Νέα, αλλά και ήδη γνωστά εκπαιδευτικά προγράμματα μας περιμένουν τον Δεκέμβριο 2016 στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, ενώ δεν θα λείψει φυσικά η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, με προγράμματα στο κλίμα των εορταστικών ημερών!

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ανακαλύπτοντας τις τέχνες, για παιδιά 2- 4 ετών

Παίζοντας και αλληλεπιδρώντας, παιδιά και γονείς έρχονται σε δημιουργική επαφή με τα εικαστικά, τη μουσική και το θέατρο. Η εκπαιδευτικός Σπυριδούλα Χρόνη με τη συμβολή έμπειρων μουσικοπαιδαγωγών, δημιουργεί ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ξεδιπλώσουν κομμάτια του εαυτού τους και να γευτούν τις χαρές που δίνει η επαφή με την τέχνη και η συμμετοχή στην ομάδα.

Σε κάθε κύκλο, μέσα από νέες θεματικές ενότητες, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης, καθώς και τον κόσμο που τα περιβάλλει και θα δημιουργήσουν τα πρώτα τους εικαστικά αντικείμενα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρουσία ενός συνοδού για κάθε παιδί.
Kάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.

Ημερομηνίες: 10,17 Δεκεμβρίου 14,21 Ιανουαρίου
Σάββατο, 10.30-11.30 & 12.00-13.00
Κόστος συμμετοχής κύκλου: 80 €

Τα πουλιά έχουν φτερά τα παιδιά βιβλία – Για παιδιά 4- 6 ετών

Ένα εργαστήριο με την εκπαιδευτικό Σπυριδούλα Χρόνη, που ανοίγει την όρεξη για διάβασμα, αξιοποιώντας τα εικαστικά, την μουσική, το θέατρο, το κουκλοθέατρο, και την κινούμενη εικόνα.

Με αφετηρία επιλεγμένα βιβλία, τα παιδιά θα παίξουν, θα υποδυθούν ρόλους, θα ζωγραφίσουν, θα κατασκευάσουν, θα γίνουν συγγραφείς και εικονογράφοι. Η δημιουργική επαφή με το βιβλίο, το συνδέει με μια απολαυστική εμπειρία που βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν τη μαγεία του και τις πολλαπλές αναγνώσεις που κάθε βιβλίο μπορεί να επιφυλάσσει. Το βιβλίο βρίσκει τη θέση του στην εποχή των Νέων Τεχνολογιών και η αλληλεπίδρασή τους αποκτά νόημα. Το βιβλίο δίνει χαρά που την μοιραζόμαστε.

Σε κάθε συνάντηση, τα παιδιά θα δημιουργούν, με αφορμή ένα βιβλίο, κάτι διαφορετικό που θα βρίσκει τη θέση του στην προσωπική τους βιβλιοθήκη .

Ημερομηνίες: 1,8,15,22 Δεκεμβρίου 2016
12 Ιανουαρίου 2017

Πέμπτη, 18.00-19.30
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 75 € / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 €

Πηλός και νέες τεχνολογίες – Για παιδιά 6- 12 ετών

Τα θεματικά εργαστήρια play with clay μαθαίνουν στα παιδιά τις βασικές τεχνικές της πηλοπλαστικής (μακαρόνι, φύλλο, τσιμπητό, γλυπτική και διακόσμηση) και τα παρακινούν να εκφράσουν την δημιουργικότητά τους. Μέσα από ψηφιακές εικόνες και video γνωρίζουν τις τεχνικές και τις εφαρμογές του πηλού και καλούνται να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα. Αφού τα έργα στεγνώσουν και ψηθούν σε ηλεκτρικό καμίνι, ακολουθεί η διακόσμηση τους με χρώμα στο τελευταίο θεματικό εργαστήριο «Χρώμα στο χώμα». Με την εικαστικό και κεραμίστρια Λουκία Δραγάτση.

Α΄ ΚΥΚΛΟΣ
7 Δεκεμβρίου 2016 Μικροί γλύπτες
14 Δεκεμβρίου 2016 Στολίδια από χώμα και νερό

21 Δεκεμβρίου 2016 Χρώμα στο χώμα

Τετάρτη, 18.00-19.30
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 75 € / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 €
Δεν περιλαμβάνεται το κόστος καμινιού

ARKKI Σχολείο αρχιτεκτονικής για παιδιά – για παιδιά 6 – 13 ετών

Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, το ARKKI (School of Architecture for children and Youth), που ήρθε στην Ελλάδα από τον ΑΚΤΟ -σε συνεργασία με τη DESIGNEMBASSADOR.COM- συνεχίζει τη δράση του και το φθινόπωρο, με νέους κύκλους εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών.

Το καλοκαίρι, δεκάδες παιδιά πήραν μέρος στα καλοκαιρινά εργαστήρια και δημιούργησαν με τέχνη και φαντασία πρωτότυπες κατασκευές που τα ενθουσίασαν.

Τώρα, το δημιουργικό παιχνίδι που βασίζεται στην αρχιτεκτονική συνεχίζεται, με τον ίδιο πάντα στόχο, τα παιδιά να εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο, να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις, μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό. Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία & τη δημιουργικότητά τους, και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους.

Δυνατότητα παρακολούθησης: Σάββατo ή Κυριακή.
Ημερομηνίες: 10,17 Δεκεμβρίου 14, 21 Ιανουαρίου
Σάββατο, 13.30-15.00
11,18 Δεκεμβρίου 15, 22 Ιανουαρίου
Κυριακή, 12.00-13.30
Κόστος συμμετοχής κάθε κύκλου: 80 €

Ταξίδι στις χώρες της Αναγέννησης – Για παιδιά 8 – 12 ετών

Μέσα από το ταξίδι του χρόνου, με χρώματα και σχέδια, τα παιδιά ανοίγουν τα μαγικά τους φτερά για να πετάξουν με την μηχανή του χωροχρόνου από την επιστημόνo -χώρα στην ζωγράφο-χώρα. Με την ομάδα «Τέχνης Ρίζωμα».

Ημερομηνίες: 4 Δεκεμβρίου
Κυριακή, 10:00-11:30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 €

Ανακαλύπτω, Παρατηρώ, Αγγίζω, Δημιουργώ, Βιώνω

Τα παιδιά, μέσα από ένα παιχνίδι ανακάλυψης των γεωμετρικών σχημάτων, σε έναν προκαθορισμένο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο (χρώματος λευκού), εξοπλισμένο με έπιπλα από ανακύκλωση χαρτονιού (επίσης λευκού χρώματος), τοποθετούν αυτοκόλλητα. Έτσι μέσω της διαδραστικής διαδικασίας ανακαλύπτουν, παρατηρούν αγγίζουν και δημιουργούν βιώνοντας μια εκπαιδευτικά καινοτόμα προσέγγιση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και δημιουργούν ένα χώρο-παλέτα κι έργο μαζί, μια τρισδιάστατη πολύχρωμη επιφάνεια σε φυσικό μέγεθος.

Ημερομηνίες: 18 Δεκεμβρίου
Κυριακή, 10:00-11:30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 €

Πηλός και νέες τεχνολογίες

Τα θεματικά εργαστήρια play with clay μαθαίνουν στα παιδιά τις βασικές τεχνικές της πηλοπλαστικής (μακαρόνι, φύλλο, τσιμπητό, γλυπτική) και τα παρακινούν να εκφράσουν την δημιουργικότητά τους. Μέσα από ψηφιακές εικόνες και video γνωρίζουν τις τεχνικές και τις εφαρμογές του πηλού και καλούνται να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα. Αφού τα έργα στεγνώσουν και ψηθούν σε ηλεκτρικό καμίνι, ακολουθεί η διακόσμηση τους με χρώμα στο τελευταίο θεματικό εργαστήριο «Χρώμα στο χώμα».

Με την εικαστικό και κεραμίστρια Λουκία Δραγάτση.

Α΄ ΚΥΚΛΟΣ
7 Δεκεμβρίου 2016 Μικροί γλύπτες
14 Δεκεμβρίου 2016 Όλοι για έναν και ένας για άλλους
21 Δεκεμβρίου 2016 Χρώμα στο χώμα

Τετάρτη, 18.00-19.30
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 75 € / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15 €
Δεν περιλαμβάνεται το κόστος καμινιού

Η τέχνη της αγχιμαχίας (debate) – Για παιδιά 12- 14 ετών

Στην εποχή της ταχύτατης ενημέρωσης και καθώς οι νέοι σήμερα καλούνται να ανταγωνιστούν στη παγκόσμια αγορά εργασίας, η επικοινωνία και η κριτική σκέψη είναι απαραίτητες προϋποθέσεις και δεξιότητες. H Καλλίνα Μπασλή, προπονήτρια της Ελληνικής Ομάδας Σχολικού Debate για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα προτείνει σε εφήβους, μέσα από τη διαδικασία του debate και της ρητορικής, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους σε ένα ευχάριστο και δυναμικό περιβάλλον.

