennicott, ‘Gazarte Roof Stage’, ”Panorama Jazz Festival’, ‘Tribeca Arts Center’ στη Νέα Υόρκη).

Ο Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα), ο Βασίλης Ποδαράς (ντραμς), ο Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), ο Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο) με guest τον Δημήτρη Τσάκα (σαξόφωνο), ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας παρουσιάζουν αγαπημένα κομμάτια των Radiohead που έχουν μία ξεχωριστή θέση μέσα μας… “αλλιώς”, οδηγώντας μας περίτεχνα να ανακαλύψουμε κάτι νέο σε αυτά.

Useful links
https://www.facebook.com/TheNextStepQuintet/?fref=ts
https://soundcloud.com/user-693722246