Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου: ομαδική έκθεση στην S.G. Art Gallery

Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου: ομαδική έκθεση στην S.G. Art Gallery

H S.G. Art Gallery εγκαινιάζει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 την ομαδική έκθεση με τίτλο "Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου".


Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή του TOUR-FORUM GR-UZB in ATHENS και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού του Ουζμπεκιστάν, την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου του Ουζμπεκιστάν στην Αθήνα, τo Κέντρο Πολιτισμού Αθηνών για την UNESCO και την ΜΚΕ «Hellenic Euroasiatic Association» (πρόεδρος Ξενοφών Λαμπράκης ).


Τα έργα και τα έπη που γράφτηκαν για τον Αλέξανδρο και αναφέρονται στην ζωή και τα κατορθώματά του είναι άπειρα σ’ Ανατολή και Δύση. Τα έργα που γράφτηκαν στην Περσία (Ουζμπεκιστάν) είναι κατάμεστα από μινιατούρες.


Από την επιρροή που είχε ο Αλέξανδρος στις τέχνες, δεν μπόρεσαν ξεφύγουν και οι δικοί μας, γνωστοί σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες .


Συμμετέχουν: Άγγελος | Κώστας Βαρώτσος | Εριέττα Βορδώνη | Κωστής Γεωργίου | Ιωάννα Ευθυμίου Μάρα Καρέτσου | Γιάννης Κάδρας | Χρήστος Λαζαράκης | Άγις Λέρτας | Αφροδίτη Λίτη Χριστίνα Μόραλη | Ανδρέας Νικολάου | Έλενα Παπαδημητρίου | Ράνια Τσάπαρη | Argie Agelarakis


Την έκθεση προλογίζουν, η Δρ. Μαριάννα Ιατροπούλου - Θεοχαρίδου, Συγγραφέας Ερευνήτρια του Μ. Αλεξάνδρου, o Πρόξενος της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν στην Αθήνα, Ολίμ Κασίμοφ και ο Ξενοφών Λαμπράκης, Πρόεδρος “HELLENIC EUROASIATIC ALLIANCE” .


Οργάνωση έκθεσης: Λιάνα Σκουρλή


Έργο: Andy Warhol, Μέγας Αλέξανδρος, 1982, Σειρά Έκδοσης 52/65, Μοναδική Μεταξοτυπία σε Μουσειακό Χαρτί Lenox, 100.3Χ100.3 cm

Σχετικές ειδήσεις
Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Έκθεση στην S.G. Art Gallery
17.11.2016 11:57
H S.G. Art Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου” από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και πραγματοποιείται με αφορμή του TOUR-FORUM GR-UZB in ATHENS.
Mini Portfolios: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
29.09.2016 16:40
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» εγκαινιάζουν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στις 20:00, την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Mini Portfolios”. Η έκθεση, που επιμελείται ο Πλάτων Ριβέλλης, θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2016.
Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα Fine Art στην Blank Wall Gallery
27.09.2016 16:41
Η Blank Wall Gallery εγκαινιάζει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 ομαδική έκθεση με θέμα Fine Art.
Stuff+: Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
10.05.2016 14:15
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Stuff+», που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.
Birth of Coexistence: ομαδική έκθεση στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
08.01.2016 17:13
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την ομαδική, εικαστική έκθεση “Birth of Coexistence” («Γέννηση της Συνύπαρξης»).