Μέσω δύο κύκλων πέντε εβδομαδιαίων συναντήσεων και μιας ανοιχτής παρουσίασης, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να αναπτύσσουν και να αντικρούουν επιχειρήματα, πώς να δομούν τον προφορικό και γραπτό λόγο, να υποστηρίζουν τις ιδέες τους με παραδείγματα, ενώ, παράλληλα θα εξασκήσουν και τις ρητορικές τους δεξιότητες μέσω παρουσιάσεων και ομιλιών. Σε κάθε σεμινάριο οι μαθητές θα συμμετέχουν σε ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, ενώ θα συζητήσουν εύρος θεμάτων εστιάζοντας σε πολιτιστικά, κοινωνικά, και ηθικά θέματα της Ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια παρουσίαση, ανοιχτή στο κοινό, στην οποία οι ομάδες θα παρουσιάσουν τα debate που θα έχουν προετοιμάσει.

Πώς να γίνετε καλός ομιλητής

Τι είναι το debate; Το debate ή αγχιμαχία είναι η διαδικασία δομημένης αντιπαράθεσης, κατά την οποία δύο πλευρές επιχειρηματολογούν πάνω σε ένα θέμα. Έρευνες από όλο τον κόσμο αποδεικνύουν ότι τα παιδιά που συμμετέχουν σε debates αναπτύσσουν την κριτική και αναλυτική σκέψη τους, αποκτούν σφαιρικότερη κατανόηση ενός γνωστικού αντικειμένου σε σχέση με απλές μεθόδους διδασκαλίας και αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση στην έκφραση των απόψεών τους.

Ημερομηνίες: 12, 19, 26 Νοεμβρίου 3,10,17 Δεκεμβρίου
Σάββατο, 17.00 – 19.00
Συνολικό κόστος συμμετοχής : 90 €

Ιστορία με χρώματα αρμονικά για παιδιά 5 -12 ετών και γονείς

Mε την προφορική αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη.

Για 4η συνεχή χρονιά η Σάσα αφηγείται τις ιστορίες της ανάμεσα στα εκθέματα! Σσσσς! Έκπληξη! Μαγικά απογεύματα γεμάτα ιστορίες ανάμεσα σε έργα σπουδαίων καλλιτεχνών! Ελάτε να περπατήσουμε ανάμεσα στα εκθέματα και να αφουγκραστούμε μαζί τα μυστικά τους. Να ανακαλύψουμε αινίγματα και να κάνουμε «μαντεψιές»… Να φανταστούμε ότι ζωγραφιστοί ήρωες ζωντανεύουν τα βράδια και πρωταγωνιστούν στις δικές τους περιπέτειες. Ελάτε να ακούσετε ιστορίες για τους καλλιτέχνες και για τις δημιουργίες τους.

Πολλές ιστορίες, θρύλους, παραμύθια, τραγούδια από το στόμα μια αληθινής παραμυθούς!
Μικροί και μεγάλοι, συμμετέχουν ενεργά και έρχονται σε μια δημιουργική επαφή με τα έργα των καλλιτεχνών. Η διαδρομή με τρόπο παιγνιώδη ανάμεσα στα εκθέματα δημιουργεί μια ουσιαστικότερη μετάβαση στην ήρεμη στιγμή της αφήγησης και αποτελεί ερέθισμα για ευρύτερη γνωριμία με το έργο του εκάστοτε δημιουργού.

Concept, σχεδιασμός προγράμματος, επιλογή κειμένων, αφήγηση: Σάσα Βούλγαρη

3 Δεκεμβρίου 2016 – Αριστουργήματα της συλλογής Τελλογλείου Ιδρύματος
Σάββατο 19.00-20.00
Κόστος συμμετοχής 10 €

