Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Αιώνιο ζευγάρι, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Underground

Αιώνιο ζευγάρι, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Underground

Το Θέατρο Underground παρουσιάζει από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 το έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, Αιώνιο ζευγάρι.


Η Ζωή με το Θάνατο συγκρούονται για την κυριαρχία του πνεύματος και της σάρκας. Ο Έρωτας προτείνει μπράντεφερ ανάμεσα στους δυο και η μάχη διεξάγεται με πάθος απερίγραπτο. Εκείνη εκλιπαρεί για λίγα λεπτά ανάσας παραπάνω, εκείνος τη σαρκάζει για το θράσος της να τον αντιμετωπίσει κατάματα. Το ρίσκο αναμενόμενο και το παιχνίδι αρχίζει.


Όλα κρίνονται πλέον στα ερωτήματα και τις απαντήσεις που θέτει και δίνει η κάθε πλευρά. Το φλερτ μεταξύ τους αναμενόμενο, οδηγεί όμως σε εξελίξεις απρόσμενες. Ο Θάνατος τρομοκρατείται μπροστά στον ερωτισμό της Ζωής για λίγη παραπάνω περιπέτεια και προς στιγμή υπαναχωρεί. Ο πόθος και των δυο έκδηλος στα μάτια τους, υποχρεώνει τον Χρόνο που τους παρατηρεί αμίλητος να τους υπενθυμίσει ποιος είναι ο ρυθμιστής του παιχνιδιού. Αυτός ορίζει τη διάρκεια, υποδαυλίζει τα συναισθήματα, ανατρέπει τα δεδομένα. Μ’ έναν του χορό, χαράζει τον κύκλο που οι δυο τους μπορούν να κινηθούν εντός του. Είναι τα όρια του χώρου τους. Με μια πυξίδα, τους ορίζει τη διάρκεια. Είναι τα όρια του θράσους τους.


Η αίσθηση της κτητικότητας ξεπερνά τις προσδοκίες όλων. «Πάρε με, αλλά ζήσε λίγο ακόμα μαζί μου» κραυγάζει η Ζωή. «Κι αν σ’ ερωτευτώ;» την απομακρύνει εκείνος τρομοκρατημένος. Τελικά η συμφωνία επικυρώνεται και συνάμα καταστρατηγείται. Τα «ναι» και τα «όχι» εναλλάσσονται συνεχώς ενώ η χορευτική φιγούρα του Χρόνου μέσα από έναν συμπαντικό χορό προαναγγέλλει την αέναη επιστροφή απ’ τη ζωή στο θάνατο κι απ΄ το θάνατο στη ζωή. Η Ζωή γυναίκα και ο Θάνατος άνδρας, δίνουν μια παράταση ολίγων λεπτών για να αποχαιρετιστούν κι όταν εκείνη τον ρωτά: «Μ’ αγάπησες έστω για λίγο;» εκείνος της απαντά: «Ναι δεν το κρύβω… σ’ αγάπησα, αλλά ο χρόνος τελειώνει Ζωή. Πρέπει να φύγεις».


Η ερωτική σύγκρουση με το πάθος να βρίσκεται στο κέντρο της έκρηξης ενός ηφαιστείου, καταλήγει σε μια εντεινόμενη οργή, με τον πρωταγωνιστή Χρόνο να σαρκάζει τη ματαιοδοξία της σάρκας και της ψυχής.


Εγώ υπάρχω! Εσείς απλώς είσαστε το απόλυτο τίποτα!


Κι όταν ο χορός του τελειώνει, ο ίδιος συνειδητοποιεί πως είναι απελπιστικά μόνος, δίχως ενδιαφέρον και πως η Ζωή με το Θάνατο τού είναι τόσο απαραίτητοι!


Απλώς… για τη δική του ύπαρξη…


Το «Αιώνιο Ζευγάρι» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή «Underground» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ζουριδάκη. Ένα ανατρεπτικό θεατρικό έργο, μια παράσταση - διελκυστίνδα ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, το ένστικτο και τη λογική, το φόβο και το ρίσκο.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Κείμενο: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ζουριδάκης
Χορογραφία – Κινησιολογία: Αντώνης Λιβερόπουλος
Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης
Σκηνικά: Ελένη Νανοπούλου
Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Πλέσσα
Φωτογραφίες: Ίνα Ακριβού
Επικοινωνία: Άρης Βασιλειάδης.
Δημόσιες σχέσεις: Γιάννα Ακριβού
Υπεύθυνη χορηγών επικοινωνίας: Ράνια Παπαδοπούλου
Αφίσα: Αλεξάνδρα Ντουμιτράκε
Υπεύθυνη παραγωγής: Βούλα Αλεξοπούλου
Βιβλίο πρόγραμμα: Εκδόσεις Δρόμων
Επιμέλεια: Δήμητρα Σοφιανού
Παραγωγή: Εν Θεάτρω Έκφρασις


ΔΙΑΝΟΜΗ (Με αλφαβητική σειρά)
Χρόνος: Αντώνης Λιβερόπουλος
Ζωή: Ειρήνη Παπαδημητρίου
Θάνατος: Τάσος Ράπτης


Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Σχετικές ειδήσεις
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος
12.10.2016 14:41
Η παράσταση «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε σε επιλεγμένα φεστιβάλ της Ελλάδας θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος.
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Πέτρας
08.09.2016 16:46
Ο Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος τον Οκτώβριο του 2016.
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου: Περιοδεία σε επιλεγμένα φεστιβάλ
22.07.2016 15:28
Ο Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου σε μεγάλα, επιλεγμένα φεστιβάλ της Ελλάδας, λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος τον Οκτώβριο του 2016.
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Βράχων
28.06.2016 16:35
Το Θέατρο Τέσσερις Εποχές παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων το έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ελευθέριος Βενιζέλος του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές
25.04.2016 13:21
Στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζεται από την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου.