Δέκα χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος η Puzzlemusik και το γιορτάζει με μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση στο Ίλιον Plus τις Κυριακές 13, 20 και 27 Νοεμβρίου.

Από τον Βαγγέλη Γκρέκο

Εμείς βρεθήκαμε στη δεύτερη μέρα των εορτασμών και σας μεταφέρουμε τα πεπραγμένα τόσο στο κομμάτι της συζήτησης που έγινε στο πρώτο μέρος της βραδιάς όσο και στις συναυλίες που ακολούθησαν.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, από τις 18:30 μέχρι τις 19:30 ισχύει happy hour στους δίσκους και τα βινύλια της εταιρίας -όπου μπορείς να ανακαλύψεις πολλά μουσικά διαμαντάκια- λίγο πριν ξεκινήσει η άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα «Ο ρόλος του ραδιοφώνου στα ‘00s και σήμερα».

Στο πάνελ βρίσκονταν τέσσερις εκπρόσωποι δημοφιλών ραδιοφώνων, FM και Web, ο Στυλιανός Τζιρίτας παραγωγός του σταθμού Στο Κόκκινο 105.5, η Κατερίνα Καφεντζή του En Lefko 87.7 και ο Γιάννης Παλαβούρας από το Troll Radio που το ακούς μόνο διαδικτυακά. Ρόλο συντονιστή είχε ο Παναγιώτης Μένεγος παραγωγός και αυτός του En Lefko 87.7.

Με κεντρικό θέμα την άρρηκτη σχέση της μουσικής με το ραδιόφωνο κατά το παρελθόν και το πως έχει εξελιχθεί σήμερα, ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις. Επιπλέον, αναφέρθηκε ο ρόλος του ραδιοφώνου στις αρχές τις νέας χιλιετίας και στις μέρες μας.

Κρατώντας κάτι από τα όσα ακούστηκαν θα μείνω σε δύο φράσεις, μία του Γιάννη Παλαβούρα: “Το ραδιόφωνο έχει χάσει τον τρόπο να μας ενθουσιάζει και να μας προτείνει νέες μουσικές” και μία της Κατερίνας Καφεντζή: “Παλαιότερα η μουσική είχε ανάγκη το ραδιόφωνο εν αντιθέσει με σήμερα που το ραδιόφωνο κυνηγάει τη μουσική”.

Ειπώθηκαν πολλά θέματα, από τον ρόλο της playlist σήμερα μέχρι το τρόπο που επιβιώνει στην κρίση το ραδιόφωνο. Ως επίλογο της ευχάριστης και επίκαιρης συζήτησης θα χρησιμοποιήσω τη φράση του Παναγιώτη Μένεγου πως “ακόμα και σήμερα το ραδιόφωνο είναι παρέα”.

Αμέσως μετά ο Διαμαντής Διαμαντίδης ανέλαβε για λίγο τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς με DJ set τραγουδιών που έχουν κυκλοφορήσει από την Puzzlemusik.

Έπειτα, ανέβηκαν στη σκηνή πρώτα οι The Next Step Quintet, οι οποίοι παρουσίασαν oρχηστρικά κομμάτια με έντονα jazz στοιχεία ζεσταίνοντας μας για τα καλά για την Μαρία Λατσίνου που ακολουθούσε. Στα πλήκτρα τη συνόδευσε ο ιδρυτής της Puzzlemusik Χρήστος Αλεξόπουλος με επιλογές που μάγεψαν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ακροατή.

 

Προτελευταίος ήταν ο Γιώργος Κοντραφούρης Baby Trio, οι οποίοι παρατάχθηκαν προς τα αριστερά όπως βλέπεις τη σκηνή από κάτω και μάλιστα λίγο μετά τη μέση του set του προστέθηκε δίπλα του ως special guest ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης χαρίζοντας μια από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς.

Γιατί όμως ανέβηκε ο Δημήτρης; Γιατί αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο της γνωριμίας του Γιώργου Κοντραφούρη με την εταιρία η οποία εξελίχθηκε σε δυνατή συνεργασία μέχρι και σήμερα!

 
Για το κλείσιμο της εορταστικής βραδιάς, η Puzzlemusik μας επιφύλασσε μια έκπληξη!

Ένα after-show διαδραστικό με τους ARTéfacts ensemble που έπαιξαν για πρώτη φορά στα πλαίσια ενός φεστιβάλ που δεν ήταν κλασσικής μουσικής.

Μας μοίρασαν μάλιστα και κουδούνες, σφυρίχτρες, ταψιά ακόμα και τρομπόνι για να παίξουμε μαζί τους το “Luglio, Agosto, Settembre” των AREA με το αποτέλεσμα της συνύπαρξης να είναι τόσο διασκεδαστικό!!

Από την πλευρά μου να ευχηθώ από καρδιάς χρόνια καλά και πολλές επιτυχίες Puzzlemusik!! Και στα επόμενα 10 χρόνια με ακόμα περισσότερες δημιουργίες!! Όσοι δεν έχετε πάει, προλαβαίνετε έστω και την τρίτη μέρα, την προσεχή Κυριακή.

*Φωτογραφίες: Χρόνης Γιαννόπουλος

◊ Η Puzzlemusik γιορτάζει 10 χρόνια με ένα τελευταίο live στο Ίλιον Plus, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληρφορίες εδώ