Παιδικές Παραστάσεις και Αφηγήσεις

Τα Χριστούγεννα του ποιητή με την Νεράιδα του βουνού – Για παιδιά 4-8 ετών

Η ομάδα Παραμύθι από μακριά, παρουσιάζει μια θεατρική παράσταση βασισμένη στο θεατρικό έργο «Το Δαχτυλίδι της μάνας» του Γ. Καμπύση, που αναφέρεται στη ζωή του ποιητή Κ. Κρυστάλλη. Μια νύχτα Χριστουγέννων ο νεαρός ποιητής αποκοιμάται και στο όνειρό του συναντά υπερφυσικά όντα, καλικάντζαρους, ξωτικά και νεράιδες, που θα τον οδηγήσουν στις απάτητες κορυφές της γνώσης και της αγάπης. Στην παράσταση γίνονται αναφορές σε χριστουγεννιάτικα έθιμα, δοξασίες και παραδόσεις από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Με τραγούδια, κιθάρα και κρουστά τα παιδιά θα ακούσουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλη την Ελλάδα και θα δουν πώς οι μεγάλοι ζωγράφοι απεικόνισαν το πνεύμα των Χριστουγέννων στα έργα τους.

Σενάριο, σκηνοθεσία και αφήγηση: Χριστίνα Παλαιολόγου
Μουσική, τραγούδι: Κατερίνα Μακρή

4 Δεκεμβρίου 2016
Κυριακή, 12.00-13.00
Κόστος συμμετοχής: 10 €

«Μα πότε θα φθάσει αυτός ο Μάγος;» Ή Κάθε εμπόδιο για καλό

Ένα Χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά (από 4 ετών και άνω)

Οι αστείες αλλά και παράξενες περιπέτειες του τέταρτου Μάγου ,του Μάγου Αλισσάβ που όλο κάτι του τύχαινε, όλο κάποιον συναντούσε κι όλο καθυστερούσε να φτάσει στη φάτνη κοντά στο νιογέννητο Χριστό, ώσπου…….

Παραμύθι για αφηγητή, φωνές και μικρό σύνολο
Παραμύθι, Αφήγηση: Ιουλίτα Ηλιοπούλου
Μουσική και Τραγούδια: Γιώργος Κουρουπός

10 Δεκεμβρίου 2016 ανοιχτή πρόβα Σάββατο, 15.00-16.00
11,17,18 Δεκεμβρίου 2016
Σάββατο, Κυριακή, 12.00-13.00
Κόστος συμμετοχής: 10 €

Βιωματική ξενάγηση στο πλαίσιο των περιοδικών εκθέσεων – Για ενήλικες

Η Θάλεια Βαλέτα, ηθοποιός, συγγραφέας, δραματοθεραπεύτρια και δημιουργός της τεχνικής «Metamyth © Therapy through Art», ξεναγεί βιωματικά το κοινό χρησιμοποιώντας ως δυναμικά εργαλεία τη μυθολογία, τις τέχνες, το ρυθμό και την τελετουργία, με σκοπό τη νοητική και σωματική ξεκούραση, την απόλαυση, την ευφορία και την αυτογνωσία.

17 Δεκεμβρίου 2016 Τα αριστουργήματα της συλλογής του Τελλογλείου Ιδρύματος
Σάββατο, 18.00-21.00
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20 €
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 50 €

Εργαστήριο εικαστικού κοσμήματος για ενήλικες

Οι συμμετέχοντες αποκτούν πρακτικές γνώσεις για τη χρήση των συρμάτων και τις τεχνικές επεξεργασίας μετάλλων. Ανακαλύπτουν, επίσης, πολλά νέα υλικά που τους δίνουν τη δυνατότητα να συνθέσουν μοναδικά και ιδιαίτερα κοσμήματα. Με τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Ελένη Δασκαλάκη.

ΚΥΚΛΟΣ 2

6 Δεκεμβρίου 2016 Τοποθέτηση πέτρας σε μέταλλο
13 Δεκεμβρίου 2016 Κατασκευή βάσης για βραχιόλι, δαχτυλίδι, σκουλαρίκι
20 Δεκεμβρίου 2016 Παλαίωση μετάλλων
10 Ιανουαρίου 2017 Επίστρωση σμάλτου σε μέταλλα
17 Ιανουαρίου 2017 Πατίνα μετάλλου
24 Ιανουαρίου 2017 Κατασκευή αλυσίδας με πέτρες και σύρμα

Τρίτη, 18:00-20:30

Συνολικό κόστος συμμετοχής για κάθε κύκλο: 180 € μεμονωμένης συμμετοχής: 30 €
(τα εργαλεία παρέχονται, αλλά τα υλικά δεν περιλαμβάνονται στη τιμή)
Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.

