Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η Φωτεινή Δάρρα στην Κωνσταντινούπολη

Η Φωτεινή Δάρρα στην Κωνσταντινούπολη
Ο ιστορικός ναός της Αγίας Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη θα πλημμυρίσει με το υπέροχο ηχόχρωμα της φωνής της Φωτεινής Δάρρα , της μούσας σου συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου , στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας της Πόλης, υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου.

Η Φωτεινή Δάρρα θα ερμηνεύσει τραγούδια που θα χαρτογραφήσουν τόσο την παραδοσιακή, όσο και την έντεχνη ελληνική μουσική , κυρίως έργα των συνθετών: Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου καθώς και πολλά παραδοσιακά τραγούδια. Στο ρεπερτόριο που θα παρουσιάσει θα περιλαμβάνονται και δύο πολύ γνωστά τουρκικά τραγούδια. Όπως δηλώνει η ίδια: «Πρόκειται για δυο πολύ αγαπημένα τραγούδια στην Τουρκία, για τα οποία έχουν γραφτεί στίχοι και στα ελληνικά από το στιχουργό Γιώργο Κορδέλλα. Με αυτό τον τρόπο θα ακουστούν τουρκικά και ελληνικά λόγια πάνω στην ίδια μελωδία»

Την ερμηνεύτρια θα συνοδεύσει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού. Με την ορχήστρα θα συμπράξουν και σολίστες παραδοσιακών οργάνων: μπουζούκι, κανονάκι, δημοτικό βιολί , ποντιακή & κρητική λύρα, σαντούρι και παραδοσιακό κλαρίνο.

Ο Οργανισμός του Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού της Κωνσταντινούπολης αποτελεί τον μεγαλύτερο και μακροβιότερο πολιτιστικό θεσμό της Κωνσταντινούπολης .Οι άνθρωποι του φεστιβάλ συνέναισαν με χαρά στην ιδέα για την φιλοξενία μίας ξεχωριστής εκδήλωσης εντός του Ναού της Αγίας Ειρήνης και αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την πρόταση της Ελληνικής Κοινότητας για μία ξεχωριστή συναυλία με την Ελληνίδα ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναός παραχωρείται στην ελληνική κοινότητα για πρώτη φορά στην ιστορία του για την πραγματοποίηση μίας ανοιχτής στο κοινό, μουσικής εκδήλωσης.

Σχετικές ειδήσεις
...απλά Καλοκαίρι!: Η Φωτεινή Δάρρα σε καλοκαιρινή περιοδεία
25.07.2016 16:43
Φωτεινή Δάρρα. Η φωνή που μας ταξίδεψε στον κόσμο, γεμίζει τις αποσκευές της με τα καλύτερα τραγούδια της και ταξιδεύει...
Η Φωτεινή Βελεσιώτου σε καλοκαιρινή περιοδεία
01.07.2016 10:30
Η Φωτεινή Βελεσιώτου έχοντας στις αποσκευές της μια πετυχημένη χειμερινή σεζόν με πολλές sold out εμφανίσεις στην Αθήνα και στην επαρχία, συνεχίζει τα μουσικά ταξίδια της ανά την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι συναντώντας φίλους και συνταξιδιώτες των μουσικών της επιλογών.
Η Φωτεινή Βελεσιώτου στο Θέατρο Πέτρας
25.05.2016 10:00
Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεχίζει να μας εκπλήσσει θετικά με τις επιλογές και την καλλιτεχνική προσφορά της στο χώρο της μουσικής.
Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως: Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα στο Παλλάς
25.04.2016 15:31
Την Παρασκευή 13 Μαΐου, ο μεγάλος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και η σύγχρονη ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα θα βρεθούν στο θέατρο Παλλάς για να παρουσιάσουν μαζί σε το μουσικό έργο «Η Παγωμένη Θεατρίνα» σε στίχους Νίκου Γκάτσου αλλά και τραγούδια τους που έχουν αγαπηθεί από το κοινό, σε μία μουσική παράσταση με τον τίτλο «Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως».
Η Φωτεινή Βελεσιώτου live στο Ίλιον plus
18.04.2016 09:58
Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεχίζει τα μουσικά ταξίδια ανά την Ελλάδα συναντώντας φίλους και συνταξιδιώτες των μουσικών της επιλογών. Αυτή τη φορά επιστρέφει στην Αθήνα και στο ΙΛΙΟΝ plus, το νέο συναυλιακό στέκι στο κέντρο της πόλης.