Μαθαίνω να βλέπω

Μια πρωτοποριακή σειρά εργαστηρίων που ξεκίνησε το 2014 στο Ίδρυμα Θεοχαράκη ,ένας διεπιστημονικός τομέας ΟπτικόςΓραμματισμός (VISUAL LITERACY) είναι εδώ για να μας ανασυστήσει με την εικόνα .Με την βοήθεια ενός καλλιτέχνη, αποδομούμε την εικόνα για να βρούμε, όχι την εικόνα, αλλά τη σχέση της με εμάς. Χτίζουμε τη σχέση αυτή σε οκτώ συναντήσεις προσαρμοσμένες στις βιωματικές ανάγκες ενός μικρού γκρούπ και βάζουμε τον εαυτό μας ξανά στο κέντρο του οπτικού μας περιβάλλοντος. Αυτό θα μας φανεί χρήσιμο όχι μόνο στην προσέγγιση του έργου τέχνης, αλλά σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και επαγγελματικής μας ζωής, καθότι ο κόσμος της εικόνας δεν έχει όρια.

5, 12, 19 Δεκεμβρίου 2016
Δευτέρα, 18.00-20.30
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 150€

Φτιάχνοντας αξεσουάρ με ευτελή υλικά σε καιρούς κρίσης

Οι συμμετέχοντες δημιουργούν κοσμήματα και αξεσουάρ από ευτελή υλικά, όπως σφουγγάρια, καπάκια, σύρματα και κουμπιά. Με τη σχεδιάστρια κοσμημάτων και αξεσουάρ, Χριστίνα Αγγελοπούλου («Στρίγκλες»).

11 Δεκεμβρίου
Κυριακή, 17:00-20:00
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 25 €

Γυναικεία Χορωδία Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη

Ο ρόλος μιας χορωδίας δεν είναι απλά ψυχαγωγικός, αλλά συνάμα μορφωτικός, παιδαγωγικός και κοινωνικός. Η χορωδία έχει ως στόχο την καλλιέργεια της φωνής και της ψυχής των συμμετεχόντων, τη γνωριμία τους με μουσικά είδη διαφορετικών εποχών και στιλ, καθώς και την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη σκηνή ,καθώς και την ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και αλληλεγγύης. Η Νίνα Καλούτσα διδάσκει τις βασικές αρχές του τραγουδιού με αφετηρία την σχολή του Κρατικού Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας.

Διδασκαλία χορωδίας: Μαέστρος Κατερίνα Βασιλικού
Διδασκαλία φωνής: Νίνα Καλούτσα

Ημερομηνίες: Από 1 Οκτωβρίου 2016 έως 25 Ιουνίου 2017
(εκτός αργιών και σχολικών διακοπών)
Ακροάσεις –εγγραφές Καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Σάββατο: 10:00-12:00
Ατομική συμμετοχή: 50 € / μήνα

Οργανώνονται επίσης ειδικά προγράμματα για σχολεία. Ζητήστε το ειδικό φυλλάδιο.

Φωνή & επιτυχία

Έξι συναντήσεις που θα πολλαπλασιάσουν τις ευκαιρίες για επαγγελματική και προσωπική επιτυχία. Οι συναντήσεις απευθύνονται σε ανθρώπους που επιθυμούν να σαγηνεύουν σε προσωπικό και επαγγελματικό τομέα, μέσα από την ανάπτυξη μιας βαθιάς και γεμάτης αυτοπεποίθηση φωνής να λύσουν ζητήματα στις φωνητικές χορδές και τον λαιμό γενικότερα, όπως βραχνάδα, κούραση, όζους κ. ά. να βελτιώσουν την επικοινωνία, την θετική επιρροή τους και κατ’ επέκταση την ποιότητα της ζωής τους μέσω της βελτίωσης της φωνής. Με την ειδικό φωνής Νίνα Καλούτσα, υψίφωνος, καθηγήτρια φωνητικής και κάτοχος master Καλών Τεχνών από το Κρατικό Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας και διδάσκει με βάση τις αρχές του Ωδείου αυτού.

ΚΥΚΛΟΣ 1 5, 12, 1, 9, 26 Νοεμβρίου, 3, 10 Δεκεμβρίου 2016

Σάββατο, 12.00-13.30
Συνολικό κόστος συμμετοχής για κάθε κύκλο: 100 €
Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα

Ειδική έκπτωση 10% ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ και 20% ΣΤΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ. Ισχύει για ταυτόχρονη προαγορά περισσοτέρων του ενός προγραμμάτων (εκτός παιδικών παραστάσεων) .